محققان میگویند برخی از اجسام کروی که در تصاویر ظاهر میشوند، غیر عادی بوده و با مبحث انعکاس نور قابل توضیح نیستند.
بسیاری، لکههای کروی و روشنی را در عکسهای خود میبینند. این لکهها معمولاً با نام اجسام کروی شناخته میشوند. برخی، آنها را نور منعکس شده بر سطوح اطراف میپندارند و برخی، نور منعکس شده از ذرات غبار. عدهای نیز آنها را روح یا دیگر موجوداتی که با چشم قابل مشاهده هستند، میپندارند.
تحقیقات کمی برروی این پدیده انجام شده؛ امّا دکتر گَری ای.شوارتز و کاترین کرِت، استاد علوم نوری در دانشگاه آریزونا در سال ۲۰۰۵، مطالعات خود را برروی اجسام کروی منتشر کردند.
بهگفتهی آنها بسیاری از اجسام کروی، با نور منعکس شدهی دوربین بر روی اجسام یا گرد وغبار محیط اطراف قابل توضیح هستند. اما برخیاز اجسام کروی ظاهر شده در عکسها، این توضیح متداول را نقص میکنند.
برای مثال، اجسام کرویای که در مستند بیبیسی گرفته شده است، قبلاز محو شدن، بهآرامی حرکت میکردند. شوارتز و کرت مینویسند: «توضیح چنین اجسام کروی که در مسیرهای غیرقابل پیشبینی حرکت میکنند و براثر بازتابهایی اتفاقی ایجاد میشوند و همچنین آنهایی که براثر انعکاس نور برروی ذرات گرد وغبار هوا بهوجود میآیند، غیرممکن است. »
این مستند که با گرانترین مدل دوربین مادونقرمز و نصب شده برروی سهپایه، فیلمبرداری شده، برخیاز عواملی که محققین علت ایجاد اجسام کروی در عکسها براثر ارزان بودن مدل دوربین میدانند، کنار میگذارد.
شوارتز و کرت ادامه میدهند: «همچنین این موضوع نه منطقی و نه صحیح است که نتیجه بگیریم همهی اجسام کروی مشاهده شده در جهان را میتوان با مکانیسم متداول علم نورشناختی مثل بازتابهای نور توضیح داد.»
بااینحال، بهعقیدهی آنها، اکثر اجسام کروی، با علم متداول نور قابل توضیح هستند و شاید توضیحات جدیدی برای اجسام کروی غیرعادی پیدا شود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.