نقش آلودگی هوا در زایمان زودرس در سمینار «تاثیر عوامل زیست محیطی در بروز بیماریهای غیرواگیر» که سهشنبه ۲۲ مهرماه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، بررسی گردید.
در این سمینار «پیام دادوند»، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی محیط زیست بارسلون اسپانیا (CREAL) زایمان زودرس و کاهش وزن جنین را یکی از عوارض ناشی از آلودگی هوا ذکر کرد.
وی در این زمینه گفت: «نتایج تحقیق برروی سه میلیون مادر باردار در دنیا بیانگر آن است که افزایش هر ۱۰ میکروگرم ریزگردها و آلودگی هوا، شانس تولد نوزاد با وزن کم را سه درصد افزایش میدهد و از وزن نوزاد سه گرم میکاهد.»
پیام دادوند تغییر در عملکرد ریه و جفت باردار و انعقاد پذیری خون، تاثیر بر انتقال اکسیژن و مغذیها به جنین و در نتیجه بالارفتن احتمال زایمان زودرس برای مادر باردار را از عوارض آلودگی هوا دانست.
به گفتهی وی و براساس تحقیقات، آلودگی هوا از مغز تا ریه جنین و بر روی رشد و نمو آن تاثیر دارد.
عضو هیئت علمی CREAL همچنین افزایش دمای محیط، کمبود فضای سبز و اشعهی ماوراء بنفش را از عوامل زیست محیطی ذکر کرد که میتواند بر سلامت مادر، رشد جنین و دورهی بارداری تاثیرگذار باشد.
پیام دادوند از اجرای طرح «مطالعه اپیدمیولوژیک (همه گیر شناسی) همگروهی آینده نگر در ایران» خبر داد.
به گفتهی وی دراین طرح تحقیقاتی حدود ۱۰۰ هزار نفر در نقاط مختلف ایران ازجمله ۹ هزار نوجوان ۱۵ تا ۱۶ ساله و ۲۰ تا ۳۰ هزار زن باردار در زمینههای رشد و نمو، سلامت و تاثیر عوامل محیطی مورد بررسی قرار میگیرند.
این کار تحقیقاتی هماکنون در مرحلهی طراحی قرار دارد و قرار است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ۸ استان کشور انجام شود.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.