به گفتهی محققین ما میتوانیم پاسخ ژنتیکی خود را به استرس از طریق متعادل کردن درک خود از آن کنترل کنیم.
انسانها در دنیایی پر از تهدید و خطر تکامل یافتند که معمولاً استرس با جراحت بدنی پس از آن همراه بود. در نتیجه تا جایی که به نظریهی تکامل مربوط میشود، استرس سبب به کار افتادن شدید سیستم ایمنی بدن میشود؛ که آن هم موجب شروع استقرار گلبولهای سفید خون و حضور ژن عامل التهاب، اینترلوکین ۶ (آیال ۶)،در جریان خون میشود.
آیال ۶ به عنوان بخشی از سیستم ایمنی میتواند به دفع عفونت و سرعت بخشیدن به بهبود زخم کمک کند. ولی اگر این عامل التهاب از تنظیم خارج شود ممکن است به بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و آلزایمر منجر شود. درک اینکه چگونه و کجا شکلهای مختلف آیال ۶ در بدن تولید میشود، قدم مهمی در درک چگونگی ارتباط بین استرس و بروز بیماری است.
خلق و خوی شما
در یک تحقیق منتشر شده در مجلهی مغز، رفتار و ایمنی، محققین از «دانشگاه براندیس» به این کشف دست یافتند که درک یک شخص از استرس به طور مستقیم نحوهی ابراز استرس توسط ژنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
افزایش پروتئین آیال ۶ در پلاسمای خون پس از استرس از مدتها پیش برای محققین شناخته شده بود؛ اما این نخستین بار است که دانشمندان افزایش فعالیت ژن آیال ۶ را در سلولهای سفید خون به عنوان پاسخی بر استرس مشاهده کردهاند.
بر طبق این مطالعه اندازه و مدت این افزایش با خلق و خو و درک فرد از نزدیک گره خورده است. به این معنی که هرچه فرد بیشتر دچار استرس شود، به بروز بیشتر ژن آیال ۶ منجر میشود.
«کریستین مک لینیس» دانشجوی کارشناسی ارشد و از مؤلفین مقاله گفت: «درک شخص از استرس موجب شروع بروز این ژن و تغییرات خلق و خو میشود که مستقیماً با اندازهی پاسخ ابراز شده توسط ژن در ارتباط است.»
وی افزود: «اگر یاد بگیرید که سطح استرس خود را کنترل کنید، ژنهای شما نیز از آن تبعیت خواهند کرد.»
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.