هفته گذشته یک هیئت بلندپایه از موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت و نمایندگانی از چند دانشگاه آمریکا به ایران سفر کرده و با نمایندگان ۱۳ دانشگاه و موسسه ی علمی ایران دیدار کردند.
موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت مستقر در نیویورک، در یک بیانیهی مطبوعاتی که روز پنجشنبه ۲۸ خرداد در وبسایت خود منتشر کرد، ضمن اعلام این خبر هدف از این سفر را احیاء و افزایش همکاریهای علمی و دانشگاهی بین ایران و آمریکا عنوان کرد.
این موسسه از یک طرح ابتکاری به نام «طرح آموزش عالی ایران»، برای گسترش روابط علمی بین دو کشور خبر داد.
بر اساس این بیانیه، علاوه بر تعدادی از اعضای موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت، نمایندگانی از دانشگاههای پیترز، راتگرز، بال، وین، نیوجرسی و کارولینای جنوبی حضور داشتند.
ریاست این هیئت را دکتر «آلن گودمن»، رئیس و مدیر اجرایی موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت بر عهده داشت.
دکتر گودمن از این که قبل از ایجاد روابط دیپلماتیک بین دو کشور، دیپلماسی آموزشی باب گفتوگو را باز کرده، اظهار خرسندی کرده است.
این هیأت دانشگاهی در طول اقامت خود در ایران از دانشگاههای صنعتی شریف، تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، اصفهان، شیراز و چند موسسه تحقیقاتی از جمله «رویان» بازدید کردند.
به گفتهی موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت، اعضای این هیئت با مقامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران نیز دیدار کردند.
در گزارش منتشر شده آمار دانشجویان ایرانی که دانشگاههای آمریکا مشغول به تحصیل هستند، را حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر اعلام شده است. همچنین ۱۴۰۰ استاد دانشگاه ایرانی در دانشگاههای آمریکا حضور دارند.
طی این آمار از سال ۱۳۵۷ تا کنون بیش از ۵۱ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل کردهاند که از نظر تعداد رتبهی اول دانشجویان خارجی تحصیل کرده در آمریکا را داشته است.
موسسهی بینالمللی تعلیم و تربیت در سال ۱۹۱۹ پس از جنگ جهانی اول توسط « موری بولتر»، برنده جایز نوبل و رییس دانشگاه کلمبیا، «الیهو روت»، یکی از وزرای امور خارجه آمریکا، و «استفان دوگان» استاد علوم سیاسی کالج شهر نیویورک بنیان گذاشته شد.
طبق این گزارش، دانشجویان ایرانی در رتبه ۱۲ دانشجویان خارجی قرار دارند که در آمریکا مشغول به تحصیل هستند.
موسسه بینالمللی تعلیم و تربیت در آمریکا میافزاید این در حالی است که در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) بیش از ۵۱ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا مشغول به تحصیل بودند و از این نظر دانشجویان ایرانی رتبه اول دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در آمریکا را داشتند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.