روز گذشته در جلسه هیأت دولت به ریاست دکتر روحانی، بودجهی دولت و طرحهای مصوب کارگروه نجات دریاچهی ارومیه به تصویب رسید.
طرحهای مصوب کارگروه نجات دریاچه ارومیه مشتمل بر پروژههای اجرایی، هدف کمی و اعتبارات مورد نیاز وبا اعتبار۷ هزار و ۲۹۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال خواهد بود.
وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو موظف شدهاند نسبت به اولویت مطالعه و اجرای شبکههای آبیاری نوین در حوضهی آبریز دریاچهی ارومیه و نصب کنتورهای هوشمند حجمی مورد نیاز چاههای کشاورزی اقدام کنند.
همچنین از برنامههای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و حفاظت محیط زیست، شناسایی کانونهای تولید ریزگرد و تثبیت آنها، برنامه عملیاتی و اولویتهای اجرایی و اطلاع به ستاد احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.
در این راستا، مطالعه و اجرای برنامهی حفاظت اکولوژیک پارک ملی دریاچهی ارومیه با اولویت منطقه جنوبی آن، از برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست است.
خانم ابتکار نیز طی سفری سه روزه به استان آذربایجان غربیاز آخرین وضعیت دریاچه ارومیه آگاه شد. وی تغییر و اصلاح الگوی کشت، طرح مدیریت منابع آب، ساماندهی چاههای کشاورزی، لایروبی رودخانههای منتهی به دریاچه، آموزش روستاییان ساکن حوضهی دریاچه و کاهش مصرف آب از چاههای پیرامون دریاچهی ارومیه را هم از جمله راهکارهای اساسی برای احیا و نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد.
اقدامات دولت در حالی صورت میگیرد که برخی از منتقدان، این اقدام را نوشداروی بعد از مرگ سهراب توصیف میکنند و کارشناسان امور دریاچه ارومیه هم اجرای این اقدامات را با تاخیر و کندی ارزیابی میکنند. گفته میشود بیش از ۹۰ درصد دریاچهی ارومیه خشک شده و میزان شوری آب دریاچه به دو برابر میزان استاندارد آن و وضعیت فوق اشباع رسیده است.
دریاچهی ارومیه، بزرگترین دریاچهی داخلی ایران و دارای ۱۰۲ جزیره است. این دریاچه بهعنوان پارک ملی و یکی از تالابهای جهان به ثبت رسیده است. در صورت خشک شدن این دریاچه، از میان رفتن یکی از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر جهان، بارش بارانهای شور و طوفان نمک در شهر ارومیه و استانهای اطراف آن، این منطقه را تهدید خواهد کرد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.