Search
Asset 2

ترامپ میزبان رئیس‌جمهور جدید لهستان در کاخ سفید خواهد بود؛ ناوروتسکی کیست؟

ناوروتسکی، که یک محافظه‌کار و متحد نزدیک ترامپ است، در انتخابات ریاست‌جمهوری حساس و پررقابت لهستان در ماه ژوئن پیروز شد و ماه گذشته رسماً به قدرت رسید. این رئیس‌جمهور ۴۲ ساله که تازه‌وارد دنیای سیاست شده است، وعده داده ...
کارول ناوروتسکی، رئیس‌جمهور جدید لهستان، در تاریخ ۶ اوت ۲۰۲۵ در مراسمی در میدان پیلسودسکی ورشو سخنرانی می‌کند. (WOJTEK RADWANSKI/AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، قرار است در ۳ سپتامبر میزبان کارول ناوروتسکی، رئیس‌جمهور تازه‌منتخب لهستان، در کاخ سفید باشد.

ناوروتسکی، که یک محافظه‌کار و متحد نزدیک ترامپ است، در انتخابات ریاست‌جمهوری حساس و پررقابت لهستان در ماه ژوئن پیروز شد و ماه گذشته رسماً به قدرت رسید. این رئیس‌جمهور ۴۲ ساله که تازه‌وارد دنیای سیاست شده است، وعده داده ارزش‌های سنتی لهستانی را دنبال کند.

او به عنوان نامزد حزب راست‌گرای «قانون و عدالت»، کمپینی با تأکید بر حاکمیت ملی لهستان و تردید نسبت به اتحادیه اروپا به راه انداخت. ناوروتسکی از اتحاد قوی آمریکا و لهستان حمایت کرده و گفته است از جنبش «آمریکا را دوباره عظیم کنیمِ» ترامپ الهام گرفته است.

پیش از انتخابات، ترامپ از ناوروتسکی حمایت کرد و در ماه مه او را به کاخ سفید دعوت نمود. کاخ سفید بعداً دو عکس از دیدار آن‌ها در دفتر بیضی‌شکل را در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد. این حمایت گسترده به عنوان عاملی تعیین‌کننده در پیروزی ناوروتسکی در رقابت نزدیک انتخابات دیده شد.

ناوروتسکی بعداً در گفت‌وگو با شبکه خصوصی تی‌وی ریپابلیکا به نقل از رویترز گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ گفت شما پیروز خواهید شد. من این را به‌عنوان آرزوی موفقیت برای انتخابات آینده‌ام و همچنین نشانه‌ای از آگاهی آمریکا نسبت به آنچه در لهستان می‌گذرد تعبیر کردم و پس از این روز می‌توانم بگویم دولت آمریکا در جریان اوضاع لهستان است.»

در ۶ اوت، ترامپ هیأتی آمریکایی به ریاست کلی لوفلر، مدیر اداره کسب‌وکارهای کوچک ایالات متحده، برای شرکت در مراسم تحلیف ناوروتسکی در ورشو اعزام کرد.

ناوروتسکی، که مورخ و بوکسور سابق است، پیش‌تر ریاست «مؤسسه یادبود ملی» لهستان را بر عهده داشت که جرائم رژیم‌های نازی و کمونیستی را بررسی می‌کند. او از کنترل‌های مرزی سخت‌گیرانه‌تر و افزایش هزینه‌های دفاعی حمایت می‌کند و با آزادسازی قوانین سقط جنین و حقوق ال‌جی‌بی‌تی‌کیو(رنگین کمانی‌ها) مخالف است.

لهستان به‌ویژه با توجه به مرز مشترکش با اوکراین جنگ‌زده، شریکی استراتژیک برای ناتو محسوب می‌شود.

پل جونز، پژوهشگر ارشد در مرکز تحلیل سیاست‌های اروپایی و سفیر پیشین آمریکا در لهستان، گفت که نخستین سفر رسمی ناوروتسکی به واشنگتن می‌تواند مزایای مهمی برای اوکراین داشته باشد و به حمایت سرسختانه او از دفاع این کشور در برابر روسیه اشاره کرد.

او در گزارشی نوشت: «لهستان درباره تهدید روسیه موضع واحدی دارد. سیاست‌ها و پیشینه ناوروتسکی این امکان را می‌دهد که او بر ترامپ در موضوع اوکراین و اروپا از زاویه‌ای تأثیر بگذارد که رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه مانند کی‌یر استارمر، فریدریش مرتس یا امانوئل ماکرون نمی‌توانند.»

او افزود: «ناوروتسکی یک مورخ ملی‌گراست و دیدگاه‌های او درباره امپریالیسم روسیه و استقلال اوکراین جدی و مستدل است.»

جونز یادآور شد که این سفر در زمانی کلیدی انجام می‌شود، درست پیش از انتشار راهبرد جدید دفاع ملی و بازنگری در وضعیت نیروهای آمریکا.

در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نیروی آمریکایی در لهستان مستقر هستند و رهبران لهستان مشتاقند این تعداد حفظ شود. لهستان در میان اعضای ناتو بالاترین میزان هزینه‌های دفاعی به‌عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی را دارد و با نزدیک به ۲۱۰ هزار نیروی نظامی، سومین ارتش بزرگ این پیمان محسوب می‌شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی