Search
Asset 2

تأثیر آلاینده‌های هوای تهران بر اقتصاد کشور

ریزگرد آلودگی هوا
(BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)
آلودگی هوا
(BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)


آلودگی هوا با از بین بردن فضاهای سبز و جنگل‌ها و آسیب به آثار تاریخی، اشیاء و نمای ساختمان‌ها در سال‏های اخیر تأثیر به سزایی بر اقتصاد گذاشته است. تعطیل شدن مناطق شهری آلوده شده و تعطیلی چرخه‏ی اقتصادی کل سیستم‌های مالی و شهری یکی دیگر از خسارات اقصادی است.

در سال‏های اخیر آلودگی هوا به یکی از چالش برانگیزترین معضلات زیست محیطی شهرهای بزرگ تبدیل شده‌ است.

بر اساس تعریف علمی آلودگی هوا به افزایش میزان گازهای سمی و ذرات ریز جامد و مایع در هوا در غلظت‌های تهدیدکننده سلامت گفته می‏شود و در سال‏های اخیر این ذرات با عبور از سیستم ایمنی بدن و نفوذ به ریه‌ها باعث تشدید آسم و اختلال عملکرد ریوی و ایجاد انواع مختلف بیماری‏های قلبی و عروقی شده و هزینه‏های گزافی به افراد تحمیل کرده است.

استنشاق هوای آلوده‏ی حاوی مونواکسیدکربن منجر به افزایش کربوکسی هموگلوبین خون شده که موجب سردرد و بی‌حوصلگی و از بین بردن شادابی افراد شده و در مواردی با کوتاه شدن عمر شخص به طور غیر مستقیم به اقتصاد لطمه وارد کرده است.

براساس گزارش سایت شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران، در حالی که وضعیت میانگین سالانه آلاینده‌ها در شهر تهران در چند سال اخیر، نشان می‌دهد که غلظت آلاینده‌ها در شهر تهران روند نسبتا کاهشی داشته‌ است؛ اما وضعیت تمام آلاینده‌هایی که دارای استاندارد سالیانه هستند، در شرایط نامطلوب و فراتر از حدود استاندارد قرار دارند.

اپک‌تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌گردد.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی