Search
Asset 2

آکسیوس: ترامپ به جمهوری اسلامی مهلت چند روزه برای بازگشت به مذاکرات داد

آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد دونالد ترامپ تنها چند روز به جمهوری اسلامی فرصت داده است تا به موضعی واحد برسد، در غیر این صورت آتش‌بس تمدیدشده او پایان خواهد یافت.
(Social Media)

آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد دونالد ترامپ تنها چند روز به جمهوری اسلامی فرصت داده است تا به موضعی واحد برسد، در غیر این صورت آتش‌بس تمدیدشده او پایان خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، یکی از منابع گفته است: «ترامپ حاضر است سه تا پنج روز دیگر آتش‌بس را تمدید کند تا مقامات ایرانی بتوانند اوضاع خود را سروسامان دهند، اما این وضعیت نامحدود نخواهد بود.»

طبق گفته مقام‌های آمریکایی، فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که عملاً کنترل کشور را در دست دارند، با مذاکره‌کنندگان غیرنظامی دچار اختلاف جدی شده‌اند.

یک مقام آمریکایی گفته است: «ما شاهد شکاف کامل میان نظامیان و تیم مذاکره‌کننده هستیم؛ به‌طوری که هیچ‌کدام به رهبر دسترسی ندارند و او نیز پاسخگو نیست.»

این گزارش افزود اختلافات داخلی پس از نخستین دور مذاکرات در اسلام‌آباد آشکار شد؛ زمانی که احمد وحیدی، فرمانده کل سپاه پاسداران و معاونانش بخش قابل‌توجهی از توافقات مطرح‌شده از سوی مذاکره‌کنندگان ایرانی را رد کردند.

به نوشته آکسیوس، این شکاف روز جمعه علنی شد، زمانی که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی از بازگشایی تنگه هرمز خبر داد، اما سپاه پاسداران از اجرای آن خودداری نمود و به‌صورت علنی از او انتقاد کرد.

به گفته منابع آکسیوس، بخشی از این بحران به پیامد کشته شدن علی لاریجانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت بر می‌گردد، جایی که او نقش مهمی در هماهنگی تصمیم‌گیری‌ها داشت، ولی جانشین او محمدباقر ذوالقدر نتوانسته همان نقش را ایفا کند و در هماهنگی میان سپاه، دولت و رهبری ناکام بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده آتش‌بس با جمهوری اسلامی را بنا به درخواست پاکستان تمدید کرده است.

آکسیوس افزود با این حال، اگر میانجی‌های پاکستانی نتوانند در این بازه زمانی جمهوری اسلامی را به مذاکرات بازگردانند، گزینه نظامی دوباره روی میز خواهد بود.

ترامپ معتقد است محاصره دریایی آمریکا اهرم فشار اصلی است و گفته است که جمهوری اسلامی با کمبود شدید منابع مالی مواجه شده است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده در شبکه اجتماعی خود نوشت: «ایران نمی‌خواهد تنگه هرمز بسته شود؛ آن‌ها روزانه ۵۰۰ میلیون دلار از آن درآمد دارند. اگر آن را باز کنیم، دیگر توافقی در کار نخواهد بود، مگر اینکه کل کشورشان را نابود کنیم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی