Search
Asset 2

اکسیوس: ترامپ با جدیت پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای را بررسی می‌کند

دونالد ترامپ به جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق هسته‌ای میان دو کشور، «اتفاقات بدی» در انتظار این کشور خواهد بود.
(Andrew Harnik/Getty Images)

اکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده است که رئیس جمهور ایالات متحده به طور جدی در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای است، همزمان تعداد نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در خاورمیانه را به طور قابل‌توجهی افزایش داده است.

براساس این گزارش که روز چهارشنبه، دوم آوریل منتشر شده است، پنتاگون در حال تقویت و افزایش چشمگیر نیروهایش در خاورمیانه است تا در صورت دستور ترامپ برای حمله آماده باشد.

اکسیوس افزوده است همزمان در کاخ سفید نیز مقامات در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم هستند و بحث‌ها میان مقاماتی که معتقدند دستیابی به یک توافق با جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر است و مقاماتی که طرفدار حمله به تاسیسات هسته‌ای هستند و مذاکرات با تهران را اتلاف وقت می‌دانند، در جریان است و هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

همچنین این رسانه بدون ذکر نام و به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده است که دولت آمریکا به رهبری ترامپ معتقد است که مذاکرات مستقیم با تهران شانس موفقیت بیشتری دارد، اما با شیوه پیشنهادی جمهوری اسلامی برای مذاکرات غیرمستقیم با میانجی‌گری عمان مخالفتی ندارد.

اکسیوس به نقل از منابع خود در ادامه نوشته است بعد از رسیدن پاسخ نامه رئیس جمهور ایالات متحده، «ما در حال بررسی گام‌های بعدی برای آغاز گفتگوها و اعتمادسازی با ایرانی‌ها هستیم.»

ترامپ پیش از این در نامه به علی خامنه‌ای، دو ماه برای رسیدن به توافق مهلت داده بود.

در روزهای گذشته، واشنگتن و تهران یکدیگر را بارها به انجام عملیات نظامی علیه یکدیگر تهدید کرده‌اند.

علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۳۱ مارس، ساعاتی بعد از سخنرانی علی خامنه‌ای در «نماز عید فطر» که در آن ایالات متحده را به «ضربه متقابل محکم» تهدید کرده بود، گفت که اگر ایالات متحده یا اسرائیل، ایران را بمباران کنند، «ایران مجبور خواهد شد که به سمت سلاح هسته‌ای برود، ایران چاره‌ای ندارد، چون مردم فشار می‌آورند که برای امنیت کشور این کار را کنیم.»

نشریه تلگراف نیز همزمان به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی اعلام کرد که فرماندهان ارشد از تهران دستور گرفته‌اند تا خود را برای حمله‌ای پیش‌دستانه به پایگاه استراتژیک آمریکا در جزیره دیگو گارسیا با استفاده از موشک‌ها و پهپادها آماده کنند.

مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش به تهدیدات مطرح شده توسط جمهوری اسلامی گفت که دونالد ترامپ و دولت او به تهدیدات نظامی روی خوش نشان نمی‌دهند.

کانال ۱۴ اسرائیل اعلام کرده که در صورت باقی ماندن شرایط فعلی، «حمله‌ای گسترده» به ایران در شرف اجراست و ممکن است «به‌زودی» عملی شود. با تشدید تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده، مقامات امنیتی اسرائیل این تهدیدها را بسیار جدی ارزیابی کرده و برای هرگونه اقدام احتمالی آماده می‌شوند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی