Search
Asset 2

انتقاد برخی مسئولان از طرح مجازات عمل وازکتومی و توبکتومی

تصویب کلیات طرح اعمال مجازات برای جراحی‌‏های وازکتومی و توبکتومی، در جلسه‌‏ی سوم تیرماه مجلس شورای اسلامی ایران، واکنش‌‏های انتقادآمیز بسیاری از مقامات دولتی را به‌‏همراه داشته است.

براساس این طرح هر گونه اقدامی که به منجر به «سقط جنین، عقیم‌سازی، وازکتومی و توبکتومی» شود، ممنوع بوده و مطابق یکی از بندهای آن، مجازات ۲ تا ۵ سال حبس برای انجام عمل‌‏های جراحی پیشگیری از بارداری درنظر گرفته شده است.

معاون رئیس‌‏جمهور در امور زنان و خانواده، در واکنش به این مصوبه گفته است که روش‌های تنبیهی بیش‌‏از آن‌‏که به افزایش میزان باروری منجر شود، به زیرزمینی شدن روش‌های رایج پیشگیری از بارداری می‌‏انجامد و در نهایت به جای افزایش جمعیت کشور، به ازدیاد جمعیت زندان‌ها منجر می‌شود.

«شهیندخت مولاوردی» همچنین گفت: «این واقعیت که جمعیت جوان نیاز و لازمه پیشرفت، توسعه، استقلال و امنیت کشور است، باید به یک باور عمومی تبدیل شود و راه آن هم بگیر و ببند و داغ و درفش نیست.»

«مجتبی رحماندوست»، نماینده مردم تهران در مجلس هم ضمن مخالفت با طرح یاد شده گفت: «به این ترتیبی که بگوییم آدم‌‏ها را درصورت جلوگیری از تکثیر نسل، مجازات و یا زندانی کنیم، مخالف هستم. اینها آزادی‌‏های شخصی برخی آدمها است.»

وی افزود: «ما می‌‏گوییم جامعه به سمت کم‌‏فرزندی نرود؛ نمی‌‏گوییم که آدمی حق ندارد فرزند کم داشته باشد. اگر بخواهد در این مورد محدودیت صورت گیرد و یا مجازات انجام شود با روال عادی جامعه مغایر است.»

در همین راستا وزارت بهداشت ایران نیز با طرح اعمال مجازات برای عمل‌‏های وازکتومی و توبکتومی مخالفت کرده‌‏ است.

به عقیده‌‏ی مسئولان وزارت بهداشت،این موضوع با سیاست‌گذاری‌های جمعیتی این وزارت‌خانه به‌‏خصوص درمورد اصل حفاظت از سلامت مادران و نوزادان در تضاد و تناقض است.

«محمداسماعیل مطلق»، مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با غیرعاقلانه توصیف کردن این طرح گفته است:«۹۷ درصد از شهروندان برای پیشگیری از بارداری از روش‌های دیگری استفاده می‌کنند و جراحی پیشگیری از باروری (وازکتومی و توبکتومی) با تشخیص و تائید کارشناسان وزمانی انجام می‌شود که سلامت مادر و کودک در خطر باشد.»

در مصوبه‌‏ی اخیر مجلس ایران، بسیاری از مقامات آن را کاری شتابزده و غیرکارشناسی برشمرده‌‏اند.

علاوه‌‏بر ایرادات کلی که براین طرح وارد شده، این سؤال نیز مطرح است که مجازات زندان برای جراح درنظر گرفته شده و یا برای فرد عقیم‌شده؟

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی