در سوم نوامبر، دادگاه محلی شهر دونگوان از استان گوان دونگ در جنوب چین، در پی شکایت کارگران مبنی بر عدم دریافت حقوق و دستمزد معوقه شان، ۱۲ کارخانه صنعتی تولید کفش را در این شهر تعطیل و پلمپ کرد. شرکت صنعتی تولید کفش « زینگ هونگ» آخرین شرکتی بود که طی این چند روز اخیر به سرنوشت تعطیلی دچار شد.
آقای «وانگ» که یکی از کارگران این شرکت تولیدی کفش میباشد، در یک تماس تلفنی با اپک تایمز گفت: «مالک کارخانه چند روزی است که ناپدید شده و ما کارگران هیچ پولی نداریم».
در اعتراض به این موضوع، صدها نفر از کارگران شرکت «زینگ هونگ» شهر «دونگوان» در روز ۲۶ اکتبر ساختمان اداری کارخانه را اشغال کردند.
در ادامه، کارگران کارخانه پس از این که نتوانستند مطالبات خود را دریافت کنند، در تاریخ ۳۱ اکتبر یک راهپیمایی اعتراض آمیز به سمت ساختمانهای دولتی شهر انجام دادند تا شاید دولت بتواند در دریافت دستمزد معوقهشان کمکی به آنها بکند.
اما صدها نیروی پلیس و پلیس ضد شورش به آنجا اعزام شدند تا این تظاهرات را مهار کنند و بنا به اظهارات تعدادی از معترضان، نیروهای پلیس تضاهرکنندگان را به طور وحشیانهای کتک میزدند و حتی چهار نفر را نیز دستگیر کردند.
بنا به اظهارات آقای وانگ، کارگران در روز ۳ نوامبر برای حل مشکل خود به ادارهی کار شهر دونگوان مراجعه کردند. مقامات آن اداره نیز جهت جبران بخشی از خسارت آنها به هر یک ۲۶۲۰ یوان معادل ۴۲۸ دلار آمریکا کمک کردند. این در حالی است که میزان طلب هر یک از کارگران در حدود ۷۰۱۰ یوان میباشد.
همچنین آقای وانگ گفت که تعداد زیادی از کارگران هنوز هیچ قرارداد کاری امضاء نکردهاند و فقط تعداد ۲۰ نفر کارگر با کارخانه قرارداد موقت بستهاند.
کارخانهی صنعتی کفش «زینگ هونگ» شهر «دونگوان» یک شرکت تایوانی است که فعالیتش را در سال ۲۰۰۳ با سرمایه ۳۳۰۰۰۰۰ دلار و حدود ۷۰۰ کارگر تاسیس شد.
شهر دونگوان نیز به عنوان یک شهر مرکزی و مهم در صنعت کفش شناخته میشود. ناپدید شدن صاحب این کارخانه چندمین موردی از این قبیل موارد است که در این شهر اتفاق میافتد. در مجموع صنعت تولید کفش در کشور چین به روزهای سخت خود نزدیک میشود.
شهروندان چینی اظهار میدارند که فقط در ماه اکتبر ۸ کارخانهی تولید کفش در شهر دونگوان تعطیل شده و صاحبانشان بدون پرداخت دستمزد کارگران، ناپدید شدهاند.
بر اساس اعلام آمار فدراسیون تدارکات و خرید ملی کشور چین، شاخص خرید مدیران کارخانجات در ماه اکتبر ۵۰.۸ میباشد که آمار بسیار ضعیفی است و نشان میدهد که فقط ۵۰ درصد اقتصاد در حال گسترش است و ۵۰ درصد دیگر آن با رکود مواجه است.
بنا به گزارشی که در ماه اکتبر به ثبت رسیده، میزان سفارشات جدید داخلی و خارجی کارخانجات در پنج ماه گذشته به پائینترین سطح خود رسیده است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.