Search
Asset 2

با تهدید بایدن مبنی بر توقف ارسال تسلیحات، نتانیاهو می‌گوید اسرائیل درصورت نیاز «مستقل عمل خواهد کرد»

با تهدید بایدن مبنی بر توقف ارسال تسلیحات، نتانیاهو می‌گوید اسرائیل درصورت نیاز «مستقل عمل خواهد کرد»
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در انتظار آغاز جلسه کابینه جنگ اسرائیل در تل‌آویو، اسرائیل، در 18 اکتبر 2023. (Brendan Smialowski/AFP via Getty Images)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از تهدید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر توقف ارسال تسلیحات برای نیروهای اسرائیلی درصورت حمله این کشور به مراکز پرجمعیت رفح در جنوب غزه، وعده داد که کشورش به‌طور مستقل و با «چنگ و دندان» مبارزه خواهد کرد.

آقای نتانیاهو نابودی گروه تروریستی حماس را به‌عنوان هدف عملیات نظامی اسرائیل در غزه تعیین کرده و رفح را یکی از آخرین سنگرهای اصلی این گروه می‌داند. از سوی دیگر، بایدن نسبت به آسیب احتمالی عملیات نظامی گسترده در رفح به غیرنظامیان غزه که در خلال جنگ هفت‌ماهه اخیر به این شهر نقل مکان کرده‌اند، ابراز نگرانی کرده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در جلسه روز چهارشنبه سنا تأیید کرد که دولت بایدن ارسال یک محموله مهمات سنگین به اسرائیل را به تأخیر انداخته است.

آقای آستین گفت: «بمب‌های کوچک‌قطر، مهماتی دقیق هستند که در محیط‌های با تراکم جمعیتی بالا بسیار مؤثر عمل می‌کنند اما بمب‌های ۲هزار پوندی که خسارات جانبی زیادی به بار می‌آورند، گزینه چندان مناسبی نیستند.»

ساعاتی پس از سخنان آقای آستین در سنا، بایدن در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت که غیرنظامیان در نتیجه استفاده اسرائیل از بمب‌های ۲هزار پوندی در غزه کشته شده‌اند. بایدن سپس مخالفت خود را با حمله گسترده اسرائیل به رفح تکرار کرد و افزود: «درصورتی‌که نیروهای اسرائیلی به عملیات خود در رفح ادامه دهند، از ارسال برخی از تسلیحات مرگبار به این کشور خودداری خواهد کرد.»

بایدن گفت: «اگر اسرائیلی‌ها وارد رفح شوند، به آن‌ها سلاح نخواهم داد.»

آقای نتانیاهو بدون اشاره مستقیم به تأخیر آمریکا در ارسال تسلیحات یا اختلاف نظر بر سر حمله به رفح، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای ویدئویی وعده داد که دولت اسرائیل از اقدامات جنگی خود دست نخواهد کشید.

آقای نتانیاهو گفت: «اگر مجبور باشیم مستقل عمل کنیم، مستقل عمل خواهیم کرد. اگر لازم باشد، با چنگ و دندان مبارزه خواهیم کرد اما توان ما فراتر از چنگ و دندان است.»

سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل: برای عملیات رفح همه چیز داریم

سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل، سرتیپ دانیل هاگاری، در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه خود اطمینان داد که نیروهای اسرائیلی تسلیحات و تجهیزات لازم برای اجرای نقشه‌های خود در رفح را در اختیار دارند.

سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل به خبرنگاران گفت: «ارتش برای مأموریت‌هایی که در نظر دارد و برای عملیات رفح مهمات دارد. برای عملیات رفح همه چیز داریم.»

به‌رغم تهدید بایدن مبنی بر توقف ارسال برخی از تسلیحات به‌خاطر اختلاف نظر بر سر عملیات رفح، سخنگوی ارتش اسرائیل ضمن اشاره به کمک‌های آمریکا در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پرتابی ایران در ماه آوریل گفت که حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ جاری بی‌سابقه بوده است.

سرتیپ هاگاری افزود: «وقتی رهبران اسرائیل و آمریکا دچار اختلاف نظر می‌شوند، باید اختلافات خود را پشت درهای بسته حل کنند.»

سازمان یهودی آمریکایی: تأخیر در ارسال تسلیحات از «اختلاف» حکایت دارد

دیوید کارلوچی، راهبردشناس سیاسی دموکرات و سناتور سابق نیویورک، در گفت‌و‌گو با «صبح‌بخیر ان‌تی‌دی» در روز پنجشنبه گفت: «توقف ارسال مهمات سنگین، مانند بمب‌های ۲هزار پوندی، از جمله اقدامات شایسته دولت بایدن برای در نظر گرفتن تمام جوانب است.»

آقای کارلوچی افزود: «فکر می‌کنم این همان نگاه ریزبینانه‌ای است که رهبر آمریکا باید از آن برخوردار باشد تا مطمئن شویم که اگر حتی به بزرگ‌ترین متحد خود، اسرائیل، تسلیحات مرگبار می‌دهیم، خیال‌مان راحت باشد که تمام جوانب امر را سنجیده‎ایم و می‌دانیم که آن مهمات در بهترین موقعیت ممکن مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

اما انجمن سیاست‌گذاری یهودی- سازمانی متشکل از یهودیان آمریکایی که درخصوص مناقشه دیرینه اسرائیل و فلسطین مشورت سیاسی می‌دهند- گفت حتی اگر اسرائیل نیازی به بمب‌های ۲هزار پوندی نداشته نباشد، تأخیر در ارسال مهمات تصویر پیچیده‌ای از حمایت آمریکا مخابره می‌کند.

انجمن سیاست‌گذاری یهودی در بیانیه مطبوعاتی روز پنج‌شنبه خود گفت: «خودداری از تحویل بمب‌های ۲هزار پوندی که برای عملیات رفح در نظر گرفته شده‌اند، نه موجودیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد و نه جلوی عملیات رفح را می‌گیرد اما در شرایطی‌که حماس از مبادله گروگان‌‌ها خودداری می‌کند و امیدوار است که افزایش فشارها بر اسرائیل باعث شود که این گروه بدون دادن امتیاز مشخصی به این کشور به توافق آتش‌بس برسد، پیام اختلاف آمریکا و اسرائیل را به دنیا مخابره می‌کند.

دولت بایدن سعی کرده بین حمایت نظامی خود از اسرائیل و تلاش برای تسهیل روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و پیشبرد مذاکرات آتش‌بس تعادل برقرار کند.

دولت نتانیاهو مایل است که به‌ازای بازگشت گروگان‌هایی که حماس از هفتم اکتبر اسیر کرده، به‌طور موقت آتش‌بس کند. با این‌حال، حماس به دنبال آتش‌بس دائمی و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه است تا جلوی تحقق خواست آقای نتانیاهو مبنی بر نابودی کامل این گروه را بگیرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی