Search
Asset 2

وال استریت ژورنال: آمریکا تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی را تعلیق کرد

وال استریت ژورنال گزارش داده است کاخ سفید تمامی اقدامات تحریمی جدید این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران را به حالت تعلیق درآورده است.
کارولین لویت، سخنگوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

وال استریت ژورنال گزارش داده است کاخ سفید تمامی اقدامات تحریمی جدید این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس این گزارش که روز یکشنبه منتشر شده است، کارولین لویت، سخنگوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید این خبر را اعلام کرده است. بازه زمانی مشخصی برای پایان تعلیق تحریم‌ها مطرح نشده و این دستور بعد از توقف یکی از تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده است. دولت ترامپ از ۲۱ مه امسال تاکنون هیچ تحریم جدیدی علیه جمهوری اسلامی اعلام نکرده‌اند.

همزمان رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک ناشناس گزارش داده است که تهران می‌خواهد پیشنهاد آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم را رد کند و «ایران در حال تهیه پاسخی منفی به این پیشنهاد آمریکاست که می‌تواند به‌عنوان رد رسمی آن تفسیر شود.»

براساس این گزارش، پیشنهاد جدید آمریکا برای توافق هسته‌ای در روز شنبه گذشته توسط وزیر خارجه عمان، سید بدر البوسعیدی که در گفت‌وگوهای هسته‌ای میان تهران و واشنگتن نقش میانجی را دارد، به جمهوری اسلامی ارائه شد. پس از پنج دور مذاکره میان وزیر خارجه جمهوری اسلامی و نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، بسیاری از مسائل همچنان حل‌نشده باقی مانده‌ است.

رویترز افزوده است تهران این پیشنهاد را «غیرقابل قبول» دانسته است، در حالیکه یکی از مهم‌ترین خطوط قرمز اختلافی، مخالفت جمهوری اسلامی با درخواست آمریکا برای توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز روز دوشنبه، ۲ ژوئن در مورد پیشنهاد جدید آمریکا به خبرنگاران مدعی شده است که جمهوری اسلامی براساس «اصول و حقوق ملت ایران» به پیشنهاد آمریکا پاسخ خواهد داد.

او افزود جمهوری اسلامی بر ادامه غنی‌سازی و پایان تحریم‌ها اصرار دارد و این‌ موارد باید در هر توافقی گنجانده شود.

این مقام جمهوری اسلامی توضیحی درباره مفاد پیشنهاد جدید آمریکا برای توافق هسته‌ای نداد.

وال استریت ژورنال در تحلیل وضعیت فعلی مذاکرات هسته‌ای نوشته است جمهوری اسلامی با استفاده از مذاکرات، زمان می‌خرد و از فشارها می‌کاهد، در حالی که شروط آمریکا را نمی‌پذیرد. دو گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران همچنان به تولید اورانیوم غنی‌شده با درصد بالا ادامه می‌دهد و سال‌هاست بازرسان را درباره فعالیت‌های هسته‌ای‌اش فریب داده است و از هر فرصتی برای سوءاستفاده از حسن نیت استفاده می‌کند. بعید است این‌بار استثنا باشد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهای گذشته اعلام کرد جمهوری اسلامی در گذشته اقدام به انجام فعالیت‌های هسته‌ای مخفیانه با استفاده از مواد اعلام‌نشده در سه سایت کرده است.

در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده است که آژانس به این نتیجه رسیده است که این سه محل و برخی دیگر از مکان‌های مرتبط، بخشی از یک برنامه هسته‌ای اعلام‌نشده بوده‌اند که ایران تا اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی آن را به اجرا گذاشته و در چارچوب آن، از مواد هسته‌ای اعلام‌نشده استفاده کرده است.

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از زمان گزارش پیشین با افزایشی بیش از ۹۵۳ کیلوگرم، به رقم ۹۲۴۷.۶ کیلوگرم رسیده است.

همچنین مقدار اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد، به شکل هگزافلوراید، ۱۳۳.۸ کیلوگرم افزایش یافته و مجموع آن به ۴۰۸.۶ کیلوگرم رسیده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی