logo_eet

رسوایی واکسن آلوده در چین و هجوم چینی‌‌‏ها به هنگ‌‌‏کنگ

تصویری گرفته شده از پسر بچه‌‌‏ای مبتلا به آنفولانزا در تاریخ 5 آوریل 2013 در بیمارستانی در استان آنهویی چین. (STR/AFP/Getty Images)
تصویری گرفته شده از پسر بچه‌‌‏ای مبتلا به آنفولانزا در تاریخ ۵ آوریل ۲۰۱۳ در بیمارستانی در استان آنهویی چین. (STR/AFP/Getty Images)

گزارش‌‌‏های پراکنده در سال‌‌‏های گذشته از مرگ مرموز کودکان در سراسر چین بعد‌‌‏از زدن واکسن منجر‌‌‏به شکسته شدن حلقه بزرگ قاچاق خرید و فروش واکسن تقلبی در این کشور شده است. اکنون این رسوایی وارد ابعاد تازه‌‌‏ای شده است.

این رسوایی تازه، خشم دوباره مردم را از فساد و نحوه نظارت در چین به‌‌‏همراه داشته است.

مقامات غذا و دارو در شرق چین گفته‌‌‏اند که این حلقه متشکل از۳۰۰ نفر بوده است و تخمین زده شده که بیش‌‌‏از ۲ میلیون واکسن آلوده و تاریخ گذشته به‌‌‏ارزش ۸۸ میلیون دلار از سال ۲۰۱۱ در ۲۴ استان یعنی دو سوم استان‌‌‏های چین به‌‌‏فروش رفته‌‌‏اند. سال گذشته مقامات، یک مادر و دختر را در استان «شاندونگ» به‌‌‏عنوان مجرمان اصلی این حلقه دستگیر کردند. به‌‌‏گزارش خبرگزاری Sohu، این مادر و دختر از سال ۲۰۱۰ اقدام به تجارت واکسن بدون مجوز برای بزرگسالان و کودکان می‌‌‏کردند. در پی انتشار این اخبار موج وحشت و نا‌‌‏امیدی به‌‌‏سراغ مردم چین آمد.

اکنون این دو در‌‌‏انتظار محاکمه خود هستند و احتمالاً برای جرائمشان محکوم به مرگ می‌‌‏شوند. تا‌‌‏کنون ۴۰ نفر در‌‌‏رابطه با این موضوع دستگیر شده‌‌‏اند و هیچ برآوردی از این‌‌‏که چند نفر به این نوع واکسن‌‌‏ها آلوده شده‌‌‏اند، در‌‌‏دسترس نیست.

بازتاب رسوایی شیر‌‌‏های آلوده به ملامین در سال ۲۰۰۸ منجر به وارد کردن پودر شیر مورد نیاز مادران چینی از خارج از این کشور شد. اکنون رسوایی اخیر، مردم این کشور را مجبور کرده است تا به دنبال جایگزینی در‌‌‏خارج از مرزهای خود شوند.

اما با‌‌‏وجود خیل عظیمی از والدین چینی که به هنگ‌‌‏کنگ به‌‌‏عنوان محلی برای واکسیناسیون فرزاندانشان چشم دوخته‌‌‏اند، بیمارستان‌‌‏های هنگ‌‌‏کنگ برای کنترل پذیرش آن‌‌‏ها اقدامات اطمینان‌‌‏بخشی پیش‌‌‏بینی کرده‌‌‏اند.

به‌‌‏گزارش روییترز، مراکز بهداشتی درمانی هنگ‌‌‏کنگ از اول آوریل، ماهانه تنها ۱۲۰ کودک غیرمقیم را پذیرش می‌‌‏کنند. سیاست دولت هنگ‌‌‏کنگ، اولیوت قرار دادن کودکان محلی است.

واکسن‌‌‏های مورد بحث، واکسن‌‌‏های هپاتیت آ، هپاتیت ب و مننژیت است. به‌‌‏دلیل آن‌‌‏که مقررات سخت‌‌‏گیرانه‌‌‏ای برای ساخت این نوع واکسن‌‌‏ها در چین وجود ندارد، مراکز کنترل بیماری با دور زدن قانون و برای سود بیشتر با تولیدکنندگان واکسن تبانی می‌‌‏کنند.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *