Search
Asset 2

۱۵ سال زندان برای یک مقام چینی که در آزار و اذیت فالون گونگ دست داشته است

چین پلیس
۱۵ سال زندان برای یک مقام چینی که در آزار و اذیت فالون گونگ دست داشته است
چین پلیس
یک پلیس چینی در‌‌‏حال نگهبانی بیرون از دادگاه متوسط خلق. ۲۵ اوت ۲۰۱۳. (Feng Li/Getty Images)

یکی‌‌ ‏از مقامات سابق حزب کمونیست چین که زمانی از قدرت و اختیاراتش برای سرکوب و تحت فشار قرار دادن مراقبه‌‌‏کنندگان صلح‌‌‏جو استفاده می‌‌‏کرد، اکنون ممکن است به‌‌‏خاطر پایبندی به خط مشی حزب پشیمان شود.

دادگاه متوسط خلق شهر «نانیانگ» چین، «گو یومینگ» راکه به‌‌‏طور فعالی از طریق شرکت در آزار و اذیت روش معنوی «فالون گونگ» (یا فالون دافا) اعتبار کاری خود را افزایش داده بود، پس از ۲ سال تحقیق و به اتهام ارتشاء به ۱۵ سال زندان محکوم کرده است.

گو یومینگ
«گو یومینگ»، معاون فرماندار استان «هوبی». ۱۲ اکتبر ۲۰۱۱. (STR/AFP/Getty Images)

گو که ۶۱ سال دارد، پیش‌‌‏تر در سال ۲۰۱۳ از پست خود به‌‌‏عنوان معاون فرماندار استان «هوبی» کنار گذاشته شد.

یک منبع ناشناس در کمیته ضد فساد محلی حزب به تلویزیون «سلسله تانگ جدید» مستقر در نیویورک گفت که این حکم بیش‌‌‏تر به‌‌‏خاطر فعالیت‌‌‏های گو به‌‌‏عنوان شهردار شهر «ییچانگ» در استان هوبی بوده است.

گو در سال‌‌‏های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ که شهردار ییچانگ بود، با وارد شدن به شرکت صنایع ورق‌‌‏های پوشش‌‌‏دار و گالوانینزه (Three Gorges Quantong)، کنترل حدود ۲۰ میلیارد یوان (۳.۱۱ بیلیون دلار) را در ‌‌‏دست گرفت. این شرکت که دومین شرکت بزرگ استان هوبی محسوب می‌‌‏شود، ورشکست اعلام و گو با ۱.۴ میلیارد یوان (حدود ۲۱۸ میلیون دلار) از آن خارج شد.

دادگاه پس‌‌‏از ۳۰ جلسه دادرسی در ماه ژوئن اعلام کرد که «گو به جرم خود اقرار کرده و از جنایات خود پشیمان است.»

شکنجه‌‌‏گری ماهر

اما جنایات گو بیش‌‌‏تر از آن چیزی است که حزب تمایل داشت در دادگاه به آن اعتراف کند.

در سال ۱۹۹۹ به‌‌‏دستور رئیس حزب وقت، «جیانگ زمین»، آزار و اذیت پیروان فالون گونگ آغاز شد. در میان مقامات چینی، روشن بود که اتخاذ موضعی علاقه‎مند در سرکوب این روش معنوی، راه مطمئنی برای کسب تأیید از حزب مرکزی است. چهره‌‌‏های بدنامی هم‌‌‏چون «ژو یونگ‌‌‏کانگ» که قبلاً رئیس آژانس امنیت داخلی حزب بود، از این سیاست جیانگ زمین حمایت کردند.

در مارس ۲۰۰۴، پس‌‌‏از سفر ژو یونگ‌‌‏کانگ به ییچانگ در ماه قبل از آن، ساکنان این شهر با انتشار روزنامه‌‌‏ی خود اعلام کردند که «گو یومینگ»، شهردار شهر و دبیر حزب عهد کرده است که اقدامات شدیدی علیه پیروان فالون گونگ در‌‌‏پیش گیرد.

گزارش‌‌‏های منتشر شده در وب‌‌‏سایت «مینگهویی» -منبع اصلی انتشار موارد آزار و اذیت فالون گونگ- نشان می‌‌‏دهد که تمرین‌‌‏کنندگان فالون گونگ در ییچانگ در زمان تصدی گو به‌‌‏شدت مورد آزار مقامات این شهر قرار گرفتند. آمار ناتمام این سایت از حداقل مرگ هفت نفر از تمرین‌‌‏کنندگان و تعداد نامعلومی از موارد شکنجه، معلولیت و یا حتی اعلام دیوانگی در زمان بازداشت خبر می‌‌‏دهد.

در یک مورد، «شن جو» ۳۴ ساله، زنی که در سال ۱۹۹۷ تمرین فالون گونگ را شروع کرده بود، به‌‌‏دلیل بد رفتاری در دوران طولانی بازداشت خود دچار مشکلات جسمی شد. او در سال ۲۰۰۶ در بیمارستانی پس‌‌‏از رفتن به کما در‌‌‏گذشت.

مینگهویی می‌‌‏گوید، بازداشتگاه شماره ۱ ییچانگ ، پیروان فالون گونگ را به‌‌‏طور غیرقانونی زندانی کرده است. بسیاری از آن‌‌‏ها مجبور به انجام کارهایی سنگین در شرایطی سخت هستند. برای برخی که دارای شرایط اقتصادی مناسبی هستند، بازداشتگاه با همکاری مقامات حزب به باج‌‌‏گیری از اعضای خانواده تا ده‌‌‏ها هزار یوان می‌‌‏کند.

تمرین‌‌‏کننده‌‌‏ای زندانی در این بازداشتگاه به یاد می‌‌‏آورد که مجبور به خوردن دارو با‌‌‏وجود نداشتن بیماری شده است. «اگر از خوردن دارو خودداری می‌‌‏کردم، پلیس به زندان‌‌‏بانان دستور می‌‌‏داد تا به‌‌‏زور در حمام دارو را به من بخورانند.»

ترفیع و سقوط

مینگهویی گزارش داد که یومینگ پس‌‌‏از اقداماتش علیه فالون دافا، پاداشی که به‌‌‏دنبالش بود دریافت کرد. در سال ۲۰۱۲، او با تأیید ژو یونگ‌‌‏کانک، معاون فرمان‌‌‏دار استان هوبی شد.

زندگی حرفه‌‌‏ای گو و دیگر مقاماتی هم‌‌‏چون او در سال ۲۰۱۳ هنگام روی کار آمدن «شی جین پینگ» به‌‌‏عنوان رئیس حزب کمونیست چین پس‌‌‏از هجدهمین کنگره ملی این حزب، شروع به ازهم پاشیدن کرد.

شی جین‌‌‏پینگ، پس‌‌‏از مبارزه‌‌‏ای سیاسی در پشت صحنه با متحدان سیاسی جیانگ زمین بازنشسته ازجمله ژو یونگ‌‌‏کانگ، با تشکیل کمپین گسترده ضد فساد و با تحت نظم و انضباط درآوردن بیش‌‌‏از ۱۰۰ هزار نفر از مقامات، پرسنل نظامی و اعضای حزب شروع به تحکیم قدرت خود کرد؛ که در طی آن بیش‌‌‏از ۱۰۰ نفر ازمقامات ارشد از حزب اخراج و بسیاری از آن‌‌‏ها محکوم به زندان شدند.

ژو یونگ‌‌‏کانگ پس از یک سال تحقیق و بازرسی در سال ۲۰۱۴ از حزب اخراج شد و به‌‌‏خاطر دریافت رشوه، سوء‌‌‏استفاده‌‌‏از قدرت و افشای اسرار دولتی به حبس ابد محکوم شد.

دست‌‌‏نشانده‌‌‏های او هم‌‌‏چون گو، هنوز در‌‌‏حال بازرسی و محکومیت هستند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی