
«چند ماه پیش برای مهمانی در منزلم از دو فروشگاه والمارت و سوپراستور در ادمونتون حسابی خرید کرده بودم. بعد از مهمانی خیلی از بستههای مواد غذایی از جمله اسنکها باز هم نشدند. با همسرم به این نتیجه رسیدیم که بهتر است اینها را زودتر به فروشگاه برگردانیم.
بخش خدمات والمارت روی چندان خوشی نشان نداد. علت پس دادن اجناس را پرسید. بعد گفت که ما تمام مواد غذایی را دور میریزیم. دلیلش سلامتی مردم است چون نمیدانیم که ماده غذایی پس از خروج از فروشگاه چه میشود. مثلا زیر آفتاب مانده باشد یا در یخچال نگهداری نشود. حتی چیپس و پفک را که نیاز به نگهداری در یخچال ندارند دور میریزیم. من بعد از کمی فکر کردن از پس دادن اجناس منصرف شدم. دوست نداشتم مواد غذایی دور ریخته شوند.
وقتی به سوپر استور رفتم بخش خدمات به آسانی موادی که از این فروشگاه خریداری شده بود پس گرفت و توضیح داد که بستهها پس از بررسی به قفسه فروشگاه برگردانده میشوند. در آن لحظه نمیدانستم خوشحال باشم یا ناراحت و کار کدام فروشگاه درستتر است. از اینکه سوپر استور پول مرا بر می گرداند و مواد غذایی را دور نمیریخت خوشحال بودم و در عین حال به مسیری که بستههای مواد غذایی رفتهاند تا من یا دیگران از روی قفسه فروشگاه برداریم مشکوک.»
اینها توضیحات یک خریدار ایرانی در کانادا است. نظر شما چیست؟ آیا بهتر است مواد غذایی که مشتری برگردانده دور ریخته شود یا به مشتری بعدی فروخت؟
سالانه میزان زیادی مواد غذایی در فروشگاههای بزرگ کانادا دور ریخته میشوند. در این زمینه فروشگاههای زنجیرهای والمارت از پیشتازان است. هر چند وعده داده است فروشگاههای خود را برای دور ریز مواد غذایی بررسی کند. همچنین قرار است تحقیقات عمومی بیشتر برای بررسی مقدار مواد غذایی دور انداخته شده انجام گیرد.
به گزارش سیبیسی نیوز، چندی پیش در طول بیش از ۱۲ دوره بازدید از دو فروشگاه در منطقه تورنتو، کارکنان متوجه وجود بسیاری از محصولات پخته شده، مواد غذایی منجمد، گوشت و محصولات لبنی در سطلهای زباله شدند. بسیاری از موادغذایی دور ریخته شده هنوز دارای بسته بندی بودند و در بسیاری از موارد، تاریخ انقضای موادغذایی هنوز تمام نشده بود و تازه به نظر میرسیدند.
«الکس رابرتسون»، سخنگوی والمارت در این باره گفت: «حتما در این موارد اشتباهاتی وجود دارد و ما نیاز داریم فرآیندهای فروشگاه برای ریختن مواد غذایی به سطلهای زباله را به خوبی دنبال کنیم و از دور ریخته شدن مواد غذایی اطمینان حاصل کنیم.»
رابرتسون همچنین اطمینان داد که والمارت – یکی از بزرگترین فروشگاههای خواروبار فروشی در کانادا- زبالههای مواد غذایی خود را مستقیما به محلهای دفن زباله نمیفرستد. در برخی از ۴۰۷ فروشگاههای موجود در سراسر کانادا، مواد غذایی به پناهگاههای محلی و یا بانکهای غذا اهدا میشود. اما بسیاری از سازمانهای خیریه فاقد کامیون و یا خنک کننده مورد نیاز برای این مواد هستند. والمارت تاکنون میلیونها دلار به بانکهای غذایی کانادا جهت افزایش ظرفیت جمع آوری، تهیه و توزیع مواد ذایی اهدا شده، کمک کرده است.
والمارت گفته است که کارمندانش گاهی اوقات مرتکب اشتباه شدهاند و موادغذایی را که باید اهدا یا بازیافت میشده را دور ریختهاند.
طبق برآوردی در سال ۲۰۱۴، هر ساله مواد غذایی با ارزش حدود ۳۱ میلیارد دلار در کانادا به هدر میرود. فروشگاههای مواد غذایی مسئول حدود ۱۰ درصد از این نوع زبالهها است. البته مواد غذایی بیشتر به طور مستقیم توسط مصرف کنندگان دور انداخته میشوند، در واقع ۴۷ درصد از زبالههای مواد غذایی در خانه تولید میشوند.
«لارنس مکالی»، وزیر کشاورزی دولت فدرال گفت: «زبالههای مواد غذایی میتواند بخشی از اولین سیاستهای غذایی کانادا در نظر گرفته شود که در حال حاضر در فاز تحقیقاتی است.»
اخیرا فرانسه دور ریختن مواد غذایی فروشگاهها را ممنوع کرده است که این مسئله منجربه تغییر در روش کار فروشگاهها و مدیریت کمکهای مالی اهدایی شده است.
والمارت کانادا نیز در این خصوص گفت که در نظر دارد که در طرحهای آینده دولت با هدف از بین بردن زباله های مواد غذایی در کانادا همکاری کند.