هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، بر این باور است که جمهوری اسلامی برای حفظ نفوذ خود در منطقه، به ویژه در عراق و سوریه، هزینهای بسیار فراتر از آنچه به دست آورده، پرداخته است.
وزیر امور خارجه ترکیه در گفتوگویی با الجزیره در روز جمعه ۱۰ اسفند، تاکید کرد که پیش از کشته شدن قاسم سلیمانی این موضوع را به خودش گفته بود. فیدان در ادامه گفت: «با این حال، معتقدم که جمهوری اسلامی در دوره جدید از تحولات اخیر درسهای مهم و بزرگی آموخته است.»
وزیر امور خارجه ترکیه در واکنش به ادعاهای مطرح شده درباره حمایت جمهوری اسلامی از حزب دموکرات سوریه، تأکید کرد: «اگر حکومت ایران به ادامه سیاستهای گذشته خود ادامه دهد، در مسیر اشتباهی گام خواهد برداشت.» وزیر امور خارجه ترکیه در این مورد ادامه داد «اگر کشوری با حمایت از یک گروه در کشور دیگر به دنبال ایجاد مشکلات و ناامنی باشد، ممکن است کشوری دیگر نیز با حمایت از گروههای مخالف در داخل آن کشور برایش مشکلات و ناامنی ایجاد کند.»
فیدان با اشاره به ضرورت تغییر در نگرشهای منطقهای، تاکید کرد که باید فرهنگ سلطهجویی میان کشورهای منطقه از بین برود. او گفت: «نه عربها، نه ترکها، نه کردها و نه ایرانیها، هیچکدام نباید در پی تسلط بر دیگران، ایجاد مزاحمت یا تهدید باشند.» وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه گفت: «کشورها باید به جای پیروی از سیاستهای سلطهطلبانه، بر همکاری، همزیستی مسالمتآمیز و تقویت امنیت و رفاه منطقهای تمرکز کنند.»
فیدان با بیان این اظهارات، به طور مستقیم سیاست خارجی جمهوری اسلامی را زیر سوال برد، اما تاکنون مقامات جمهوری اسلامی واکنشی به این صحبتها نداشتهاند.