Search
Asset 2

ترامپ محکومیت دادگاه نیویورک را برای تجدیدنظر به دیوان عالی می‌کشاند

یکی از وکلای دونالد ترامپ گفت که موکل او خود را برای کشاندن درخواست تجدیدنظر به دیوان عالی آمریکا آماده می‌کند.
کنفرانس مطبوعاتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، پس از صدور حکم دادگاه نیویورک در برج ترامپ در نیویورک، ۳۱ مه ۲۰۲۴. (Spencer Platt/Getty Images)

یکی از وکلای دونالد ترامپ روز یکشنبه گفت که موکل او خود را برای کشاندن درخواست تجدیدنظر درخصوص محکومیت جنایی هفته گذشته به دیوان عالی آمریکا آماده می‌کند. او معتقد است که ترامپ حکم محکومیت نمی‌گیرد.

اواخر هفته گذشته، هیأت منصفه دادگاه منهتن ترامپ را به دلیل جعل سوابق تجاری در محاکمه‌ای شش هفته‌ای مجرم شناخت. ترامپ در کنفرانس خبری ۳۱ مه خود گفت به این حکم اعتراض خواهد کرد. این درحالی است که قاضی پرونده تاریخ صدور حکم او را ۱۱ جولای تعیین کرده است.

ویل شارف، وکیل ترامپ، صبح یکشنبه به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «مشتاقانه منتظر هستیم که این پرونده را به دادگاه تجدیدنظر ببریم و درصورت لزوم آن را به دیوان عالی آمریکا بکشانیم تا از حق ترامپ دفاع کنیم.»

او گفت که تیم ترامپ این پرونده را با تمام قوا در دادگاه تجدیدنظر به چالش خواهد کشید و افزود: «فکر نمی‌کنم ترامپ درنهایت حکم محکومیت بگیرد.»

آقای شارف که احتمالاً از استدلال وکلای ترامپ در دادگاه تجدیدنظر استفاده خواهد کرد، به دستورالعمل خوان مرچان، قاضی پرونده، برای اعضای هیأت منصفه اشاره کرد. او همچنین به برخی از تصمیمات قاضی مرچان- این‌که چه مدارکی قابل استناد هستند و چه سؤالاتی می‌توان از شهود پرسید- اعتراض کرد.

او در مصاحبه خود گفت: «وقتی به دستورالعمل هیأت منصفه نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید که قاضی مرچان اساساً هیأت منصفه را به سمتی سوق داد که حکم مورد نظر او را بدهند.»

آقای شارف افزود: «برخی از تصمیمات مستدل قاضی مرچان در روند محاکمه واقعاً شگفت‌انگیز بود.» او همچنین به تصمیم قاضی مبنی بر منع مقام سابق کمیسیون انتخابات فدرال، برد اسمیت، از ارائه شهادت درخصوص پرونده اشاره کرد.

او ضمن اشاره به آقای اسمیت گفت: «ایشان یکی از کارشناسان برجسته جهان در زمینه قانون انتخابات فدرال هستند. قاضی مرچان امکان بررسی اظهارات رابرت کاستلو را محدود کرد که به اعتقاد من اطلاعات مهمی درباره پرونده دادستانی داشت. به نظر من، قاضی مرچان با هر تصمیمی که گرفت، از روال عادی دادگاه خارج شد و اساساً علیه ترامپ زمینه‌چینی کرد.»

آقای شارف در رابطه با درخواست تجدیدنظر گفت تیم او مجدداً اقدام قاضی مرچان در عدم کناره‌گیری از پرونده را به چالش خواهد کشید. قاضی در آغاز محاکمه از کناره‌گیری خودداری کرد و دادگاه تجدیدنظر نیویورک نیز به پیشنهاد کناره‌گیری او پاسخ منفی داد.

قاضی مرچان در اواسط آوریل حکم داد و گفت که وکلای ترامپ «نتوانستند» شواهدی دال بر تعارض منافع ارائه کنند و افزود که استدلال‌های آن‌ها برمبنای «کنایه» و «استنباط» استوار بودند.

قاضی مرچان قبل از رد درخواست ترامپ مبنی بر کناره‌گیری از پرونده گفت: «این مسئله موضوعیت ندارد و ما می‌خواهیم از قانون پیروی کنیم.»

ترامپ ۷۷ ساله در اتهام جعل سوابق تجاری برای لاپوشانی ۱۳۰هزار دلاری که وکیل سابق او، مایکل کوهن، در سال ۲۰۰۶ به زنی که ادعا می‌کرد با او رابطه نامشروع داشته پرداخت کرد، مجرم شناخته شد.

دادستان‌ها مدعی شدند که این حق‌السکوت بخشی از نقشه‌ای گسترده بود که ضمن نقض قوانین مالی انتخاباتی و مالیاتی برای ساکت نگه‌داشتن کسی پرداخت شده بود که در جریان انتخابات ۲۰۱۶ اطلاعات زیان‌باری درباره ترامپ داشت.

حداکثر مجازات جعل سوابق تجاری ۴ سال حبس است. به گفته برخی از تحلیلگران حقوقی، در مورد افرادی مانند ترامپ که سابقه کیفری ندارند، بندرت پیش می‌آید که جعل سوابق تجاری در نیویورک به صدور حکم زندان منجر شود.

متهمانی که به دلیل جعل سوابق تجاری مجرم شناخته می‌شوند و حکم زندان می‌گیرند، معمولاً یک سال یا کمتر حبس می‌کشند اما در این موارد نیز بیشتر افراد به دلیل جرایم دیگر مانند کلاهبرداری یا سرقت‌های بزرگ محکوم می‌شوند که در مورد ترامپ صدق نمی‌کند.

اگر مجازات ترامپ فراتر از جریمه نقدی باشد، رئیس‌جمهور سابق آمریکا ممکن است به‌جای زندان در حبس خانگی قرار بگیرد یا با محدودیت تردد مواجه شود. ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور سابق آمریکا از حفاظت مادام‌العمر سرویس مخفی برخوردار است. از این‌رو، انجام تدارکات لازم برای حفظ ایمنی او در پشت میله‌های زندان پیچیده خواهد بود.

سخنگوی سرویس مخفی آمریکا روز جمعه به اپک تایمز گفت رسالت این آژانس برای محافظت از رؤسای‌جمهور فعلی و پیشین به دلیل محکومیت ترامپ تغییری نکرده است.

او افزود: «نتیجه محاکمه هیچ تاثیری روی عملکرد سرویس مخفی آمریکا در امر حفاظت ندارد و اقدامات امنیتی آژانس بی‌وقفه ادامه خواهد داشت.»

آلوین براگ، دادستان منطقه‌ای منهتن، که پرونده ترامپ را به جریان انداخت، در کنفرانس مطبوعاتی پس از دادگاه، از بیان این‌که دادستانی به دنبال صدور حکم زندان است یا خیر، خودداری کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی