دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، قرار است در جریان سفر خود به عربستان سعودی، نشستی با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، برگزار کند.
به گزارش آکسیوس، این نشست که قرار است در اواسط ماه مه برگزار شود، در طی نخستین سفر رسمی دونالد ترامپ به خاورمیانه، پس از انتخابش به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده انجام خواهد شد.
بر اساس اطلاعاتی که یک مقام آمریکایی و دو مقام عربی در اختیار آکسیوس قرار دادهاند، این سفر که با محوریت گفتوگو درباره همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری میان آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برنامهریزی شده، نشاندهنده اولویتهای ترامپ در حوزه سیاست خارجی است.
به گفته این منابع آگاه، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در نظر دارد رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، شامل امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان، قطر، را برای شرکت در این نشست دعوت کند.
این منابع همچنین افزودند که سفر ترامپ به عربستان، قطر و امارات بیشتر بر مسائل دوجانبه از جمله فروش تسلیحات، سرمایهگذاریهای کلان و همکاری در زمینه فناوری هوش مصنوعی، متمرکز خواهد بود.
در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا روز جمعه دوم ماه مه، اعلام کرد که با فروش احتمالی ۳.۵ میلیارد دلاری موشکهای «هوا به هوا» میانبرد و تجهیزات مرتبط به آن، به عربستان سعودی موافقت کرده است.
آکسیوس در ادامه نوشت که پس از نشست ریاض، ترامپ قرار است به دوحه سفر کرده و با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، دیدار کند. سپس در روز پنجشنبه ۱۵ مه، به ابوظبی خواهد رفت تا با محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی، دیدار داشته باشد.
به گفته منابع آگاه، نشست ریاض تنها بخش از سفر ترامپ است که ماهیتی منطقهای دارد و انتظار نمیرود او از این سفر برای پیشبرد طرحهای جدید دیپلماتیک، مانند مذاکرات صلح، استفاده کند.