شبکه انبیسی نیوز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که آمریکا اخیراً حمله سایبری علیه یک کشتی نظامی ایرانی که مسئول جمعآوری اطلاعات کشتیهای تجاری در حال عبور در دریای سرخ در خلیج عدن است، انجام دادهاند.
این افشاگری توسط برخی مقامات آمریکایی انجام شده است که به گفته آنها حمله سایبری بیش از یک هفته پیش صورت گرفته است و بخشی از پاسخ دولت بایدن به حمله پهپادی شبه نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق بود که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی در اردن شد.
در عین حال، اواخر ماه گذشته فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که گارد ساحلی ایالات متحده تسلیحات ایران را از یک کشتی در دریای عرب به مقصد مناطق تحت کنترل شورشیان حوثیهای یمن کشف و ضبط کرده است.
حمله سایبری آمریکا
به گزارش اِنبیسی نیوز، حمله سایبری آمریکا با هدف جلوگیری از توانایی کشتی ایرانی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با حوثیها انجام شد، چراکه حوثیها بارها موشکها و پهپادهایی را به سمت کشتیها در دریای سرخ پرتاب کردهاند.
همین منابع ناشناس همچنین مدعی شدند که حکومت ایران از این کشتی برای ارائه اطلاعات اهداف به حوثیها استفاده میکند تا حملات آنها به اهداف دشمن موثرتر باشد.
یکی از مقامات آمریکایی که با این پرونده آشنا است، گفت که این عملیات بر روی یک کشتی ایرانی به نام ام وی بهشاد انجام شده است. سایر مقامات از افشای نام کشتی خودداری کردند.
امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، اخیراً در مصاحبهای توضیح داد که بهشاد «برای مبارزه با فعالیتهای دزدی دریایی» در دریای سرخ است و اطلاعاتی در اختیار نیروهای حوثی قرار نمیدهد.
بهطور خلاصه، وضعیت در دریای سرخ همچنان متشنج است. روزانه تقریباً ۱۲ درصد از محمولههای جهانی از این کانال دریایی عبور میکنند. در پی حملات مکرر حوثیها، غولهای کشتیرانی – مانند مرسک – از نوامبر عبور از این آبراه را متوقف کردهاند.
جمهوری اسلامی هنوز در مورد حمله سایبری ادعایی آمریکا اظهار نظری نکرده است. اما تهران اعلام کرده است که در صورت توقیف کشتیهایش توسط نیروهای آمریکایی، به همان شیوه پاسخ خواهد داد.
محمد دهقان، مشاور حقوقی رئیسجمهور ایران با بیان اینکه نمیتواند تایید کند که آیا مقامات آمریکایی یک کشتی ایرانی را توقیف کردهاند یا خیر، میگوید: «اگر کشتی ایرانی توقیف شود، دست به عمل متقابل خواهیم زد و راه قانونی در این زمینه بسته نخواهد بود.»