Search
Asset 2

دومین تحریم آمریکا علیه شبکه تأمین قطعات پهپادی جمهوری اسلامی پس از اعمال فشار حداکثری

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که شش شرکت و دو فرد مستقر در ایران، امارات متحده عربی و چین را به دلیل تأمین قطعات پهپاد برای صنایع هواپیمایی قدس، یکی از تولیدکنندگان اصلی برنامه پهپادی جمهوری اسلامی، مورد تحریم قرار داده است.
کامیونی در تهران ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵، دو پهپاد ساخت ایران را حمل می‌کند. (HOSSEIN BERIS/Middle East Images/AFP via Getty Images)

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که شش شرکت و دو فرد مستقر در ایران، امارات متحده عربی و چین را به دلیل تأمین قطعات پهپاد برای صنایع هواپیمایی قدس، یکی از تولیدکنندگان اصلی برنامه پهپادی جمهوری اسلامی، مورد تحریم قرار داده است.

براساس بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده که در روز ۱۲ فروردین، منتشر شد، این شبکه همچنین در تأمین تجهیزات برای دیگر بخش‌های نظامی و صنعتی جمهوری اسلامی، از جمله شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) و گروه صنعتی باکری، نقش داشته است.

این اقدام، دومین دور تحریم‌ها علیه شبکه تسلیحاتی جمهوری اسلامی از زمان صدور یادداشت دونالد ترامپ در ۱۷ بهمن ماه، است که سیاست اعمال فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را دنبال می‌کند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با تأکید بر اینکه پهپادها و موشک‌های جمهوری اسلامی امنیت غیرنظامیان، نیروهای آمریکایی و متحدان این کشور را تهدید می‌کند، گفت: «جمهوری اسلامی همچنان پهپادها و موشک‌های خود را در اختیار گروه‌های نیابتی تروریستی در منطقه و همچنین روسیه برای حمله به اوکراین قرار می‌دهد. وزارت خزانه‌داری به اقدامات خود برای مختل کردن مجموعه صنایع نظامی جمهوری اسلامی و جلوگیری از گسترش پهپادها، موشک‌ها و تسلیحات متعارف ادامه خواهد داد. »

فهرست افراد و نهادهای تحت تحریم

به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا، این تحریم‌ها بر اساس قوانین مربوط به گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و تجهیزات مرتبط با آن اعمال شده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال ۲۰۱۳، صنایع هواپیمایی قدس را به دلیل حمایت مالی و فنی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم کرده بود. سپاه پاسداران، وزارت دفاع، هسا و گروه صنعتی باکری نیز پیش‌تر در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ تحت این فرمان اجرایی تحریم شده بودند.

براساس بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، هم‌زمان با تحریم‌های امروز، وزارت دادگستری آمریکا علیه حسین اکبری (۶۳ ساله)، رضا امیدی (۶۲ ساله) و شرکت ایرانی «راه‌رشد» در دادگاه منطقه شرقی نیویورک اعلام جرم کرده است. این افراد متهم به تأمین مالی و تجهیزات برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تلاش برای تأمین فناوری آمریکایی برای پهپادهای تهاجمی ایران هستند. به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، اکبری و امیدی همچنان تحت تعقیب هستند.

سو ج. بای، رئیس بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا، در این باره گفت: «وزارت دادگستری به اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.» و افزود «ما به نابودی شبکه‌های غیرقانونی تأمین فناوری برای نیروهای نظامی و گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ادامه خواهیم داد و افراد مرتبط با این فعالیت‌ها را تحت تعقیب قرار خواهیم داد.»

برخی از نهادها و افرادی که امروز تحت تحریم قرار گرفته‌اند عبارتند از: حسین اکبری، مدیرعامل شرکت راه‌رشد و مسئول تأمین موتورهای پهپاد مهاجر-۶، رضا امیدی، مدیر تجاری صنایع هواپیمایی قدس و راه‌رشد، عباس یوسف‌نژاد، مسئول خرید قطعات برای شرکت راه‌رشد، «شرکت اینفراکام» از امارات که تأمین‌کننده قطعات موتور برای شرکت راه‌رشد است، «شرکت زیبو شنبو» از چین که شرکت راه‌رشد را به‌عنوان توزیع‌کننده رسمی خود در ایران معرفی کرده و ده‌ها هزار موتور را به گروه صنعتی باکری تحویل داده است، همچنین سه شرکت اماراتی شامل «دایموند کاستل» که تأمین‌کننده مالی خرید موتورهای مورد استفاده در گروه صنعتی باکری است، «فیوچرز ترندز» که تسهیل‌کننده معاملات مالی شرکت راه‌رشد است، و «فنومنا اینترنشنال جنرال تریدینگ» که واسطه تأمین قطعات الکترونیکی برای شرکت اینفراکام است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش‌تر در ۸ اسفند، شش شرکت مستقر در چین و هنگ‌کنگ را به دلیل «تأمین قطعات پهپادی جمهوری اسلامی» تحریم کرده بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی