Search
Asset 2

اعمال تعرفه ۵۰ درصدی ترامپ بر فولاد و آلومینیوم با هدف تقویت تولید داخلی آمریکا آغاز شد

تعرفه‌های ۵۰ درصدی ترامپ بر فولاد و آلومینیوم واکنش کانادا و اروپا را برانگیخت
بازدید رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ (چپ) از کارخانه یو‌اس‌استیل – شعبه ایروین ورکس (US Steel - Irvin Works) در وست میفلین، پنسیلوانیا، در تاریخ ۳۰ مه ۲۰۲۵. (SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

تعرفه‌های ۵۰ درصدی دونالد ترامپ بر واردات فولاد و آلومینیوم از نیمه‌شب ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) اجرایی شد؛ اقدامی که در راستای اعلام هفته گذشته او در یکی از تأسیسات شرکت فولاد آمریکا صورت گرفت.

این تصمیم از طریق فرمان اجرایی‌ای که روز دوشنبه امضا شد به اجرا درآمد و نرخ قبلی ۲۵ درصد را دو برابر کرد. هدف از این اقدام، افزایش تولید داخلی در صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکاست.

در بیانیه ترامپ آمده است: «به‌نظر من، تعرفه‌های افزایشی، راه مؤثرتری برای مقابله با کشورهایی است که همچنان فولاد و آلومینیوم مازاد و ارزان‌قیمت خود را در بازار آمریکا تخلیه می‌کنند و به این ترتیب، توان رقابتی صنایع فولاد و آلومینیوم ایالات متحده را تضعیف می‌کنند.»

او افزود: «اگرچه تعرفه‌های قبلی باعث ایجاد حمایت قیمتی مهمی در بازار داخلی شده‌اند، اما هنوز نتوانسته‌اند ظرفیت تولید پایدار و موردنیاز برای سلامت بلندمدت این صنایع و نیازهای پیش‌بینی‌شده دفاع ملی را تضمین کنند.»

ترامپ برای نخستین‌بار این طرح را در ۳۰ مه، در جریان یک گردهمایی در کارخانه شرکت فولاد آمریکا نزدیک پیتسبورگ اعلام کرد؛ جایی که از شراکت جدید با شرکت نیپون استیل ژاپن نیز رونمایی شد.

او گفت: «ما قرار است افزایش ۲۵ درصدی اعمال کنیم. یعنی از ۲۵ درصد به ۵۰ درصد می‌رسد.»

ترامپ با اشاره به دو برابر شدن تعرفه‌ها بر فلزات گفت: «شرکت‌های خارجی دیگر نمی‌توانند از این سد عبور کنند.»

تأثیر بر کانادا

کانادا، که بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد و آلومینیوم به ایالات متحده است، بیشترین آسیب را از تعرفه‌های جدید ترامپ خواهد دید.

مقام‌های کانادایی از تصمیم ترامپ برای افزایش تعرفه‌ها ابراز ناامیدی کرده‌اند. در همین حال، رهبران صنعتی خواستار آن شده‌اند که اتاوا وارد عمل شود و با وضع تعرفه‌های مشابه، به‌طور فوری با تهدید سرازیر شدن فولاد ارزان چینی مقابله کند.

مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، در سخنرانی خود در نشست سالانه فدراسیون شهرداری‌های کانادا در ۳۰ مه وعده داد که از شهرهایی که تحت تأثیر سیاست تعرفه‌ای ترامپ قرار گرفته‌اند، حمایت کند.

داگ فورد، نخست‌وزیر انتاریو، نیز در سوم ژوئن اعلام کرد: «ما تا آنجا که می‌توانیم، تولید هر قطعه‌ای را در داخل کشور انجام خواهیم داد» تا کانادا دیگر «وابسته به ایالات متحده نباشد.»

انجمن تولیدکنندگان فولاد کانادا در بیانیه‌ای در آخر هفته اعلام کرد که دولت ترامپ «عملاً درهای آمریکا را به روی صنعت فولاد کانادا بسته است.» این انجمن هشدار داد: «تعرفه‌هایی در این سطح، موجب اختلال گسترده و پیامدهای منفی در زنجیره‌های تأمین فولاد که به شدت یکپارچه‌اند، خواهد شد.»

در آن سوی اقیانوس، مقام‌های اروپایی نیز نسبت به تصمیم ترامپ ابراز «تأسف عمیق» کردند. کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تصمیم، نااطمینانی بیشتری را به اقتصاد جهانی اضافه می‌کند و هزینه‌ها را برای مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها در دو سوی آتلانتیک افزایش می‌دهد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی