Asset 2

یک نماینده مجلس: به دلیل کمبود بنزین از «ذخایر استراتژیک» استفاده می‌کنیم 

مصطفی نخعی، نماینده مجلس جمهوری اسلامی با تایید کمبود بنزین در ایران گفت که کشور در حال استفاده از «ذخایر استراتژیک» است.
(Public Domain)

مصطفی نخعی، نماینده مجلس جمهوری اسلامی با تایید کمبود بنزین در ایران گفت که کشور در حال استفاده از «ذخایر استراتژیک» است. 

مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با رسانه‌های داخل ایران با اشاره به ناترازی تولید و مصرف سوخت و استفاده از «ذخایر استراتژیک» گفته که این صف‌ها احتمالاً تا آخر تابستان ادامه خواهد داشت. 

او ناترازی بنزین در ایران را یک واقعیت خواند و گفت: «تولید ما کمتر از میزان مصرف است؛ در واقع ما از ذخایر استراتژیک کشور استفاده می‌کنیم که خیلی نمی‌تواند ادامه‌دار باشد 

این در حالی است که مقامات مختلف جمهوری اسلامی بارها اعلام کردند که کشور با کمبود بنزین مواجه نیست. 

در یکی از همین سخنان، وزیر نفت جمهوری اسلامی در ۲۲ مردادماه با تکذیب کمبود بنزین در ایران عنوان کرد که حداکثر تولید فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌ها انجام می‌شود. او مدعی شد که ذخایر سوخت بنزین هم ۱۵۰ میلیون لیتر بیشتر از پارسال است. 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه سخنانش با استناد به صحبت‌های مسئولان دولتی گفت که قیمت بنزین در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا نخواهد کرد. او با این حال تغییر قیمت سوخت در سال آینده را منتفی ندانست و اعلام کرد که «باید دید دولت چه پیش‌بینی در بودجه خواهد داشت». 

طی هفته‌های گذشته نگرانی از گران‌شدن و کمبود بنزین باعث شده که طی چند روز اخیر بسیاری از پمپ‌بنزین‌های کشور مخصوصاً در شهرهای بزرگ شلوغ‌تر شده و صف‌های طولانی در مقابل آنها تشکیل شود.  

زمان ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت نیز عنوان کرده بود: «برآورد می‌شود که میزان ناترازی بنزین، روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر باشد که رقم بالایی است و مسئولان باید برای کنترل مصرف فکری کنند.» 

به تازگی نیز رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران گزارش دادند که روسیه از چند ماه پیش، فروش بنزین به ایران را متوقف کرده است.  

خبرگزاری رویترز در اوایل فروردین‌ماه گذشته از آغاز صادرات سوخت روسیه به ایران خبر داده بود و از قول سه منبع آگاه نوشت که محموله‌های سوخت از طریق خطوط آهن آسیای مرکزی به ایران ارسال شده است.  

اما گزارش‌های منتشر شده تازه به نقل از یک مقام آگاه در وزارت نفت حاکی از آن است که این وزارت‌خانه قرار بوده برای جبران ناترازی تولید و مصرف بنزین روزانه تا ۱۰ میلیون لیتر از روسیه بنزین وارد کند، اما روس‌ها با آگاهی از نیاز ایران، فروش بنزین به ایران را متوقف کرده‌اند.  

به گفته این منبع آگاه سایر کشورهای مشترک‌المنافع نیز به دستور روسیه از فروش بنزین به ایران خودداری کرده‌اند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی