وزیر حمل و نقل استرالیا اعلام کرد که این کشور با همکاری اندونزی و مالزی یک سامانهی جدید ردیابی هواپیمای مسافربری را آزمایش خواهند کرد. این سیستم قادر است هواپیما را در در مناطق دور افتادهی اقیانوسها و درشرایط غیرعادی مانند ناپدید شدن هواپیمای پرواز MH370مالزی،از راه دور ردیابی کند.
در ۱۷ اسفند سال گذشته، هواپیمای پرواز MH370 خطوط هوایی مالزی، با ۲۳۹ مسافر که از کوالالامپور به مقصد پکن در پرواز بود، بر فراز آبهای ویتنام ناپدید شد و هیچ اثری از هواپیما به دست نیامد.
به گفتهی «وارن تراس»، شرکت دولتی «ایرسرویس» که مدیریت حریم هوایی استرالیا را بر عهده دارد، با همکاری کشورهای مالزی و اندونزی، طی آزمایش این سیستم جدید، حداقل زمان ردیابی هواپیما را از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به ۱۵ دقیقه خواهند رساند.در زمانی که تغییر مسیر ناگهانی در مسیر حرکت هواپیما ایجاد شود، این ردیابی در مدت ۵ دقیقه انجام میشود.
«آنگوس هوستون»، رئیس ایرسرویس استرالیا که رهبری تیم جستجوی هواپیمای MH370 را برعهده داشت گفت: «در این آزمایش انتظار میرود که با استفاده از فنآوری موقعیت یابی ماهوارهای، ۹۰ درصد هواپیماهایی که در مسیر طولانی سفر میکنند، علاوه بر موقعیت فعلی، دو موقعیت بعدی برنامه ریزی شدهی آنها نیز قابل رویت باشد.»
هوستون اضافه کرد که این سیستم با افزایش فرکانس به هواپیما این امکان را میدهد که، به طور خودکار موقعیت خود را گزارش کند. این باعث میشود که در زمان ترافیک هوایی کنترل و پیگیری موقعیت هواپیما بهتر افزایش یابد.
وی که در جمع خبرنگاران در شهر کانبرا صحبت میکرد گفت: «این راه حل نهایی و اصلی نیست، ولی یک گام مهم دریافتن راهحل فوری جهت ردیابی هواپیماها است، در عین حال روشهای پیشترفتهتر در حال توسعه است.
برای هواپیماهای تجاری الزامی برای ردیابی زمان واقعی آنها نیست، از زمان ناپدید شدن پرواز ۳۷۰ تنظیم کنندگان ایمنی پرواز و خطوط هوایی سعی کردهاند که در خصوص چگونگی ردیابی هواپیماها بطور گسترده به توافق برسند.
این هواپیما پس از تغییر جهت ناگهانی از رادار محو شد. یک تیم از بینالمللی از کارشناسان پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات مخابره شده بین هواپیما و ماهواره پی بردند که، هواپیما از زمان ناپدید شدن تا زمان سقوط به مدت ۷ ساعت در محدودهی ۶۰۰۰۰ کیلومترمربع در مکانی دور در اقیانوس هند پرواز کرده است. جستجو برای یافتن این هواپیما همچنان ادامه دارد، ولی هیچ اثری از آن یافت نشده است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.