به گفته یکی از نمایندگان کنگره، بهرغم برگزاری این گردهمایی در ایالتی که بهطور سنتی به دموکراتها تعلق دارد، تجمع هواداران رئیسجمهور جمهوریخواه سابق آمریکا در نیوجرسی به ثبت رکوردی جدید انجامید.
سخنرانی غیرمعمول دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، در وایلدوود، روز شنبه دهها هزار نفر را گردهم آورد؛ جمعیتی تاریخی برای این نامزد جمهوریخواه در ایالتی که بهطور سنتی به دموکراتهای تعلق دارد.
جف ون درو، نماینده جمهوریخواه نیوجرسی، به حاضران گفت: «به بزرگترین تجمع سیاسی در تاریخ ایالت نیوجرسی خوش آمدید… ما پا پس نمیکشیم!»
اندکی بعد از سخنان ون درو، ترامپ روی صحنه رفت و سخنان شدیدی را علیه رقیب دموکرات خود، جو بایدن، انجام داد. ترامپ بویژه به مدیریت بایدن در رابطه با جنگ اسرائیل و حماس و اعتراضات مربوط به آن در دانشگاههای آمریکا پرداخت.
آقای ون درو که به دلیل تغییر گرایش سیاسی خود از دموکرات به جمهوریخواه به چشم یک قهرمان محلی دیده میشود، این مسئولیت را برعهده گرفته که به ترامپ و دیگر جمهوریخواهان برای کسب آرای ایالت بوستان در انتخابات عمومی سال جاری کمک کند.
در سال ۲۰۲۰، جو بایدن، نامزد وقت ریاستجموری، با ۱۶ درصد آرا برنده نیوجرسی شد. اما در منطقه محافظهکار وایلدوود- حوزه استحفاظی آقای ون درو- این ترامپ بود که با ۲۵ امتیاز به پیروزی رسید.
عکسهای هوایی نشان میدهند که گردهمایی روز شنبه مسیری نیمکیلومتری در حد فاصل بین اسکله مارینر و اسکله ادونچر را پر کرده بود. برآورد جمعیت حاضر در این گردهمایی از ۴۰هزار تا ۱۰۰هزار نفر متغیر بود.
یکی از مقامات کارزار انتخاباتی ترامپ به اپک تایمز گفت: «گردهمایی وایلدوود از هر نظر بهترین رویداد انتخاباتی ۲۰۲۴ بوده است. ماه پیش، ترامپ حدود ۴۲هزار نفر را در نمایشگاهی در اشنکسویل در پنسیلوانیا گردهم آورده بود.»
عظمت گردهمایی وایلدوود به این گمانهزنی دامن زده که رنگ ایالت نیوجرسی میتواند در یک چرخش سیاسی از آبی دموکرات به قرمز جمهوریخواه تبدیل شود.
ادوارد ایکس. یانگ، ۶۴ ساله، اهل بریک از ایالت نیوجرسی، به اپک تایمز گفت: «اینجا جولانگاه «قرمزها» است. منظورم این است که نیوجرسی صددرصد آبی نیست.»
گردهمایی روز شنبه نشاندهنده حمایت از ترامپ در شرایطی است که او به اتهامات جنایی در نیویورک تحت محاکمه قرار دارد؛ یکی از چهار پروندهای که ترامپ مدعی است به لطف دولت بایدن برای «مداخله در انتخابات» علیه او به جریان افتادهاند.
دولت بایدن این اتهام را رد کرده اما کمیته کنگره در حال تحقیق است و فهرست بازدیدکنندگان کاخ سفید نیز نشان میدهد که بایدن با برخی از مقامات دخیل در پیگرد قانونی ترامپ ملاقات داشته است.
سخنرانی ترامپ در مورد اقتصاد و اسرائیل
ترامپ در جریان سخنرانی ۹۰ دقیقهای خود فقط چندبار به پرونده نیویورک اشاره کرد. در عوض، تا جاییکه توانست درخصوص زیانبار بودن سیاستهای اقتصادی و مهاجرتی بایدن برای کشور ابراز نگرانی کرد.
ترامپ ضمن اشاره به وضع تعرفههای کلان بر خودروهای تمام الکتریکی چین گفت: «بایدن درنهایت به حرف من رسید» و به شوخی افزود: «بایدن به حرف من گوش میدهد؛ اما ممکن است تعرفهها را بردارد. این فقط ترفند انتخاباتی اوست. بعداً زیر حرف خود خواهد زد.»
ترامپ در شدیداللحنترین انتقاد خود به سیاستهای نامزد رقیب در رابطه با اسرائیل تاخت.
بایدن روز چهارشنبه در مصاحبه با سیانان اعلام کرد که درصورت ورود اسرائیل به پایگاه تروریستی حماس در رفح، تسلیحات تهاجمی آمریکا را در اختیار این کشور قرار نخواهد داد.
بایدن درباره کشته شدن غیرنظامیان به واسطه بمبهای سنگین آمریکایی که در اختیار اسرائیل قرار گرفتهاند، ابزار نگرانی کرد.
درحالیکه اسرائیل برای نابودی حماس در غزه میجنگند، ترامپ با جلوگیری از ارسال تسلیحات به این کشور مخالف است.
ترامپ گفت: «در شرایطی که تروریستها از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ همچنان شهروندان آمریکاییها را گروگان گرفتهاند، شنیدن این حرفها دردناک است.»
ترامپ تهدید بایدن به عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل را «یکی از بدترین خیانتهای تاریخی آمریکا به متحدش» خواند.
ترامپ افزود: «من از حق اسرائیل برای پیروزی در جنگ با تروریسم حمایت میکنم. نمیدانم از نظر سیاسی خوب است یا بد. اهمیتی نمیدهم. کاری که درست است، باید انجام بگیرد.»
او بایدن را به دلیل شکلگیری «آشوب و خشونت» در دانشگاههای آمریکا مورد انتقاد قرار داد؛ رویدادی که طی آن معترضان طرفدار حماس و تظاهرکنندگان ضداسرائیلی و ضدیهودی از حضور دانشجویان در کلاسهای درس ممانعت کردند.
ترامپ همچنین به مذاکرات خود درخصوص پیمان تاریخی ابراهیم اشاره کرد. براساس آن پیمان، کشورهای خاورمیانه که هرکدام ادیان مختلفی دارند، متعهد شدند که حافظ صلح، مدارا و آزادی باشند.
او گفت که کشورهای دیگر نیز آماده امضای این پیمان بودند؛ اما پس از اتمام دوره ریاستجمهوری ترامپ در سال ۲۰۲۱، دولت بایدن کاری برای تثبیت این پیمان انجام نداد.
ترامپ ضمن تأکید بر اینکه بایدن از خود ضعف نشان داده، گفت: «اکنون وقت روی کار آمدن رئیسجمهوری است که یکبار دیگر قدرت بلامنازع خود را به رخ بکشد.»
کارزار انتخاباتی بایدن به درخواست اپک تایمز برای اظهار نظر پاسخ نداد.