پساز گذشت بیشاز یک سال و نیم از زمان شروع گسترش ابولا در غرب آفریقا، ساکنان پایتخت سیرالئون سرانجام ریشهکنی این اپیدمی مرگبار را که منجر به کشته شدن حدود ۴۰۰۰ نفر در این کشور شد، جشن گرفتند.
به گزارش رویترز، با سپری شدن دوره ۴۲ روزه در سیرالئون، بدون دیده شدن مورد جدیدی از ابتلا، روز شنبه ۷ نوامبر در مراسمی با حضور «ارنست بای کروما»، رئیسجمهور این کشور و «آندرز نوردستروم»، نماینده سازمان بهداشت جهانی، بیماری ابولا در این کشور پایان یافته اعلام شد.
هزاران تن از مردم فریتاون با شنیدن این خبر ساعتها در خیابانها به رقص و پایکوبی پرداختند.
شب هنگام نیز مردم پیرامون درخت عظیمالجثهای که در مرکز پایتخت قرار دارد، گردهم آمدند و با افروختن شمع برای کارکنان و اعضاء سازمانهای بهداشتی که در مسیر امدادرسانی جان خود را از دست دادند، یادشان را گرامیداشتند.
یک دانشجوی دانشگاه فاتماتا با چشمانی اشکبار میگوید: «آنها کشته شدند برای اینکه ما بتوانیم زندگی کنیم.» بسیاری از ۲۲۰ نیروی بهداشتی که کشته شدند، علت مرگشان کمبود تجهیزات حفاظتی و آموزشهای ناکافی اعلام شده است.
«ویکتوریا ییلیا» که یکی از نجات یافتگان از این بیماری پساز ابتلا است، میگوید: «خوشحالم که بیماریای که تقریبا درحال کشتن من بود اکنون به پایان رسیده است.»
او از مسئولان درخواست کرد که بازماندگان را فراموش نکنند، چرا که بسیاری از آنها اکنون با انگ اجتماعی و مشکلات بهداشتی مواجه هستند.
در شهرهای دیگر سیرالئون نیز ساکنان پایان یافتن این بیماری همه گیر را که مدارس را تعطیل کرد، سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را مغلوب کرد و به اقتصاد منطقه آسیب رساند، جشن گرفتند.
بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، ابولا در سیرالئون، لیبریا و گینه بیشاز ۱۱۳۰۰ تن را به کام مرگ برده است. از ماه مارس ۲۰۱۴ که شیوع ابولا اعلام شد، بیشاز ۲۸۵۰۰ تن به این ویروس آلوده شدند.
در لیبریا هم روز سوم سپتامبر ریشهکنی آن اعلام شد، اما در گینه هنوز تعداد انگشتشماری از موارد ابتلا وجود دارند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.