یوتا لایحهای را برای مقابله با عمل وحشیانه برداشت اجباری اعضای بدن توسط رژیم کمونیستی چین امضاء کرد و به دومین ایالت آمریکا تبدیل شد که علیه این جنایت اقدام قانونی کرده است.
از اول ماه مه، بیمهگران سلامت در این ایالت دیگر مجاز نخواهند بود که هزینه عمل پیوند عضو در چین یا هر کشور دیگری را که با برداشت اجباری اعضای بدن سروکار دارد، و همچنین هزینه مراقبتهای پس از عمل پیوند را تحت پوشش قرار دهند. این لایحه که اس.بی.۵۶۲ نام دارد، به اتفاق آرا در مجلس سنا و مجلس نمایندگان تصویب شد و در ۱۴ مارس به امضای فرماندار یوتا، اسپنسر کاکس، رسید.
تگزاس اولین ایالت آمریکا بود که به طرح این مسئله پرداخت و قانون مقابله با برداشت اجباری اعضای بدن را در اول سپتامبر ۲۰۲۳ اجرایی کرد.
چین از دیرباز یکی از مقاصد اصلی گردشگران پیوند عضو بوده است، زیرا زمان انتظار برای یافتن اعضای مشابه در بیمارستانهای چین بسیار کوتاهتر است. اما این زمان انتظار کوتاه تنها به این دلیل امکانپذیر شده که صنعت پیوند چین از بانک اعضای بدن افراد زنده استفاده میکند.
در سال ۲۰۱۹ نیز یک دادگاه مردمی مستقل در لندن پس از یکسال تحقیق به این نتیجه رسید که رژیم چین در حال کشتن زندانیان عقیدتی از جمله تمرینکنندگان تحت آزار و شکنجه فالون گونگ در «میزان قابل توجهی» است.
فالون دافا یا فالون گونگ یک تمرین معنوی و مدیتیشن باستانی پیشرفته بر اساس اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است که از سال ۱۹۹۹ تاکنون بیش از ۲۴ سال است که از سوی حزب کمونیست چین تحت آزار و شکنجه قرار گرفته است.
در گزارش این دادگاه مستقل لندن آمده است که براساس تماسهای تلفنی مخفیانه به پزشکان بیمارستانهای پیوند عضو در چین، اندامهای برداشته شده از تمرینکنندگان فالون گونگ به راحتی در دسترس هستند. تماسهای تلفنی نشان داد که به گیرندگان عضو گفته میشود که برخلاف دیگر کشورها که نیاز است متقاضی ماهها یا سالها برای یک عضو، منتظر بماند، مدت انتظار در چین حدود دو هفته خواهد بود.
برداشت اعضای بدن توسط حزب کمونیست چین، موضوع میزگرد دانشکده پزشکی هاروارد در ۷ مارس بود. در این رویداد، یک زن اویغور با چشمانی اشکبار پرسید آیا راهی برای توقف هرچه سریعتر این جنایت وجود دارد یا خیر.
او گفت: «این یک وضعیت اضطراری است. همیشه میگوییم… باید از تاریخ عبرت بگیریم. اما این اتفاق بارها و بارها تکرار میشود و شدت بیشتری پیدا میکند.»
دیوید ماتاس، وکیل حقوق بشر کانادایی، و نویسنده کتاب «برداشت خونین»، اظهار داشت که غرب باید «هزینههای سیاسی» این عمل را افزایش دهد.
به گفته آقای ماتاس، تصور حزب کمونیست این است که «چین از کشتار جمعی تمرینکنندگان فالون گونگ و اویغورها نفع بیشتری میبرد، زیرا نه تنها صدایی از کسی درنمیآید، بلکه پول خوبی هم نصیب کشور میشود.»
ماتاس گفت: «ما باید با افزایش آگاهی، افزایش اعتراضات و افزایش قوانین، هزینه سیاسی این عمل را در خارج از چین چندبرابر کنیم. بهتر است سریعتر دست به کار شویم و زودتر تکلیفش را مشخص کنیم. بهتر است این مسئله را در اولویت بگذاریم. ما باید این را سرلوحه کارهای خود کنیم.»
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در جریان سخنرانی ماه ژانویه خود در اجلاس بینالمللی آزادی مذهبی در واشنگتن، حزب کمونیست چین را به خاطر سوءاستفادههایش مورد انتقاد قرار داد.
آقای جانسون گفت: «بوداییهای تبتی و تمرینکنندگان فالون گونگ به اردوگاههای کار اجباری برده میشوند و اعضای بدنشان به دست حزب کمونیست چین برداشته میشود.»

«نسلکشی»
مایا میتالیپووا، رئیس آزمایشگاه سلولهای بنیادی انسانی؛ در مؤسسه تحقیقات زیستپزشکی وایتهد در امآیتی، در جریان اکران فیلم «برداشت اعضای بدن بهدست حکومت» به همت کلوپ فالون دافا در پردیس دانشگاه هاروارد در ۷ مارس به تماشای این مستند نشست. این فیلم جنایات حزب کمونیست چین در برداشت اعضای بدن را بهطور مستند به تصویر میکشید.
خانم میتالیپووا به خواهر رسانهای اپک تایمز، انتیدی، گفت: «در هیچکجای جهان نباید چنین اتفاقی بیفتد. این یک نسلکشی است. این یک نسلکشی علیه مردم چین است.»
این مستند ۷۵ دقیقهای که سال گذشته در کانادا تولید شد، روی ناپدید شدن دو تمرینکننده فالون گونگ در چین تمرکز دارد؛ اتفاقی که اندکی پس از آغاز کارزار حزب کمونیست چین برای ریشهکن کردن تمرین فالون گونگ رخ داد.
فالون گونگ تمرینی معنوی برای پاکسازی جسم و ذهن مبتنی بر تمرینهای حرکتی آرام و مدیتیشن و آموزههای اخلاقی براساس اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است. قبل از شروع آزار و شکنجه حزب کمونیست در سراسر چین، فالون گونگ طبق برآوردهای رسمی حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تمرینکننده داشت.
بنا به اعلام مرکز اطلاعات فالون دافا، از آن زمان، میلیونها نفر در زندانها، اردوگاههای کار و سایر مراکز بازداشت شده و صدهاهزار نفر در زندان تحت شکنجه قرار گرفتهاند.
به گزارش وبسایت مینگهویی، که روی آزار و شکنجه در چین تمرکز دارد، ۲۰۹ تن از تمرینکنندگان فالون گونگ در سال ۲۰۲۳ در اثر آزار و شکنجه کشته شدهاند.
هان یو، از تمرینکنندگان فالون گونگ مقیم نیویورک، گفت پدرش که او نیز تمرینکننده بود، در یکی از زندانهای چین درگذشت. وقتی جنازه پدرش را دید، زخم و «کبودی در کل صورت او» مشهود بود.
او گفت از گلو تا شکم پدرش که با «یخ» پر شده بود، جای بخیه دیده میشود.
او پس از مطالعه گزارشهای سال ۲۰۰۷ درباره برداشت اجباری اعضای بدن، به شک افتاد که نکند مقامات اعضای بدن پدرش را برداشته باشند.
او در ۷ مارس به اپک تایمز گفت: «یک شب آنقدر گریه کردم که دیگر رمقی برایم نماند.»
کمیسیون اجرایی کنگره آمریکا در امور چین قرار است جلسه استماع مربوط به برداشت اعضای بدن را در ۲۰ مارس برگزار کند.
این کمیسیون در بیانیه مربوط به جلسه استماع اعلام کرد: «در این جلسه به ارزیابی شواهد مربوط به برداشت اعضای بدن اویغورها، تمرینکنندگان فالون گونگ و آن دسته از زندانیان سیاسی که پیشتر بازداشت شدهاند میپردازیم، ادعای جمهوری خلق چین مبنی بر مشارکت نداشتن در برداشت اعضای بدن را ارزیابی کرده و ادعای جمهوری خلق چین مبنی بر توقف برداشت اعضای بدن زندانیان را بررسی میکنیم و بهطور جامع به رویکرد جوامع پژوهشی علمی و پزشکی در قبال اطلاعات گردآوری شده درباره اعضای بدن خواهیم پرداخت.»
از جمله شاهدانی که قرار است در جلسه استماع حضور داشته باشند، میتوان به خانم میتالیپووا و نماینده تگزاس، تام اولیورسون، اشاره کرد که حامی اصلی لایحه تگزاس بود؛ لایحهای که به قانون منع بیمهگران سلامت تگزاس از پوشش هزینه پیوند اعضا با اعضای ارسالی از چین منجر شد.