به دنبال وقوع دو انفجار تروریستی جداگانه در پاکستان، دستکم ۵۷ نفر کشته و بیش از ۶۲ نفر نیز زخمی شدند.
در حادثه اول، انفجار یک بمب بیرون مسجدی در ایالت بلوچستان پاکستان، باعث کشته شدن ۵۲ نفر و مجروح شدن ۵۰ نفر شد.
گزارشهای منتشر شده حاکی از این است که یک بمبگذار انتحاری پشت این انفجار بوده است و این عامل انتحاری بمب خود را در نزدیکی خودروی معاون پلیس شهر ماستونگ ایالت بلوچستان پاکستان منفجر کرده است.
مقامات محلی اعلام کردند که انفجار زمانی رخ داده است که پیروان فرقه صوفیه در نزدیکی یک مسجد در شهر مستونگ جمع شده بودند تا از سالروز میلاد پیامبر اسلام تجلیل کنند.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته است. پیروان فرقه تصوف در پاکستان عمدتاً از سوی شبه نظامیان داعش مورد تعقیب قرار میگیرند.
گروههای شبهنظامی دیگری نیز مانند گروه «تحریک طالبان پاکستان» در بلوچستان پاکستان فعال هستند که پیشتر اقدامات تروریستی مشابهی انجام داده بودند و اکنون آنها نیز در مظان اتهام قرار دارند.
گروه تحریک پاکستان مدعی است که هدف آنها ایجاد یک نظام سیاسی اسلامی در پاکستان بر اساس تفسیر این گروه از اسلام است، با این حال این گروه انجام حمله امروز را رد کرده است.
در حادثه دوم نیز یک حمله انتحاری در مسجدی در منطقه هانگو در استان خیبر پختونخوا رخ داد که بر اساس گزارشهای اولیه در این حمله تروریستی ۵ نفر از جمله یک افسر پلیس کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.
پلیس پاکستان در این خصوص اعلام کرد: دهها نفر در میان آوار ناشی از فروریختن بخشی از ساختمان این مسجد گرفتار شدهاند. گزارشهای منتشر شده حاکی از این است که ۳۰ تا ۴۰ نمازگزار داخل مسجد حضور داشتند که بیشتر آنها زیر آوار ماندهاند.
در ماه ژوئیه نیز بیش از ۴۰ نفر در یک بمبگذاری انتحاری در استان خیبر پختونخوا در شمال غربی پاکستان در تجمع یک حزب سیاسی مذهبی کشته شدند.