Search
Asset 2

سرنگ، لباس زیر و تجارت بازیافت در چین

بازیافت مواد آلوده پلاستیکی سرنگ آلوده در چین
یک کار چینی در‎حال قطع کردن سرنگ‎های استفاده شده با قیچی. (Screenshot/Apple Daily)

 

بازیافت مواد آلوده پلاستیکی سرنگ آلوده در چین
یک کار چینی در‎حال قطع کردن سرنگ‎های استفاده شده با قیچی. (Screenshot/Apple Daily)

 

در چین، بسیاری زندگی خود را از طریق خرید و بازتولید زباله می‎گذرانند؛ و البته اگر در محصولات بازیافتی از کالاهای مصرف شده‎ی بیمارستانی و یا لباس‎های زیر استفاده شود، خطرناک‎تر خواهند بود.

این مواد آلوده و بیماری‎زا، به قیمت ارزان به کارخانه‎ها فروخته می‎شود و این کارخانه‎ها آن‎ها را به کالاهای مصرفی مثل لحاف، محصولات پلاستیکی و یا حیوانات عروسکی برای کودکان تبدیل می‎کنند.

تبدیل سرنگ به درب بطری

در گزارش ۳۰ مارس مجله‎ی چینی «Caijing»، یک مرکز بازیافت غیرقانونی در شهر «شویانگ» در استان «هنان» اقدام به تولید دانه‎های پلاستیکی از سرنگ‎ و کیسه‎های تزریق استفاده شده، کرده است.  این کارخانه موجودی خود را به‌صورت ماهانه از بیمارستان‎ها خریداری می‎کرده است.

دانه‎های ساخته شده از اقلام پزشکی برای تولید وسیع محصولات پلاستیکی‎ای هم‎چون کیسه، تخته، اسباب‎بازی، لگن و درب‎های پلاستیکی به فروش می‎رسند.

این پلاستیک‎های ضدعفونی نشده که از تجهیزات یک بار مصرف بیمارستانی به‎دست می‎آیند، می‎توانند حاوی باکتری‎های مضر، ویروس، سم و حتی رادیواکتیو باشند.

فروشگاه‎های بازیافت غیرقانونی، مواد خود را از کارگران بهداشت که آن‎ها نیز قبلاً از کارکنان بیمارستان‎ها به‎دست می‎آورند، می‎خرند. پیش‎تر نیز Caijing گزارش داده بود، حدود نیم کیلو سرنگ و سوزن‎های استفاده شده می‎توانند ۱.۲ یوان (معادل ۱۹ سنت) و  نیم کیلو کیسه‎های تزریق نیز می‎تواند ۱.۶ یوان عاید موسسات پزشکی «شائویانگ» کند. این موسسات پزشکی ترجیح می‌‏دهند اقلام استفاده شده‎ی خود را بفروشند تا آن‌‏که دردسر‎های روند دفع اصولی آن‌های را بپذیرند.

یک منبع ناشناس و مطلع از صنعت پلاستیک در شائویانگ به Caijing اظهار داشت که یک تُن دانه‎ی پلاستیکی به قیمت ۴۰۰۰ یوان (۶۴۵ دلار) به‎فروش می‎رسد.

اکتبر گذشته، تنها در شهر «جینان»، مرکز استان «شاندونگ» روزانه ۳۰ تُن زباله‎ی پلاستیکی بازیافت شدند.

خبرنگاری از وب‎سایت دولتی Qilu Web از یک فروشگاه بازیافت در شهر شاندونگ بازدید کرد و متوجه شد که روستائیان محلی، بطری‎های تزریق بیمارستانی را به‎صورت عمده از بیمارستان‎های اطراف می‎خرند. این خبرنگار توانست بطری‎های انباشته شده را که اغلب هنوز برچسب نام بیمار و شماره‎ی تخت بیمارستان  بر روی آن‎ها بود، مشاهده کند.

این بطری‎ها به‎صورت ابتدایی شست‎وشو داده شده و مجدداً به شرکت‎های داروسازی و یا کارخانه‎های شیشه‎سازی فروخته می‎شدند.

لباس زیر آلوده

علاوه‎بر پلاستیک‎های بیمارستانی، منسوجات استفاده شده نیز مورد خطرناک دیگری هستند که در بازار کالاهای بازیافتی قرار می‎گیرند. ملحفه، باند و حتی لباس‎های زیر استفاده شده‎ی بیمارستانی می‎توانند تبدیل به کالاهای جدید مثل پتو و یا تشک شوند.

در گزارش روزنامه‎ی چینی Oriental Daily در سال ۲۰۱۴، روستائیان «هبی»، استان شمال چین، از لباس‎های زیر استفاده شده و جوراب‎های جمع‎آوری شده از سازمان‎های خیریه برای تبدیل به لحاف و یا وسایل حیوانات استفاده می‎کنند.

آوریل امسال، اداره‎ی امنیت عمومی در استان «یوننان» به پنج مغازه در «کونمینگ»، مرکز این استان حمله کرد. به گزارش روزنامه‎ی  Spring City Evening News، پلیس ۵۹۲ تخت، ۵۰۰ تخت نوزاد، حدود ۶ تُن پارچه و پنج دست تجهیزات صنعتی مورد استفاده در تولیدات غیرقانونی را مصادره کرد.

در سال ۲۰۱۲، خبرگزاری دولتی «شینهوا» گزارش داد، روزنامه‎نگاران این خبرگزاری موفق به کشف «پنبه‎های آلوده‎ی بازیافت شده» از اجناس مورد استفاده در بیمارستان‎ها و سردخانه‎ها شدند.

برای مخفی کردن تغییر رنگ آن‎ها، این پنبه‎ها سفید شده بودند.

به گزارش Spring Evening News، «لی تیانهوا»، مدیر یکی‎از این فروشگاه‎های بازیافت، سه سال پیش به کونمینگ آمد. سال گذشته، هنگامی‎که فروشگاهش مورد حمله‎ی پلیس قرار گرفت، تنها یک کارگر بود. هنگامی که از او پرسیده شد چرا یک کار قانونی پیدا نمی‎کند، پاسخ داد: «کارگری شغل درآمد‎زایی نیست؛ اما این شغل بسیار سودآور است.»

پدر ۶۴ ساله‎ی لی، قربانی محصولات بازیافت شده‎ی پسر خود شد. او پس از یک ماه استفاده از لحافی که از فروشگاه پسرش گرفته بود، دچار بیماری پوستی شد.

در سال ۲۰۱۳، رسانه‎های دولتی در استان «هیلانگجیانگ» گزارش دادند که پلیس به فروشگاهی حمله کرده که لباس، روتختی و پانسمان‎های استفاده شده از بیمارستان‎ها را خریداری می‎کرده است. این منسوجات، خرد و له شده و سپس برای تولید الیاف پنبه به کارخانه‎های اطراف فروخته می‎شدند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‎شود.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی