نشست مقدماتی میان جمهوری اسلامی و آمریکا در عمان، که با هدف بررسی امکان آغاز مذاکرات هستهای برگزار شده بود به پایان رسید.
به گزارش آسوشیتدپرس، کاروان همراه نماینده ویژه آمریکا، پس از بیش از دو ساعت گفتوگو، محل مذاکرات را ترک کردهاند.
کانال سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد این گفتوگوها دقایقی پیش پایان یافت و به گفته عراقچی طرفین موافقت کردند که این گفتوگوها شنبه هفته آینده ادامه یابد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره گفتوگوی رو در روی خود با استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ برای مذاکرات گفته است: «بعد از مذاکره رو در رو شدیم و در حد سلام و علیک صحبتی کردیم.»
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی فضای گفتوگو را «سازنده و بر پایه احترام متقابل به مواضع دولتهای متبوع» توصیف کرد و اعلام داشت که در نشست روز شنبه، دو طرف از طریق وزیر خارجه عمان درباره «رفع تحریمها» و «مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران» به تبادل نظر پرداختند.
در بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین آمده است که پس از دو ساعت و نیم مذاکره «بهصورت غیرمستقیم»، رؤسای هیئتهای ایرانی و آمریکایی هنگام ترک محل گفتوگوها، در حضور وزیر امور خارجه عمان، برای دقایقی بهطور مستقیم با یکدیگر گفتوگو کردند.
وبسایت خبری «اکسیوس» نیز ساعاتی پیش بهنقل از یک «منبع مطلع» گزارش داد که در صورت مثبت بودن نتایج اولیه مذاکرات روز شنبه، احتمال برگزاری گفتوگوهای مستقیم میان ویتکاف و عراقچی در آینده وجود دارد.
تسنیم: فضای مذاکرات «مثبت» بود
خبرگزاری تسنیم، به نقل از یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای گزارش داد که فضای گفتوگوهای غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی و آمریکا «مثبت» ارزیابی میشود.
تسنیم همچنین اعلام کرد مذاکرات همچنان در جریان است، اما «احتمال ادامه آن تا فردا بعید به نظر میرسد.»