در چین، بسیاری زندگی خود را از طریق خرید و بازتولید زباله میگذرانند؛ و البته اگر در محصولات بازیافتی از کالاهای مصرف شدهی بیمارستانی و یا لباسهای زیر استفاده شود، خطرناکتر خواهند بود.
این مواد آلوده و بیماریزا، به قیمت ارزان به کارخانهها فروخته میشود و این کارخانهها آنها را به کالاهای مصرفی مثل لحاف، محصولات پلاستیکی و یا حیوانات عروسکی برای کودکان تبدیل میکنند.
تبدیل سرنگ به درب بطری
در گزارش ۳۰ مارس مجلهی چینی «Caijing»، یک مرکز بازیافت غیرقانونی در شهر «شویانگ» در استان «هنان» اقدام به تولید دانههای پلاستیکی از سرنگ و کیسههای تزریق استفاده شده، کرده است. این کارخانه موجودی خود را بهصورت ماهانه از بیمارستانها خریداری میکرده است.
دانههای ساخته شده از اقلام پزشکی برای تولید وسیع محصولات پلاستیکیای همچون کیسه، تخته، اسباببازی، لگن و دربهای پلاستیکی به فروش میرسند.
این پلاستیکهای ضدعفونی نشده که از تجهیزات یک بار مصرف بیمارستانی بهدست میآیند، میتوانند حاوی باکتریهای مضر، ویروس، سم و حتی رادیواکتیو باشند.
فروشگاههای بازیافت غیرقانونی، مواد خود را از کارگران بهداشت که آنها نیز قبلاً از کارکنان بیمارستانها بهدست میآورند، میخرند. پیشتر نیز Caijing گزارش داده بود، حدود نیم کیلو سرنگ و سوزنهای استفاده شده میتوانند ۱.۲ یوان (معادل ۱۹ سنت) و نیم کیلو کیسههای تزریق نیز میتواند ۱.۶ یوان عاید موسسات پزشکی «شائویانگ» کند. این موسسات پزشکی ترجیح میدهند اقلام استفاده شدهی خود را بفروشند تا آنکه دردسرهای روند دفع اصولی آنهای را بپذیرند.
یک منبع ناشناس و مطلع از صنعت پلاستیک در شائویانگ به Caijing اظهار داشت که یک تُن دانهی پلاستیکی به قیمت ۴۰۰۰ یوان (۶۴۵ دلار) بهفروش میرسد.
اکتبر گذشته، تنها در شهر «جینان»، مرکز استان «شاندونگ» روزانه ۳۰ تُن زبالهی پلاستیکی بازیافت شدند.
خبرنگاری از وبسایت دولتی Qilu Web از یک فروشگاه بازیافت در شهر شاندونگ بازدید کرد و متوجه شد که روستائیان محلی، بطریهای تزریق بیمارستانی را بهصورت عمده از بیمارستانهای اطراف میخرند. این خبرنگار توانست بطریهای انباشته شده را که اغلب هنوز برچسب نام بیمار و شمارهی تخت بیمارستان بر روی آنها بود، مشاهده کند.
این بطریها بهصورت ابتدایی شستوشو داده شده و مجدداً به شرکتهای داروسازی و یا کارخانههای شیشهسازی فروخته میشدند.
لباس زیر آلوده
علاوهبر پلاستیکهای بیمارستانی، منسوجات استفاده شده نیز مورد خطرناک دیگری هستند که در بازار کالاهای بازیافتی قرار میگیرند. ملحفه، باند و حتی لباسهای زیر استفاده شدهی بیمارستانی میتوانند تبدیل به کالاهای جدید مثل پتو و یا تشک شوند.
در گزارش روزنامهی چینی Oriental Daily در سال ۲۰۱۴، روستائیان «هبی»، استان شمال چین، از لباسهای زیر استفاده شده و جورابهای جمعآوری شده از سازمانهای خیریه برای تبدیل به لحاف و یا وسایل حیوانات استفاده میکنند.
آوریل امسال، ادارهی امنیت عمومی در استان «یوننان» به پنج مغازه در «کونمینگ»، مرکز این استان حمله کرد. به گزارش روزنامهی Spring City Evening News، پلیس ۵۹۲ تخت، ۵۰۰ تخت نوزاد، حدود ۶ تُن پارچه و پنج دست تجهیزات صنعتی مورد استفاده در تولیدات غیرقانونی را مصادره کرد.
در سال ۲۰۱۲، خبرگزاری دولتی «شینهوا» گزارش داد، روزنامهنگاران این خبرگزاری موفق به کشف «پنبههای آلودهی بازیافت شده» از اجناس مورد استفاده در بیمارستانها و سردخانهها شدند.
برای مخفی کردن تغییر رنگ آنها، این پنبهها سفید شده بودند.
به گزارش Spring Evening News، «لی تیانهوا»، مدیر یکیاز این فروشگاههای بازیافت، سه سال پیش به کونمینگ آمد. سال گذشته، هنگامیکه فروشگاهش مورد حملهی پلیس قرار گرفت، تنها یک کارگر بود. هنگامی که از او پرسیده شد چرا یک کار قانونی پیدا نمیکند، پاسخ داد: «کارگری شغل درآمدزایی نیست؛ اما این شغل بسیار سودآور است.»
پدر ۶۴ سالهی لی، قربانی محصولات بازیافت شدهی پسر خود شد. او پس از یک ماه استفاده از لحافی که از فروشگاه پسرش گرفته بود، دچار بیماری پوستی شد.
در سال ۲۰۱۳، رسانههای دولتی در استان «هیلانگجیانگ» گزارش دادند که پلیس به فروشگاهی حمله کرده که لباس، روتختی و پانسمانهای استفاده شده از بیمارستانها را خریداری میکرده است. این منسوجات، خرد و له شده و سپس برای تولید الیاف پنبه به کارخانههای اطراف فروخته میشدند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.