Search
Asset 2

احتمال استقرار نیروهای مسلح آمریکا در کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز 

ارتش ایالات متحده در حال بررسی استقرار پرسنل مسلح در کشتی‌های تجاری است که از مسیر تنگه هرمز گذر می‌کنند.
( U.S. Navy / Flickr)

چهار مقام آمریکایی عنوان کردند که ارتش ایالات متحده در حال بررسی استقرار پرسنل مسلح در کشتی‌های تجاری است که از مسیر تنگه هرمز گذر می‌کنند. 

مقام‌های آمریکایی به آسوشیتدپرس گفته‌اند که هدف از این اقدام احتمالی جلوگیری از توقیف یا مزاحمت برای کشتی‌های غیرنظامی توسط سپاه پاسداران است. 

این مقامات جزئیات کمی از این طرح ارائه کرده‌اند، اما گفته شده که هم‌اکنون هزاران تفنگدار دریایی و ملوان در دو کشتی تهاجمی آبیخاکی «یواس‌اس باتان» و «یواس‌اس کارتر هال» در راه خلیج‌فارس هستند. 

 این تفنگ‌داران دریایی و ملوانان می‌توانند ستون فقرات هر مأموریت نگهبانی مسلحانه در تنگه هرمز را که ۲۰درصد کل نفت خام جهان از آن عبور می‌کند، فراهم کنند. 

پنتاگون در ۳۰ تیرماه اعلام کرد که برای مقابله با اقدامات جمهوری اسلامی در توقیف کشتی‌های تجاری تنگه هرمز و دریای عمان علاوه بر ارسال جنگنده‌های اف–۳۵ و اف–۱۶ و ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده، یگانی از تفنگ‌داران دریایی را هم به منطقه اعزام می‌کند. 

در آن گزارش گفته شده بود که هر یگان معمولاً متشکل از حدود ۲۵۰۰ تفنگدار نیروی دریایی است. 

حتی در زمان درگیری‌های دریایی در خلال جنگ ایران و عراق که به «جنگ نفتکش‌ها» معروف شد نیز ایالات متحده نیروهای نظامی در کشتی‌های تجاری مستقر نکرد. 

در آن دوران نیروهای نظامی عراق و ایران به سکوهای نفتی و نفتکش‌های یکدیگر حمله می‌کردند و جمهوری اسلامی نیز مسیر کشتیرانی بین‌المللی در تنگه هرمز را مین‌گذاری کرد. این درگیری‌ها با نبرد دریایی ارتش آمریکا با نیروی دریایی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۷ که بزرگ‌ترین نبرد نیروی دریایی ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم بود به اوج خود رسید. 

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد تفنگ‌داران دریایی و ملوانان تنها در صورت دریافت درخواست کمک از کشتی‌های تجاری، امنیت آنها را تامین می‌کنند 

یک مقام آمریکایی این فرایند را پیچیده خواند و گفت استقرار نظامیان آمریکایی بر روی هر کشتی تجاری ممکن است مستلزم تایید کشوری که کشتی پرچم آن را حمل می‌کند و همچنین کشوری که در آن ثبت شده است، باشد. او افزود: «تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده و احتمالاً زمان‌بر خواهد بود.» 

پیش از این، ایالات متحده جنگنده‌هایی از نوع «تاندربولت ای۱۰»، اف-۱۶ و اف-۳۵ و نیز ناوشکن «یواس‌اس توماس هادنر» را به دلیل اقدامات دریایی جمهوری اسلامی به منطقه اعزام کرد. 

حکومت ایران از سال ۲۰۱۹ برای تحت فشار قرار دادن قدرت‌های غربی جهت احیای برجام چندین بار کشتی‌های تجاری را در تنگه هرمز توقیف کرده است. 

از سوی دیگر چند نفتکش ایرانی نیز در نقاط مختلف به دلیل نقض تحریم‌های ایالات متحده توقیف شده است. همچنین حملاتی که در دریای عمان و خلیج‌فارس به نفتکش‌ها انجام شده عمدتاً به جمهوری اسلامی یا شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت آن منتسب شده است. 

قرار دادن نیروهای آمریکایی در کشتی‌های تجاری می‌تواند حکومت ایران را از توقیف کشتی‌ها بازدارد و یا تنش‌ها را بیشتر کند. 

مقام‌های جمهوری اسلامی بارها هنگام تنش با کشورهای دیگر تهدید کرده‌اند که تنگه استراتژیک هرمز را می‌بندند. حدود یک‌پنجم عرضه نفت خام و مشتقات نفتی دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی