Search
Asset 2

چالش بعدی برای نپال: استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای برای پیشگیری ازمرگ‌ و میر بیشتر

زلزله نپال
(ROBERTO SCHMIDT/AFP/Getty Images)
زلزله نپال
(ROBERTO SCHMIDT/AFP/Getty Images)


فاجعه‌ی زمین لرزه در نپال تا کنون جان بیش از ۶۰۰۰ نفر را گرفته است، اما برخی از کارشناسان معتقدند تعداد کشته شدگان می‌تواند به ۱۰ برابر برسد. احتمال دارد، پس‌لرزه‌های کوچک در هفته‌های آینده ادامه داشته باشد، ولی میزان آسیب‌های وارده ناشی از آن به بزرگی زمین لرزه ی اصلی نخواهد بود.

با این حال خطر رانش زمین در ماه‌های آینده نپال را تهدید می‌کند.

یکی از معضلات نپال در تابستان، رانش زمین و جاری شدن گل و لای است که در اثر بارش‌ باران‌ رخ می‌دهد.

پس از زلزله‌ی اخیر، رانش زمین و ریزش بهمن در روستاها و مناطق دورافتاده، باعث ناپدید شدن صدها نفر شد، ولی ممکن است وضعیت بدتری در راه باشد.

زلزله باعث بی‌ثباتی سطح زمین و تپه‌ها و دره‌ها شده و با آغاز ریزش باران‌های موسمی از یک‌ماه آینده خطر رانش زمین در راه است.

خوشبختانه زمین‌شناسان با استفاده از مدل‌های توپوگرافی پیشرفته می‌توانند مناطقی را که پس از زلزله خطر رانش زمین تهدیدشان می‌کند، شناسایی و ساکنان این مناطق را دور کنند.

گروهی از محققان ژئومورفولوژیست دانشگاه میشیگان آمریکا، از طریق داده‌های رادار شاتل (STRM) در سال ۲۰۰۹، زلزله‌ی نپال را شبیه سازی کرده و نتایج تجزیه و تحلیل خود را به سازمان زمین شناسی و دیگر آژانس‌های تحقیقاتی آمریکا ارسال کردند.

بر اساس این تحقیقات مناطقی از نپال از جمله مرز نپال و تبت، غرب قله‌ی اورست و ۱۷۵۵۰ کیلومتر مربع از مکان‌هایی که ارتفاع آن‌ها بیشتر از ۲۵۰۰ متر است، در معرض رانش زمین قرار دارند.

همچین رانش زمین در مناطق نزدیک به رودخانه‌ها باعث ایجاد سدهای مصنوعی شده و باعث سیل در روستاهای آن مناطق می‌شود.

 زمین لرزه نپال
مناطقی از نپال که در معرض بیشترین خطر رانش قرار دارند. (Sean Gallen)

«مارین کلارک»، رهبر تیم تحقیقاتی میشیگان گفت: « با مشاهده‌ی تصاویر ماهواره‌ای، ما دریافتیم که مناطق نزدیک به رودخانه‌ی بزرگ بیشتر در معرض خطر رانش زمین هستند.»

در تیرماه سال گذشته، رانش زمین در اثر ریزش باران، باعث مسدود کردن مسیر رودخانه و در نهایت جاری شدن سیل در روستاهای آن مناطق گردید که طی آن ۱۳۴ نفر جان خود را از دست دادند.

پس از آن ارتش نپال طی ۴۵ روز با حفر کانال، مسیر جدید برای رودخانه ایجاد کرد.

تیم تحقیقاتی میشیگان گزارش خود را طوری تنظیم کرده‌اند که برای همه مردم قابل فهم باشد و در ماموریت‌های بشردوستانه قابل استفاده باشد.  این گزارش شامل یک نقشه نپال است که با نشان دادن رنگ‌های قرمز و آبی مناطق پرخطر و کم خطر از هم جدا شده است.

«شان گالن»، یکی از محققان تیم گفت: « ما محصولی ایجاد کرده‌ایم که افراد غیرمتخصص بتوانند آن را بخوانند و زمانی که به آن نگاه می‌کنید واضح باشد.»

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی