دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، پس از محکومیت به جعل سوابق تجاری در هفته گذشته، از دیوان عالی آمریکا خواست که بسرعت به این پرونده ورود کند.
او در پستی به تاریخ دوم ژوئن در تروث سوشال از دیوان عالی خواست تا پیش از صدور حکم او که برای ۱۱ جولای برنامهریزی شده است، به این پرونده ورود کند.
ترامپ گفت خوان مرچان، رئیس دادگاه، تنها یک قاضی محلی است که دموکراتها پای او را به این پرونده باز کردند و بشدت مغرضانه عمل میکند و افزود: «تاریخ صدور حکم برای اشتباهی که مرتکب نشدهام، از بخت خوبِ فاشیستها، چهار روز با کنوانسیون ملی جمهوریخواهان فاصله دارد.
دیوان عالی آمریکا باید ورود کند!
رئیسجمهور سابق آمریکا نوشت که تصمیم دیوان «سرنوشت ملت را تغییر خواهد داد.»
او گفت به محکومیت خود اعتراض خواهد کرد. یکی از وکلای ترامپ در ۲ ژوئن گفت آنها آمادهاند که درصورت نیاز پرونده را به دیوان عالی بکشانند. اگر ترامپ درخواست تجدیدنظر بدهد، پرونده ابتدا به دادگاه عالی نیویورک خواهد رفت.
ترامپ هفته گذشته به اولین رئیسجمهور سابق تاریخ آمریکا تبدیل شد که به حکم هیأت منصفه منهتن در ۳۴ فقره جعل سوابق تجاری مجرم شناخته شد. او خود را بیگناه دانست و چندین ادعای کلیدی پرونده را تکذیب کرد.
اینکه رئیسجمهور سابق ۷۷ ساله آمریکا به حبس محکوم خواهد شد یا خیر، مشخص نیست.
آلوین براگ، دادستان دموکرات منهتن، در کنفرانس مطبوعاتی پس از محکومیت ترامپ از افشای اینکه در جلسه آتی به رئیسجمهور سابق آمریکا حکم زندان داده میشود یا خیر خودداری کرد.
دیوان عالی آمریکا در حال بررسی پرونده دیگری است که رئیسجمهور سابق آمریکا در آن مدعی شده که باید از تعقیب قانونی درخصوص فعالیتهای انتخاباتی ۲۰۲۰ مصون باشد، چراکه بهعنوان رئیسجمهور کشور عمل میکرده است. دیوان عالی احتمالاً در پایان ماه ژوئن درباره این پرونده تصمیم خواهد گرفت که به پرونده انتخاباتی بازرپس ویژه، جک اسمیت، در واشینگتن نیز گره خورده است.
وکلای ترامپ باید دستکم ۴ نفر از ۹ قاضی دادگاه را برای شنیدن استدلالهای خود متقاعد کنند. رئیسجمهور سابق آمریکا برای پیروزی در این پرونده باید ثابت کند که دادستان ایالتی حقوق قانونی فدرال او را زیر پا گذاشته و تیم حقوقی او روال درستی را در مراحل اولیه دادرسی در پیش گرفته است.
ویل شارف، وکیل ترامپ، در ۲ ژوئن به ایبیسی نیوز گفت که رئیسجمهور سابق آمریکا در روند تحقیقات مربوط به قبل از صدور حکم همکاری میکند و برای این حکم «ناعادلانه» بسرعت درخواست تجدیدنظر خواهد داد.
آقای شارف گفت: «فکر میکنم اشتباهی که در این پرونده رخ داده قابل جبران باشد. درصورت لزوم در دادگاههای تجدیدنظر و دیوان عالی آمریکا از حق ترامپ دفاع خواهیم کرد.»
رئیسجمهور سابق آمریکا و تیم وکلای او اغلب از روند محاکمه و اصل پرونده انتقاد کردهاند و میگویند قاضی مرچان و آقای براگ علیه ترامپ سوگیری دارند. آنها همچنین مدعی شدهاند که کاخ سفید در این پرونده دست داشته است. آنها ضمن اشاره به متیو کولانجلو، دادستان سابق وزارت دادگستری، گفتند او قبل از تشکیل پرونده ترامپ به دفتر دادستان منطقهای منهتن مراجعه کرده است.
آقای شارف افزود: «با اینکه میگویند دادستان منطقهای نیویورک در این پرونده انگیزه سیاسی نداشته بشدت مخالف هستم و معتقدم که بایدن و متحدان سیاسی او به شکل قابلتوجهی در این پرونده دست داشتهاند.»

«نقطه شکست»
ترامپ در ۲ ژوئن به فاکسنیوز گفت اگر به زندان برود، آمریکا به «نقطه شکست» خواهد رسید.
او به فاکسنیوز گفت: «فکر نمیکنم مردم چنین حکمی را تحمل کنند.»
«فکر میکنم برای مردم دشوار باشد. میدانید، روزی میرسد که به نقطه شکست میرسیم.»
کارزار انتخاباتی ترامپ پس از صدور حکم، دهها میلیون دلار کمک مالی دریافت کرد.
لارا ترامپ، رئیس کمیته ملی جمهوریخواهان، در پاسخ به این پرسش که تکلیف حامیان ترامپ درصورت زندانی شدن او چه خواهد بود، به سیانان گفت: «آنها به همان کاری که از ابتدا کردند، ادامه خواهند داد؛ یعنی آرامش خودشان را حفظ میکنند و اعتراض خود را پای صندوقهای رأی نشان میدهند. هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم، جز اینکه صدای خود را بلند و رسا به گوش همه برسانیم و علیه محکومیت او صحبت کنیم.»
ترامپ هنوز با سه پرونده جنایی دیگر که دو مورد از آنها به تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ مربوط میشود درگیر است. با اینحال، این پروندهها احتمالاً قبل از انتخابات آتی به مرحله رسیدگی و صدور حکم نمیرسند. او در تمام موارد اظهار بیگناهی کرده و اتهامات وارده را دسیسه دموکراتها برای عقب نشاندن خود خوانده است.