Search
Asset 2

ترامپ در مراسم تحلیف: خدا مرا را نجات داد تا عظمت را به آمریکا برگردانم

دونالد ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیف روز دوشنبه گفت که او باور دارد نجات از یک تلاش برای ترور در ژوئیه ۲۰۲۴ طی یک گردهمایی انتخاباتی، نشانه‌ای از سوی خدا بوده است تا «عظمت را به آمریکا برگرداند.»
رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، در مراسم تحلیف در روتوندای کاخ کنگره ایالات متحده در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ سخنرانی می‌کند. (Kevin Dietsch/Getty Images)

دونالد ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیف روز دوشنبه گفت که او باور دارد نجات از یک تلاش برای ترور در ژوئیه ۲۰۲۴ طی یک گردهمایی انتخاباتی، نشانه‌ای از سوی خدا بوده است تا «عظمت را به آمریکا برگرداند.»

ترامپ از یک تیراندازی در یک گردهمایی انتخاباتی در سال ۲۰۲۴ در باتلر، پنسیلوانیا جان سالم به در برد؛ تیراندازی‌ای که گوش راست او را زخمی کرد و باعث کشته شدن یک نفر و زخمی شدن دو نفر دیگر شد. در این حادثه، ترامپ سر خود را کمی چرخاند و گلوله‌ای که از کنار سر او عبور کرد به گوش او برخورد کرد.

ترامپ در سخنرانی روز دوشنبه گفت که او باور دارد نجات یافتن از این تلاش برای ترور دلیلی داشته است.

او گفت: «تنها چند ماه پیش، در دشتی زیبا در پنسیلوانیا، گلوله یک تروریست گوش مرا شکافت؛ اما در همان لحظه احساس کردم و اکنون بیش از پیش باور دارم که زندگی‌ام به دلیلی نجات یافت. خدا مرا نجات داد.»

ترامپ افزود: «خدا مرا نجات داد تا عظمت را به آمریکا برگردانم.»

این اولین تلاش برای ترور ترامپ بود. در سپتامبر ۲۰۲۴، تیم محافظت سرویس مخفی ترامپ با فردی مواجه شد که اف‌بی‌آی بعدها او را به‌عنوان یک تروریست بالقوه، رایان راث، معرفی کرد؛ او در نزدیکی زمین گلف ترامپ در فلوریدا با یک تفنگ دیده شده بود.

دادستان‌ها بعداً اعلام کردند که رایان راث قصد داشت ترامپ را هدف گلوله قرار دهد و به یادداشتی که راث ماه‌ها پیش نزد یکی از آشنایان خود گذاشته بود، استناد کردند. راث هرگز تیراندازی نکرد و پیش از آنکه چند ساعت بعد دستگیر شود، با یک خودرو از صحنه فرار کرد.

تیراندازی که در باتلر به سمت ترامپ شلیک کرد، بعدها به‌عنوان توماس متیو کروکس، مردی ۲۰ ساله از پنسیلوانیا شناسایی شد. کروکس در نهایت توسط مأموران سرویس مخفی که به صحنه واکنش نشان داده بودند، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. مقامات اف‌بی‌آی هنوز انگیزه احتمالی او را فاش نکرده‌اند و اطلاعات کمی درباره کروکس به عموم ارائه شده است. خانواده او نیز درباره این حادثه بیانیه‌ای صادر نکرده‌اند.

چند روز پس از تلاش برای ترور در باتلر، رئیس‌جمهور در جمعی گفت: «من امشب نباید اینجا باشم. نباید اینجا باشم… از شما سپاسگزارم، اما باید بگویم که تنها به لطف خداوند قادر متعال در این میدان مقابل شما ایستاده‌ام.»

«پشت سر من و در سمت راست، یک صفحه نمایش بزرگ وجود داشت که نموداری از عبور و مرورهای مرزی در دوره ریاست من را نشان می‌داد. اعداد واقعاً شگفت‌انگیز بودند. برای دیدن نمودار، شروع کردم به، مثل این، چرخیدن به سمت راست و آماده بودم کمی بیشتر بچرخم، که خیلی خوش‌شانس هستم این کار را نکردم، وقتی صدای تیز بلندی شنیدم و چیزی را حس کردم که به شدت به گوش راست من برخورد کرد.»

«به خودم گفتم: “وای، این چه بود؟ فقط می‌تواند یک گلوله باشد.” دست راستم را به گوشم بردم و پایین آوردم. دستم پر از خون بود. خون همه‌جا پخش شده بود. فوراً فهمیدم که اوضاع خیلی جدی است و ما تحت حمله هستیم. و در یک حرکت، روی زمین افتادم. گلوله‌ها همچنان در حال شلیک بودند، در حالی که مأموران بسیار شجاع سرویس مخفی به سمت صحنه هجوم آوردند. آن‌ها واقعاً این کار را کردند؛ آن‌ها به سمت صحنه دویدند.»

ترامپ همچنین در سخنرانی مراسم تحلیف، سیاست‌های کلی دولتش را در زمینه مهاجرت، به رسمیت‌شناسی جنسیت بیولوژیک انسان‌ها، کاهش جرم و جنایت و مقابله با «دشمنان آمریکا» تشریح کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی