کاهش آب رودخانههای کشور به دلیل کاهش بارندگی و برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی بحران کمآبی را در سال جدید تشدید کرد.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعهی پایدار شهرداری تهران، بحران کمآبی را چالش جدید این شهر دانست.
در حال حاضر نه مرکز استان شامل شهرهای کرمان، بندرعباس، سنندج، تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، کرج و همدان در وضعیت قرمز آبی قرار دارند.
کارشناسان سدسازی و سوء مدیریت را دلایل بروز بحران کم آبی در ایران عنوان میکنند و «حمید چیت چیان»، وزیر نیرو تأثیر شرایط اقلیمی و برداشتهای بی رویه آبهای زیرزمینی را از دلایل اصلی بحران آب میداند. وی همچنین نوع بارش (باران یا برف) و دفعات آن را نیز در کاهش روان آبها در رودخانه ها مؤثر دانست.
به گفتهی وی با توجه به اینکه میانگین بارش ها در سال آبی جاری ۲۳ درصد کاهش یافته، ذخیرهی آب سدها نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد کاهش یافته است.
وی دراین خصوص گفت: «میزان بارشها در هر نوبت کمتر شده و به حداکثر ده میلیمتر رسیده که به علت برداشتهای بیرویه از منابع آب زیرزمینی و چاههای آب بخش زیادی از آن در این محیط ها جذب می شود و روان آبها را کاهش می دهد.»
در حالی که بحران آب در ایران به وضعیت هشداردهنده رسیده، افزایش گرمای کرهی زمین و سایر عوامل اقلیمی و محیطی از عوامل تأثیرگذار محسوب میشود. به گفتهی چیت چیان میانگین دمای زمین دو درجه افزایش داشته است و این مسئله باعث تبخیر بیشتر آب و کاهش روان آب ها می شود.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میگردد.