بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف از نخستین روز شهریورماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران کار خود را آغاز کرد. در این نمایشگاه حدود هفتصد شرکت تولیدی و صادراتی صنعت فرش دستباف، به عرضه نمونههایی زیبا و فاخر از این هنر باارزش ایرانی پرداختند. هنری که حاصل دسترنج توانفرسای هنرمندان این عرصه است.
حضور شرکتهای معتبر ایرانی با نامهایی شناخته شده، در کنار تولیدکنندگان محلی و کمتر شناخته شده فضایی را ایجاد کرده است که بازدیدکننده میتواند در زمانی کوتاه وضعیت هنر – صنعت فرش کشور را یکجا و در یک زمان ارزیابی کند.
در سالهای گذشته تحریمهای اقتصادی علیه ایران باعث شده بود که رقبای ایران در این عرصه فعالتر شوند و بازارهای جهانی را بیشتر از قبل در دست بگیرند. اکنون با توجه به لغو تحریمهای ایران فرصت برای حضور بیشتر فرش ایرانی در بازارهای جهانی مهیا شده است.
هفتهنامه تخصصی «اقتصاد و نمایشگاه» به نقل از دکتر کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران میگوید «این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف جهان با تمرکز بر دستبافتههای ایرانی است که در مکانی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و با مشارکت بیش از ۷۳۰ شرکت برگزار شده است.» وی با اشاره به تحریمهای سالهای اخیر یادآور شد که در این سالهایی که فرش دستباف از حال و روز خوشی برخوردار نبود، دوران دشواری را طی کردیم. البته از سال ۹۳ روند کاهشی صادرات متوقف شد و روند افزایشی صادرات فرش دستباف آغاز شد. هرچند که این روند خیلی راضی کننده نیست، اما التیام بخش است.
اما درحالی که در سالنهای نمایشگاه تاجران و سرمایهداران فرش به وفور دیده میشدند، جای زحمتکشترین قشر این هنر و صنعت یعنی بافندگان فرش خالی بود. هنرمندانی که در اصل این هنر و صنعت متعلق به آنان است. در حالی که بسیاری از این بافتههای زیبا و فاخر با قیمتهایی چند میلیونی و گاه چندصد میلیونی به فروش میرسد، برای هر بازدید کننده نمایشگاه ممکن است این سوال مطرح شود که سهم هنرمند زحمتکشی که این هنر دسترنج تلاش او است از این مبالغ هنگفت چقدر است؟
«اقتصاد و نمایشگاه» به نقل از شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور که در افتتاحیه نمایشگاه حضور داشت میگوید که حمایت از قشر مظلوم فرشبافان ارتباطی با تحریمها ندارد و باید کاری کرد تا آنها هم از مواهب نهایی صادرات فرش دستباف بهرهمند شوند. وی بر لزوم فراهم کردن شرایط مناسبتری برای چندصد هزار بافنده فرش دستباف تاکید کرد.
بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف روز جمعه هفتم شهریور پس از یک هفته به کار خود خاتمه میدهد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.