Search
Asset 2

غذای خود را با چاپگر سه‌‏بعدی تهیه کنید!

غذای خود را با چاپگر سه‌‏بعدی تهیه کنید!
غذای خود را با چاپگر سه‌‏بعدی تهیه کنید! (Screenshot via Youtube)
غذای خود را با چاپگر سه‌‏بعدی تهیه کنید!
غذای خود را با چاپگر سه‌‏بعدی تهیه کنید! (Screenshot via Youtube)

شاید باور آن کمی سخت باشد؛ اما درآینده‌‏ای نزدیک تکنولوژی‌‏ای به بازار خواهد آمد که با استفاده از آن می‌‏توانید خوراکی‌‏تان را با اشکال مختلف چاپ کرده، میل نمایید.

شرکت‌‏های چاپ سه‌‏بعدی اخیراً چاپگری ابداع کرده‌‏اند که می‌‏تواند با به‌‏کارگیری سه عامل طرح، مواد اولیه‌‏ی خوراکی و اطلاعاتی از نیازمندی‌‏های غذایی کاربر، خوراکی‌‏ها را به اشکال سه‌‏بعدی با دقت درست کند.صنعتی که به عقیده‌‏ی بسیاری که به‌‏زودی سبب دگرگونی شیوه‌‏ی آشپزی خواهد شد.

این فن‌‏آوری که نمونه‌‏های نخستین آن اوایل اردیبهشت‌‏ماه در نمایشگاه چاپگرهای سه‌‏بعدی خوراکی‌‏ساز در شهر فنلو در هلند به نمایش عموم درآمد، با استقبال بازدیدکنندگان روبه‌‏رو شد.

«مارچو بارادس»، مسئول امور فروش شرکت «بای فلاو»(By Flow)که طراح یک مدل از این چاپگرهاست، معتقد است که در آینده این چاپگرها را هم مانند سایر وسایل پخت‌‏وپز در آشپزخانه خواهیم داشت.

بارادس می‌‏گوید: «ما درحال بازگشت به زمانی هستیم که مایکروویوها وارد آشپزخانه‌‏ها شدند و مردم در ابتدا می‌‏گفتند ما غذایمان را در مایکروویو گرم نمی‌‏کنیم، چون کار با آن را بلد نیستیم. این فن‌‏آوری متفاوت است اما ادامه‌‏ی همان جریان است. وقتی از نظر ذهنی آماده شدید که آن را در آشپزخانه تان بگذارید می‌‏توانید غذایتان را هم چاپ کنید.»

«پرینت تو تیست»(Print2Taste) هم شرکت دیگری ست که نوعی دیگر از این دستگاه را ارائه کرده است. کاربر ابتدا طرح دلخواه خود را روی تبلت نقاشی می‌‏کند و پس‌‏از آن چاپگر با یک ماده‌‏ی ژلاتینی شیرین طرح را به‌‏صورت سه‌‏بعدی ایجاد می‌‏کند.

ویژگی این چاپگر این است که می‌‏تواند براساس داده‌‏ها و نیازهای تغذیه‌‏ای هر فرد،مواد غذایی را پردازش کرده، طبق آن مواد را ترکیب کند.

«ملانی سنگر»، تولید کننده‌‏ی شرکت «پرینت تو تیست» می‌‏گوید: «طراحی این چاپگر به فرد بستگی دارد و به همین دلیل شخصی است. اگر فردی کمبود ویتامین دی داشته باشد می‌‏تواند کمی ویتامین دی اضافه کند. اگر کمبود دیگری داشته باشد و مثلا به اندازه کافی غذا نمی‌‏خورد، می‌‏تواند انرژی بیشتری را به شکل پروتئین یا چربی اضافه کند. افرادی که مرض چاقی یا اضافه وزن دارند می‌‏توانند میزان فیبر را افزایش دهند تا زودتر سیر شوند و کالری زیادی را مصرف نکنند.»

درحال حاضر برخی از قنادی‌‏ها و رستوران‌‏ها در اروپا استفاده‌‏ی آزمایشی این چاپگرها را آغاز کرده و به مشتریان خود کیک و دسر به شیوه‌‏ی چاپ سه‌‏بعدی عرضه می‌‏کنند.

اپک‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی