Search
Asset 2

حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل چه نفعی برای ایران، اسرائیل، حماس و آمریکا داشت؟

حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل در بامداد یکشنبه، تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کرد و بر نگرانی دیرینه در خصوص شعله‌ورتر شدن جنگ اسرائیل و حماس صحه گذاشت.
(Tasnim)

حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل در بامداد یکشنبه، تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کرد و بر نگرانی دیرینه در خصوص شعله‌ورتر شدن جنگ اسرائیل و حماس صحه گذاشت.

خبرگزاری اسوشیتدپرس با انتشار مقاله‌‌‌‌‏ای به پیامدهای این حمله پرداخته و توضیح می دهد که ایران، اسرائیل، آمریکا و حماس، هرکدام از این موضوع چه نفعی برده‌اند.

پاسخ اسرائیل می‌تواند اعتماد به ارتش این کشور را احیا کند

درحالی‌که بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک در بامداد یکشنبه به سمت اسرائیل پرتاب شدند، این کشور توانست با موفقیت سامانه پدافند هوایی خود را آزمایش کند و به کمک متحدان خود ۹۹ درصد از پرتابه‌ها را ساقط و از هرگونه آسیب عمده جلوگیری کند.

در سوی مقابل، ارتش اسرائیل که در روز ۷ اکتبر طعم تهاجم حماس از غزه را چشید، متحمل شکستی سنگین از دشمنی به‌مراتب ضعیف‌تر شد. پاسخ به حمله ایران می‌تواند اعتماد به ارتش این کشور را احیا می‌کند.

در این گزارش آمده است که اسرائیل همچنین به ائتلاف نیروهایی که این کشور را در مقابله با حملات ایران همراهی کردند، می‌بالد. به رخ کشیدن این حمایت‌ها در مقطعی که اسرائیل به دلیل دغدغه‌های مربوط به جنگ اسرائیل و حماس و تعداد کشته شدگان بالای در غزه تحت فشار بود، لازم به نظر می‌‌‌‌‏رسید.

آیا جمهوری اسلامی قدرت خود را به رخ ‌کشید

جمهوری اسلامی بارها وعده داده بود که به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری این کشور در دمشق در ۱ آوریل پاسخ خواهد داد؛ حمله‌ای که به کشته شدن چند فرمانده ارشد ایران منجر شد. حمله روز یکشنبه به ایران فرصت داد تا به مردم نشان دهد که با حمله به منافع خود کنار نمی‌آید و تهدید این کشور به انتقام‌گیری جدی است.

ایران با این حمله توانست به دل برخی از اسرائیلی‌ها ترس بیندازد و زندگی بسیاری را به واسطه لغو مدارس مختل کند. با این‌حال، با توجه به خسارات ناچیزی که این حمله در اسرائیل به بار آورده است، ایران می‌تواند امیدوار باشد که واکنش اسرائیل سنجیده خواهد بود. در عین حال ناچیز بودن خسارات وارده و ساقط کردن بیش از ۹۹ درصد این حمله‌‌‌‌‏ها توسط اسرائیل موجی از فضای تمسخر را در شبکه‌‌‌‌‏های اجتماعی در بین کاربران ایرانی به راه انداخته است.

آمریکا در کنار اسرائیل ایستاد

آمریکا در مقابله با این حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در کنار اسرائیل ایستاد و اکنون که اسرائیل در حال بررسی چند و چون پاسخ به حمله ایران است، این ائتلاف به آزمایش گذاشته می‌شود و دولت بایدن سعی می‌کند از اهرم فشار خود علیه اسرائیل استفاده کند تا جلوی هرگونه پاسخی را که ممکن است به تشدید درگیری‌ها دامن بزند، بگیرد.

حماس ممکن است از مشارکت مستقیم ایران سود ببرد

حماس، گروه مورد حمایت ایران، از حمله به اسرائیل استقبال کرد. حماس از روز آغاز حمله خود در ۷ اکتبر امیدوار بود که شرکای منطقه‌ای به کمک این گروه بشتابند و اسرائیل را درگیر جنگی همه‌جانبه کنند. برخی از این شرکا، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن که مورد حمایت ایران هستند، وارد عمل شدند اما ایران تا روز یکشنبه مستقیماً وارد میدان نشد.

حماس امیدوار است این حمله اولین آتش‌بازی جدی ایران در جنگ غزه بوده باشد. این گروه همچنین امیدوار است خشونت‌ها در کرانه باختری، که شاهد مرگ یک نوجوان اسرائیلی و وحشی‌گری علیه شهرک‌نشینان‌‌‌‏های‌‌‌‏ اسرائیلی بوده، بالا بگیرد.

اسوشیتدپرس نوشته است که حمله ایران در بدترین حالت باعث می‌شود که حماس جسورتر شود و در مذاکرات کنونی بر سر آتش‌بس روی مواضع خود پافشاری کند؛ به این امید که افزایش فشار نظامی بر اسرائیل به پذیرش شرایط سختگیرانه این گروه شبه‌نظامی برای توافق کمک کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی