اوباما که برای شرکت در اجلاس سران کشورهای گروه ۲۰ به چین سفر کرده است هنگام ورود به فرودگاه هانگژو با برخورد غیر منتظرهای مواجه شد. به طوری که به جای این که رئیسجمهور آمریکا به طور معمول و مانند سایر سران کشورها از در اصلی هواپیما خارج شده و روی فرش قرمز پا بگذارد، ناچار شد از پلهکان اضطراری و بدون فرش قرمز خارج شود. این در حالی است که تصاویری که از سران کشورهای آلمان، فرانسه و ژاپن پخش شده نشان میدهد همه مقامها از در بزرگ هواپیما و با فرش قرمز وارد فرودگاه شدهاند. در فیلمی غیررسمی که از این رویداد منتشر شده است نوعی هرج و مرج و بینظمی هنگام خارج شدن اوباما از هواپیما دیده میشود. در این میان درگیریهایی لفظی بین مقامات چینی و مسئولین تشریفات و امنیت آمریکایی نیز رخ داد و از طرفی دیگر ماموران چینی نیز مانع شدند که خبرنگاران حاضر در فرودگاه از این وقایع گزارشی تهیه کنند.
بعضی رسانههای آمریکا مقامهای تشریفات چین را متهم کردهاند که به عمد برای باراک اوباما فرش قرمز پهن نکردند. گاردین در تحلیلی مینویسد که این رفتار چینیها نمیتواند اتفاقی باشد و از پیش برنامهریزی شده بوده است. بعد از این درگیری لفظی و دلخوری مقامهای تشریفات دو طرف، اوباما از خبرنگاران خواست که این اتفاق را برجسته نکنند. او به کنایه گفت که «سایز پای آمریکا» گاهی برای میزبانها مشکل ایجاد میکند.
روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی به مشکلات سفر اوباما به شهر هانگژو پرداخته و میگوید که اوباما زمانی که قصد داشت از هواپیما پیاده شود، متوجه شد که هیچ پلهای در برابر خروجی هواپیمایش وجود ندارد. زمانی که آمریکاییها با عجله زیاد برای آوردن پله خروجی هواپیما بر روی باند فرودگاه تقلا میکردند و عکاسان رسانهای کاخ سفید منتظر ورود رئیس جمهور آمریکا برای ثبت تصاویر خود بودند، با یکی از اعضای تیم تشریفات دولت چین مواجه شدند که بر سر آنها فریاد میکشید و میگفت باید آنجا را ترک کنند. یکی از مقامات کاخ سفید در این هنگام گفت: «این هواپیمای رئیس جمهور ما است و رسانهها جایی نخواهند رفت.» در پاسخ یک مقام چینی فریاد زد: «اینجا هم کشور ما است». به همین دلیل بود که درگیری لفظی بین این فرد چینی که تلاش میکرد سد راه مقامات آمریکایی شود و «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و معاونش «بن رودز» در گرفت.
چنین تنشی در سفر اوباما که احتمالا آخرین حضور وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا در چین است، نشانگر روابط پرتنش و پر افت و خیز دو کشور در سالهای گذشته است. پیش از آغاز دیدارهای رسمی اوباما در چین نیز، چندین نفر از اعضای تیم تشریفات و دیگر کارکنان کاخ سفید که قصد داشتند وارد یک ساختمان دیپلماتیک شوند، با ممانعت میزبانان چینی خود مواجه شدند.
خبرگزاری رویترز نیز ماجرای فرودگاه هانگزو را چنین روایت میکند که اندکی پس از آنکه هواپیمای حامل باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در فرودگاه شهر هانگزو در شرق چین بر زمین نشست، یک مقام چینی کوشید مانع از رفتن سوزان رایس، مشاور امنیت ملی اوباما، به طرف کاروان موتوری شود. وی در این لحظه با عصبانیت با سوزان رایس سخن گفت که یک مامور سرویس مخفی به میان آن دو آمد.
رایس به این مقام چینی پاسخ داد اما خبرنگاران که در محل مخصوص خود زیر بال هواپیمای ویژه رئیس جمهور آمریکا ایستاده بودند متوجه اظهارات وی نشدند. هنوز معلوم نیست آیا این مقام چینی که هویتش فاش نشده است از سمت و مقام سوزان رایس اطلاع داشت یا اینکه وی را با خبرنگاران اشتباه گرفته بود. همین مقام چینی بر سر سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید نیز که به خبرنگاران خارجی می گفت هنگام خروج اوباما از هواپیما کجا بایستند، فریاد کشید.
رویترز اعلام کرد این حادثه نشان از این دارد که حزب کمونیست حاکم چین سخت میکوشد با کنترل رسانهها و سانسور اخبار مربوط به این وقایع، تصویری بینقص از میزبانی نشست گروه ۲۰ به جهان ارائه کند. چین برای میزبانی این نشست، تدابیر گسترده امنیتی را به اجرا گذاشته است. این آخرین اجلاس سران کشورهای گروه ۲۰ است که باراک اوباما به عنوان رئیسجمهوری آمریکا و بان کیمون به عنوان رئیس سازمان ملل متحد در آن شرکت میکنند.
گروه بیست متشکل از کشورهای بزرگ اقتصادی است که با هدف حمایت از ثبات اقتصادی در جهان از سال ۱۹۹۹ گردهم آمدهاند.