تحقیقات نشان میدهد تماشای طولانی مدت تلویزیون احتمال مرگ ناشی از آمبولی ریوی را افزایش میدهد.
به نوشته سایت خبری تِک تایمز، گروهی از دانشمندان ژاپنی با مطالعه ۱۹ ساله برروی ۸۰ هزار بزرگسال – بین ۴۰ تا ۷۹ سال – دریافتند که هرچه افراد بیشتر پای تلویزیون بنشینند، بیشتر احتمال دارد که خون در ریههایشان لخته شود و جان خود را از دست بدهند.
در این تحقیق دانشمندان میزان تماشای روزانه تلویزیون در افراد و علت مرگ در مورد آنهایی که در گذشتند را بررسی کردند.
نتایج حاصل نشان داد که، ۵۹ نفر از افراد دراثر آمبولی ریه درگذشتند.
در این میان، میزان مرگ و میر کسانی که بین ۲.۵ تا ۴.۹ ساعت در روز تلویزیون تماشا میکردند، در مقایسه با کسانی که کمتر از ۲.۵ ساعت در هر روز تلویزیون تماشا میکردند، ۷۰ درصد بیشتر بوده است.
میزان مرگ دراثر آمبولی ریه به ازای هر دوساعت تماشای اضافهتر ۴۰ درصد بیشترنشان میدهد و برای کسانی که دستکم پنج ساعت تلویزیون در روز تماشا میکردند، میزان مرگ و میر دو و نیم برابر مقدار پایه بوده است.
به بیان ساده شخص هرچه بیشتر در شبانهروز تلویزیون تماشا کند، بیشتر احتمال دارد که براثر ایجاد لخته خون در ریه جان خود را از دست بدهد.
نتایج این بررسی در شماره اخیر مجله گردش (Circulation) منتشر شده است.
به عقیده دکتر «تورو شیراکاوا»، از دانشگاه اوزاکای ژاپن، این پژوهش در طول سالهایی انجام گرفته که هنوز بسیاری از تکنولوژیهای جدید همچون شبکههای ویدئویی آنلاین که بهطور دائم و متوالی پخش برنامه و سریال دارند، وجود نداشتند و حالا با ورود تکنولوژیهای جدید، افراد حتی بیشاز گذشته پای تلویزیون مینشینند؛ بهطوری که اگر برنامهها ناگهانی و دور از انتظار قطع شوند، دچار سردرگمی و ترس میشوند.
دکتر شیراکاوا میگوید: «امروزه با وجود سرویسهای پخش برنامه آنلاین، تماشای قسمتهای متعدد و متوالی از سریالها و برنامههای تلویزیونی، در یک مرتبه، بسیار رایج شده است. این محبوبیت اعتیادی را منعکس میکند که به سرعت درحال رشد است.»
این نخستین تحقیقی نیست که ارتباط میان تلویزیون و مرگ را مورد بررسی قرار میدهد.
در سال ۲۰۱۴ پژوهشی در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد که طی آن تیمی از دانشگاه ناوارا در اسپانیا، روند زندگی ۱۳،۲۸۴ فارغالتحصیل دانشگاه را طی هشت سال زیرنظر گرفتند و متوجه شدند که ۹۷ نفر از آنان به علت تماشای بیشاز حد تلویزیون درگذشتند.
در حالی که پژوهشگران میگویند که تحقیقات بیشتری برای شناسایی خطرات تکنولوژیهای مختلف برای تندرستی بایستی انجام شود، یکی از آسانترین راهها برای جلوگیری از ایجاد لخته خون در ریه ورزش است.
به گفته دکتر«هیرویاسو ایسو»، محقق دیگری از ژاپن، بهتر است پساز گذشت ساعتی از تماشای تلویزیون، بایستید، حرکات کششی انجام دهید، در اطراف راه بروید و یا در حالی که نشستهاید، عضلات پای خود را به مدت پنج دقیقه منقبض و منبسط کنید.