Search
Asset 2

ترامپ از ارسال نامه به علی خامنه‌ای در راستای اقدام دیپلماتیک مستقیم خبر داد

دونالد ترامپ در گفت‌وگویی با شبکه فاکس بیزنس اعلام کرد که در راستای اقدام دیپلماتیک مستقیم در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، نامه‌ای به علی خامنه‌ای، ارسال کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در تاریخ ۶ مارس ۲۰۲۵ در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید فرمان‌های اجرایی را امضا می‌کند. (Alex Wong/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه ۱۷ اسفند در گفت‌وگویی با شبکه فاکس بیزنس اعلام کرد که در راستای اقدام دیپلماتیک مستقیم در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، نامه‌ای به علی خامنه‌ای، ارسال کرده است.

ترامپ در این گفتگو ابراز امیدواری کرد که این اقدام باعث شود جمهوری اسلامی برای از سرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای خود وارد عمل شود.

او افزود: «در نامه نوشتم امیدوارم شما وارد مذاکرات شوید، چون این بهترین گزینه برای ایران خواهد بود… فکر می‌کنم آن‌ها از این پیام استقبال خواهند کرد… در غیر این صورت، باید اقدام جدی انجام دهیم، چون نمی‌توانیم اجازه دهیم سلاح هسته‌ای جدیدی ساخته شود.»

براساس گزارش روزنامه اسرائیلی هیوم، اگرچه ترامپ به برقراری کانال ارتباطی مستقیم با رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرده ولی کاخ سفید تاکنون از توضیح اینکه آیا این نامه به علی خامنه‌ای ارسال شده است یا نه، خودداری کرده است.

ترامپ در حالی این صحبت‌‌ها را مطرح کرد که علی خامنه‌ای و مقامات جمهوری اسلامی بارها مذاکره با ایالات متحده و ترامپ را رد کرده‌اند.

جمهوری اسلامی، ترامپ را به خاطر لغو یک‌جانبه برجام در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش در سال ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریم‌های شدید آمریکا که سایر کشورها را مجبور به منزوی کردن جمهوری اسلامی کرده است، مقصر می‌داند.

علی خامنه‌ای در ۱۹ بهمن، مذاکره با آمریکا را «غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه» دانست و گفت: «برخی وانمود می‌کنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم، فلان مشکل حل می‌شود؛ اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.»

مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه ۱۲ اسفند، در نشست علنی مجلس اعلام کرد «رهبری به‌صراحت فرمودند که ما با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد. بنده نیز تأکید کردم که گفتگو با آمریکا منتفی است و این موضوع برای ما پایان یافته است.»

در همین راستا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در روز ۲۰ بهمن، اعلام کرد «ترامپ قاتل شهید قاسم سلیمانی است، ما تحت هیچ شرایطی با قاتل حاج قاسم مذاکره نمی‌کنیم.»

اظهارات ترامپ در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌های بین‌المللی در خصوص برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و تنش‌های منطقه‌ای در خاورمیانه ادامه دارد.

رافائل گروسی در نشست روز دوشنبه ۱۳ اسفند در مقر این نهاد در وین، اعلام کرد که میزان ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران از ۱۸۲ کیلوگرم در گزارش قبلی به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته و ایران اکنون تنها کشور غیردارای سلاح هسته‌ای است که به چنین سطحی از غنی‌سازی دست یافته و این امر «نگرانی‌های جدی» برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد کرده است.

دونالد ترامپ در تاریخ ۴ فوریه طی یک یادداشت اعلام کرد که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی  را تشدید می‌کند. به گفته ترامپ، این اقدامات سخت‌گیرانه با هدف اعمال «فشار حداکثری» برجمهوری اسلامی و جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای صورت می‌گیرد.

وزارت امور خارجه روسیه در روز جمعه ۱۷ اسفند، اعلام کرد که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه این کشور با کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی در روسیه دیدار و در خصوص راه‌های حل و فصل برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده است.

پیش‌تر نیز بلومبرگ در ۱۴ اسفند مدعی شد، مسکو موافقت کرده است به دولت دونالد ترامپ در برقراری ارتباط با تهران و مذاکره در مورد موضوعاتی نظیر برنامه هسته‌ای ایران و حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی در خاورمیانه کمک کند.

زمان مشخص خواهد کرد که در روزهای آینده جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای چگونه به این نامه واکنش نشان خواهند داد و آیا این اقدام ترامپ می‌تواند آغازگر دور جدیدی از مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در واکنش به پرسش رسانه‌های آمریکایی درباره ادعای ارسال نامه از سوی رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که تاکنون هیچ نامه‌ای دریافت نکرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی