مراسم یادروز بزرگداشت حافظ شیرازی، شامگاه شنبه ۱۹ مهر در کنار آرامگاه این شاعر پر آوازهی ایرانی برگزار شد.
به گزارش ایرنا در این مراسم سید محمد احمدی، استاندار فارس، طی سخنرانی با بیان اینکه امروزه بشریت به افرادی چون حافظ افتخار میکند، گفت: «دلیل این افتخار، عشق ورزیدن حافظ به دوستی و انسانیت است.»
وی افزود: «نه تنها باید اشعار حافظ به کار گرفته شود بلکه باید در اشعار حافظ دقت شود و استفاده از تجربیات حافظ برای افراد جامعه نهادینه شود.»
«مصیب امیری»، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس نیز خواستار توجه بیشتر مسئولین کشور به طرح احیای مجموعه حافظیه و باغ موزه مشاهیر استان فارس شد.
آقای محمدخانی، حافظ شناس و محقق در زمینهی آثار حافظ با اشاره به اینکه حافظ در کشورهای اروپایی شناخته شده است، گفت: «حافظ پس از خیام بیشترین تأثیر و انعکاس در شعر فارسی را با اشعار خود در جهان داشته و از قرن هفدهم نیز در اروپا شناخته و ترجمه شده و حدود ۵۲ ترجمه انگلیسی از شعر حافظ، ۱۲ ترجمه فرانسوی و ۱۰ ترجمه آلمانی و زبانهای دیگر وجود دارد.»
وی از محققین ومترجمینی که اشعار حافظ را ترجمه کردهاند به «ایتالو بیتسی»، «الساندرو بااوزالی»، «دانیلا بیندینی»، «بیکاردو زاپولی»، «چوآنی درمه» و «جان روبرتو اسکارچا» اشاره کرد.
محمدخانی، روبرتو اسکارچا، شرقشناس و محقق ایتالیایی- که همسر وی در این مراسم حضور داشت- را یکی از مهمترین چهرههای شرقشناسی ایتالیا دانست و گفت: «وی دیوان حافظ را بهطور کامل به ایتالیایی ترجمه کرده و گزیدهای از غزلیات حافظ را نیز جداگانه چاپ و منتشر کرده است.»
در این مراسم از این زوج ایتالیایی تقدیر شد.
به گزارش ایرنا از برنامههای ویژهی این شب، اجرای برنامه موسیقی سنتی توسط شهرام ناظری خوانندهی بلندآوازهی موسیقی سنتی کشور بود. وی در این اجرا اشعاری از حافظ را با تلفیق موسیقی سنتی اجرا کرد.
شهرام ناظری ضمن تشکر از حضور مهمانان و مسئولان در این برنامه گفت: «باید به فرهنگ کشور اهمیت داد و مشاهیر و بزرگان کشور به خوبی به نسل جوان و مردم دنیا معرفی شود.»
وی با اشاره به اینکه حافظ از بزرگترین شاعران جهان است، اظهار امیدواری کرد که دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به حافظیه داشته باشد.
در مراسم یادروز بزرگداشت حافظ، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، مسعود سلطانیفر، معاون رئیسجمهور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و مسوولان استانی و جمعی از هنرمندان نامی ایران حضور یافتند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.