مدلهای افغان، لباسهای مارک افغانی را به نمایش گذاشتند
مردم افغانستان تا کنون از دریچه تلویزیون و شبکههای خارجی به دنیای مد و فشن نگاه میکردند، ولی اکنون به همت یک جوان افغان، پا به دنیای مد گذاشتند.
«خالد وردک»، ۳۰ ساله فارغالتحصیل طراحی لباس کالج لندن، با همکاری «راهبه رحیمی»، که در رشتهی تجارت از آمریکا درس خوانده است، خانه مد کابل را با هدف شیکپوش شدن افغانها و تولید لباس با مارک افغانی تاسیس کردند.
در این خانه مد، لباسهای با ترکیب الگوی پوشش افغانی و اروپایی طراحی و با مارک لمن توسط مدلهای افغان بر روی گلیم سرخ رنگ به نمایش درآمد.
طراحان این مرکز لباسها محلی افغانستان را با ترکیبی از زیورآلات و صنایع دستی افغانستان به شکل و مد خارجی و غربی درآوردهاند.
این خانه مد که کار خود را با سرمایه ۸۰ هزار دلار شروع کرده، ۴۰ کارمند دارد و ۱۰ مدل جوان هم لباسهای طراحی شده را به نمایش میگذارند. وردک میگوید به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی در افغانستان با سرمایه محدود این کار را شروع کرده است. وی گفت که هدف ما ایناست که به افغانها بگوییم لباس خوب بپوشند.
راهبه رحیمی نیز از وجود چالشهای دیگری در کنار مشکلات سیاسی و اقتصادی در این جامعه سنتی یاد کرد و گفت: «حالا وقتش رسیده که افغانستان با سایر کشورهای دنیا یکجا قدم بردارد.»
از زمان حکومت طالبان بر افغانستان مردم این کشور فقط یک پوشش داشتند، مردان لباس سنتی پیراهن بلند و تنبان و برای زنان چادری آبی رنگ (برقع) .
افتتاح خانه مد لمن در این کشور جنگزده، سنتی و متعصب توجه بسیاری از جوانان را به خود جلب کرده و اشتیاق به استفاده از لباسهای شیک و همسویی با مد روز علیرغم قیمتهای بالای لباسهای این خانه مد، آنها را به این محل کشانده است.
در سال ۲۰۱۳ نیز یکبار نمایش مد و لباس توسط مدلهای افغان در کافهای در کابل برگزار شد، ولی پس از بروز مشکلاتی تعطیل و پس از آن مدلها روی صحنه نرفتند و برخی از آنها نیز به کشورهای اروپایی پناهنده شدند.
با وجود پیشرفت و تغییر باورها و الگوی فرهنگی بسیاری از مردم کابل هنوز بسیاری از خانوادههای سنتی و گروههای محافظهکار با آزادی زنان مخالف هستند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.