جمعی از متخصصان شبکه در ۱۸ جولای با حضور در کنگره ایالات متحده عنوان کردند که اتکای فزاینده آمریکا به منابع انرژی متناوب و باتریها، خطرات جدیدی را ایجاد میکند که سرمنشأ بسیاری از این خطرات چین است.
آنها توضیح دادند که این خطرهای به دلیل وابستگی فناوریهای انرژی تجدیدپذیر به قطعاتی با نام «اینورتر» است. هنگامی که صفحات خورشیدی، توربینهای بادی و سیستمهای باتری، الکتریسیته جریان مستقیم تولید یا ذخیره میکنند، اینورترها آن را به جریان برق متناوبی تبدیل میکنند که از طریق شبکه انتقال، جریان مییابد.
پل استاکتون، محقق ارشد آزمایشگاه فیزیک کاربردی در کنگره عنوان کرد که «چین مهمترین تولید کننده اینورتر است که در آمریکا و سراسر جهان استفاده میشود.»
او توضیح داد که اتکای آمریکا به اینورترهای چینی میتواند امنیت شبکه را به خطر بیندازد.
این محقق دانشگاه جانز هاپکینز افزود بسیاری از «اینورترهایی» که در آمریکا استفاده میشود یا در چین ساخته شده و یا توسط کشورهای دوست مونتاژ شده است اما ممکن است اجزایی مانند سختافزار، نرمافزار و سیستمعامل داشته باشند که بتوان از آنها به عنوان سکویی برای حمله استفاده کرد.
پیشتر استفاده ایالات متحده از پنلهای خورشیدی با قطعاتی از چین که در آسیای جنوب شرقی مونتاژ میشوند، منبع بحث و جدل در این کنگره آمریکا بوده است و چندی پیش جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده لایحهای را وتو کرد که باعث ممنوعیت کاهش و یا صفرشدن تعرفههای واردات این پنلهای خورشیدی میشد.
همچنین مانی کنسل، مدیر عامل شرکت اطمینان الکتریک آمریکای شمالی (NERC)، در شهادت خود به کنگره از چین در کنار روسیه، ایران و کره شمالی به عنوان دشمنان خارجی نام برد که میتوانند شبکه ایالات متحده را تهدید کنند.
به گفته او فعالیتهای سایبری چین احتمالاً یکی از بزرگترین و پویاترین تهدیدات سایبری برای زیرساختهای حیاتی است و همچنان پیچیدگی روزافزونی را در زمینه تکنیکهای جدید و تطبیقی برای دسترسی به شبکهها و انجام اقدامات جاسوسی نشان میدهد.
مدیر عامل شرکت اطمینان الکتریک آمریکای شمالی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه بیشترین تهدید از جانب کدام کشور خواهد بود گفت: «احتمالاً در حال حاضر چین، اما این مسئله همیشگی نیست» و روسیه یک «حریف بسیار پیچیده» است.
او افزود: شتاب گرفتن فرآیند کاهش دیاکسیدکربن و بازنشستگی نیروگاههای زغالسنگ، آمریکا را به سمت ناوگان تولید برق متکی به خطوط لوله گاز طبیعی سوق میدهد و که این اقدام به نوبه خود باعث افزایش بیشتر احتمال وقوع حملات سایبری و فیزیکی در بخش برق میشود.