Search
Asset 2

بریتانیا استفاده آمریکا از پایگاه‌های خود برای حمله به مواضع موشکی ایران را تأیید کرد

بریتانیا روز جمعه با استفاده ایالات متحده از پایگاه‌های نظامی این کشور برای انجام حملات علیه مواضع موشکی جمهوری اسلامی که کشتی‌های تجاری را در تنگه هرمز هدف قرار می‌دهند، موافقت کرد.
پرسنل نیروی هوایی ایالات متحده در حال آماده‌سازی موشک‌های کروز دورایستای هوا‌به‌زمین مشترک AGM-158 در کنار یک بمب‌افکن B-1 Lancer؛ پایگاه هوایی سلطنتی فیرفورد در جنوب غربی انگلستان، ۱۳ مارس ۲۰۲۶.(Henry Nicholls/AFP via Getty Images)

بریتانیا روز جمعه با استفاده ایالات متحده از پایگاه‌های نظامی این کشور برای انجام حملات علیه مواضع موشکی جمهوری اسلامی که کشتی‌های تجاری را در تنگه هرمز هدف قرار می‌دهند، موافقت کرد.

بر اساس بیانیه دفتر نخست‌وزیر بریتانیا، وزرا در نشستی با اشاره به حملات جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری غیرنظامی و زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله تأسیسات نفت و گاز، و همچنین اقدامات برای مسدود کردن تنگه هرمز، این تصمیم را اتخاذ کردند.

در این بیانیه آمده است که توافق با آمریکا شامل «عملیات دفاعی مشخص» برای تضعیف توانمندی‌های موشکی مورد استفاده در حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز است.

مقام‌های بریتانیایی تأکید کردند که این کشور همچنان به دفاع از منافع، شهروندان و متحدان خود متعهد است و اقدامات خود را در چارچوب قوانین بین‌المللی انجام می‌دهد، بدون آنکه وارد درگیری گسترده‌تر شود.

این تصمیم پس از افزایش حملات جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری و گسترش اهداف به حوزه کشتیرانی بین‌المللی اتخاذ شده است. وزرا هشدار دادند که این حملات می‌تواند بحران منطقه را تشدید کرده و پیامدهای اقتصادی آن در بریتانیا و جهان را افزایش دهد.

بریتانیا همچنین اعلام کرد که به همکاری با شرکای بین‌المللی برای تأمین امنیت مسیرهای کشتیرانی در تنگه هرمز ادامه خواهد داد؛ مسیری حیاتی که از اواخر فوریه با اختلال مواجه شده است.

در عین حال، مقام‌های بریتانیایی خواستار کاهش فوری تنش‌ها و یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری شدند، هرچند بر لزوم اقدامات دفاعی در برابر تهدیدات تأکید کردند.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پیش‌تر در اواخر فوریه با استفاده آمریکا از پایگاه مشترک دیگو گارسیا برای حمله به مواضع جمهوری اسلامی در ایران مخالفت کرده بود، اما با تغییر شرایط امنیتی و افزایش تهدیدها علیه منافع بریتانیا، موضع خود را تغییر داد.

او در اول مارس گفت: «ما هواپیماهای بریتانیایی را در چارچوب عملیات دفاعی هماهنگ در آسمان داریم که تاکنون با موفقیت حملات ایران را رهگیری کرده‌اند. اما تنها راه توقف این تهدید، نابود کردن موشک‌ها در مبدأ است.»

استارمر افزود که به آمریکا اجازه داده شده است از پایگاه‌های بریتانیا برای «اهدافی مشخص و محدود در چارچوب دفاعی» استفاده کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی