Search
Asset 2

ترامپ در نخستین روز کاری خود آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد

دونالد ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد و به کمک‌های مالی آمریکا به این نهاد وابسته به سازمان ملل پایان داد.
مردی درحال ورود به مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو، سوئیس؛ ۱۵ ژوئن ۲۰۲۱. (Sean Gallup/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدیدالورود آمریکا، روز دوشنبه با صدور یک فرمان اجرایی آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد و به کمک‌های مالی آمریکا به این نهاد وابسته به سازمان ملل پایان داد.

براساس این فرمان، مدیریت نادرست سازمان جهانی بهداشت در جریان همه‌گیری کووید-۱۹ که از ووهان چین شیوع پیدا کرد و دیگر بحران‌های بهداشتی جهانی از جمله دلایل خروج آمریکا بوده‌اند. همچنین گفته می‌شود که سازمان جهانی بهداشت در «ایجاد اصلاحات ضروری و فوری» ناکام مانده و نمی‌تواند استقلال خود را در مواجهه با «اعمال نفوذ سیاسی نادرست» کشورهای عضو به نمایش بگذارد.

در فرمان اجرایی ترامپ آمده است: «از این گذشته، سازمان جهانی بهداشت همچنان مبالغ غیرمنصفانه و هنگفتی را از آمریکا طلب می‌کند که تناسبی با مبالغ پرداختی تخمینی دیگر کشورها ندارد. چین ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دارد که ۳۰۰ درصد از جمعیت آمریکا بیشتر است، اما حدوداً ۹۰ درصد کمتر به سازمان جهانی بهداشت کمک می‌کند.»

ترامپ اولین‌بار در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۲۰ از سازمان جهانی بهداشت خارج شد. جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید در سال ۲۰۲۱ همه چیز را به حالت اول بازگرداند.

براساس فرمان اخیر، دولت ترامپ از سازمان ملل می‌خواهد که نسبت به لغو نامه رئیس‌جمهور که فرمان خروج ۲۰۲۰ را منحل کرده بود، اقدام کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی