Search
Asset 2

نماینده مجلس کانادا: «ما باید از خودمان در مقابل چین دفاع کنیم»

کانادایی مایکل چونگ، نماینده محافظه‌‌‌‌‌‌‏کار مجلس عوام کانادا می‌‌‌‌‌‌‏گوید که با توجه به این دلایل، کانادا باید موضع سختگیرانه‌‌‌‌‌‌‏
تظاهرکنندگان در هنگ کنگ علیه وضع یک قانون امنیتی جدید شعار می‌‌‌‌‌‌‏دهند – ۱ ژوئیه ۲۰۲۰ (Dale de la Rey/AFP via Getty Images)

چین در اقدامی خودسرانه دو شهروند کانادایی را بیش از دو سال زندانی کرده، منافع شهروندان کانادایی را مورد تهدید قرار داده، عهدنامه بین‌‌‌‌‌‌‏المللی حفاظت از آزادی در هنگ کنگ – جایی که ده‌‌‌‌‌‌‏ها هزار شهروند کانادایی دارد – را زیرپا گذاشته، و علیه تعداد بی‌‌‌‌‌‌‏شماری از شهروندان چین دست به نسل کشی زده است.

مایکل چونگ، نماینده محافظه‌‌‌‌‌‌‏کار مجلس عوام کانادا می‌‌‌‌‌‌‏گوید که با توجه به این دلایل، کانادا باید موضع سختگیرانه‌‌‌‌‌‌‏تری را در مقابله با حزب کمونیست چین و دولت تحت کنترل آن اتخاذ کند.

چونگ در مصاحبه با تلویزیون اِن‌‌‌‌‌‌‏تی‌‌‌‌‌‌‏دی – یکی از رسانه‌‌‌‌‌‌‏های وابسته به اپک تایمز – گفت: «هر بار که چین دست به تهدید کانادا می‌‌‌‌‌‌‏زند، دولت کنونی با ابهام و انفعال به آن پاسخ می‌‌‌‌‌‌‏دهد».

«باید پیش از این برای مقابله با تهدید رژیم کمونیستی چین علیه کانادا به کشورها، متحدان و شرکای دیگر خودمان روی می‌‌‌‌‌‌‏آوردیم، حالا وقت آن رسیده تا روی پای خودمان بایستیم؛ کاری که تا کنون آن را انجام نداده‌‌‌‌‌‌‏ایم. اگر به کشورهای هم‌‌‌‌‌‌‏اندازه یا کمی کوچکتر از کانادا، مانند استرالیا نگاه کنید، خواهید دید که موضع آنها در قبال چین بسیار منسجم‌‌‌‌‌‌‏تر از موضع کانادا در قبال چین بوده است».

چین در تاریخ ۲۷ مارس در تلافی تحریم‌‌‌‌‌‌‏های کانادا و ایالات متحده علیه مقامات و نهادهای چینی به دلیل دست داشتن در آزار و اذیت مسلمانان اویغور و سایر گروه‌‌‌‌‌‌‏های مسلمان در منطقه شین‌جیانگ، مایکل چونگ – عضو کمیته فرعی مجلس عوام کانادا – و دو مقام آمریکایی را تحریم کرد.

چونگ در تاریخ ۲۲ فوریه طرح خود مبنی بر نسل کشی دانستن آزار و اذیت مسلمانان اویغور به‌دست دولت چین را به مجلس عوام برد که به اتفاق آرا به تصویب رسید. جاستین ترودو و هیئت دولت او از دادن رای خودداری کردند.

چونگ گفت که محافظه‌‌‌‌‌‌‏کاران از دولت می‌‌‌‌‌‌‏خواهند تا وقوع یک نسل‌‌‌‌‌‌‏کشی را به رسمیت بشناسد. در صورت موافقت، براساس قطعنامه کشتار جمعی ۱۹۴۸ می‌‌‌‌‌‌‏توان عاملان را مجازات کرد.

«برای دستیابی به این هدف، ما از دولت می‌‌‌‌‌‌‏خواهیم تا به دنبال تغییر مکان المپیک زمستانی بعدی در پکن باشد. ما از دولت می‌‌‌‌‌‌‏خواهیم تا متحدان خود را به این کار ترغیب کند. ما همچنین از آنها می‌‌‌‌‌‌‏خواهیم تا با اتخاذ رویکردهای جدید، واردات محصولات تولید شده در منطقه شین‌جیانگ را ممنوع اعلام کنند. شواهد نشان می‌‌‌‌‌‌‏دهد که این محصولات به وسیله کار اجباری تولید می‌‌‌‌‌‌‏شوند.

تمرین‌کنندگان فالون گونگ در یک راهپیمایی شرکت می‌کنند و خواستار توقف آزار و شکنجه این تمرین معنوی در چین هستند– واشنگتن، ۲۰ ژوئن ۲۰۱۸ (Edward Dye/The Epoch Times)
تحت آزار و شکنجه قرار دادن اقلیت‌‌‌‌‌‌‏های مذهبی و قومی

طبق گفته چونگ، کانادا و سایر کشورهای غربی عضویت چین کمونیستی را در سیستم سرمایه‌‌‌‌‌‌‏گذاری و تجارت جهانی با این فرض پذیرفتند که توسعه اقتصادی، این رژیم دیکتاتوری را به سمت دموکراسی سوق می‌‌‌‌‌‌‏دهد؛ اتفاقی که هرگز روی نداد.

او در این باره گفت: «آنها در ۳۰ سال گذشته از رونق اقتصادی خود صرفا برای تحکیم دیکتاتوری و تشدید آزار و اذیت اقلیت‌‌‌‌‌‌‏ها و پیروان فالون گونگ استفاده کرده‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‏اند».

او ادامه داد: «ما باید اشتباهات گذشته خود را بپذیریم و با اتخاذ رویکرد و سیاست‌‌‌‌‌‌‏های جدید در قبال رژیم‌‌‌‌‌‌‏های دیکتاتوری مانند چین به دفاع از حقوق بشر، دفاع از شهروندانمان و شرکت‌‌‌‌‌‌‏ها کمک کنیم».

فالون گونگ که با نام فالون دافا نیز شناخته می‌‌‌‌‌‌‏شود، یک روش تزکیه معنوی مبنی بر سه اصل حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری بوده که براساس برآوردهای رسمی دولت چین، تا انتهای دهه ۱۹۹۰ بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون پیرو را به خود جذب کرده است.

جیانگ زمین، رهبر سابق حزب کمونیست چین افزایش پیروان فالون گونگ را تهدیدی برای رژیم کمونیستی خواند و متعاقبا در سال ۱۹۹۹ کارزار بی‌‌‌‌‌‌‏سابقه‌‌‌‌‌‌‏ای را برای ریشه‌‌‌‌‌‌‏کن کردن آن به راه انداخت. از آن زمان، پیروان این روش معنوی در معرض دستگیری‌‌‌‌‌‌‏های خودسرانه، شکنجه، تجاوز و برداشت اعضای بدن قرار داشته‌‌‌‌‌‌‏اند.

چونگ گفت که علاوه بر پیروان فالون گونگ و اویغورها، حزب کمونیست چین در نقض حقوق سایر فرقه‌‌‌‌‌‌‏ها نیز دست داشته است.

او گفت: «نقض حقوق بشر علیه مردم تبت (در جنوب شین‌جیانگ) نیز سابقه طولانی دارد. نقض حقوق سایر اقلیت‌‌‌‌‌‌‏ها در چین، و همچنین نقض معاهده‌‌‌‌‌‌‏های بین‌‌‌‌‌‌‏المللی در هنگ کنگ نیز در جریان است».

«من باور دارم که نقض حقوق بشر یک موضوع جدی است، و کشورهایی مثل کانادا باید موضع جدی‎‌‌‌‌‌‌‏تری در قبال آن داشته باشند».

هنگ کنگ، هوآوی، و دو مایکل

چونگ گفت که کانادا می‌‌‌‌‌‌‏تواند اقدامات بیشتری را برای مقابله با اعمال قوانین امنیت ملی پکن در هنگ کنگ (نقض اصل «یک کشور، دو سیستم») و سرکوب جنبش آزادی‌‌‌‌‌‌‏خواه در این شهر درنظر بگیرد. این اقدامات شامل اعمال قانون مگنیتسکی و تحریم مقامات مسئول در هنگ کنگ می‌‌‌‌‌‌‏شود.

او گفت: «برخی از اقدامات دولت مناسب هستند، اما کفایت نمی‌‌‌‌‌‌‏کنند. دولت ما باید غیرقابل قبول بودن این اقدامات را به وضوح بیان کند، و این امر را با اعمال تحریم‌‌‌‌‌‌‏های مگنیتسکی بر مقامات ناقض قوانین بین‌‌‌‌‌‌‏الملل در هنگ کنگ نشان بدهد».

چونگ درباره شرکت هوآوی، غول مخابراتی چین گفت که حزب لیبرال باید به همراه متحدان کشورمان ساخت شبکه‌‌‌‌‌‌‏های فایو جی کانادا توسط چین را ممنوع اعلام کند. کانادا تنها عضو از اتحادیه اطلاعاتی «فایو آیز» بوده که شراکت هوآوی در شبکه‌‌‌‌‌‌‏های فایو جی موبایل را ممنوع اعلام نکرده است.

او گفت: «شواهدی وجود دارد که تهدید هوآوی برای امنیت ملی را نشان می‌‌‌‌‌‌‏دهد. طبق قوانین چین، آنها باید در بحث جمع‌‌‌‌‌‌‏آوری اطلاعات با دستگاه‌‌‌‌‌‌‏های امنیتی دولت همکاری کنند».

«علاوه براین، شواهد نشان می‌‌‌‌‌‌‏دهد که آنها [هوآوی] در حال ساخت یک سیستم نظارتی هستند که بخش مهمی از ابزار رژیم کمونیست چین برای نسل کشی در شین‌جیانگ به شمار می‌‌‌‌‌‌‏رود».

چونگ از محاکمه مایکل کووریگ و مایکل اسپاوور، دو شهروند کانادایی که از دسامبر سال ۲۰۱۹ دستگیر شده‌‌‌‌‌‌‏اند ابراز نگرانی کرد.

او در این باره گفت: «جلسات دادگاه چین مثل یک نمایش بزرگ هستند. نرخ محکومیت در چین ۱۰۰ درصد است».

او ادامه داد: «ما باور داریم که دولت لیبرال کانادا باید موضع سختگیرانه‌‌‌‌‌‌‏تری را در قبال چین اتخاذ کند و نشان بدهد که تهدید علیه شهروندانمان، مانند دستگیری غیرقانونی آقای کووریگ و آقای اسپاوور و همچنین حسین سلیل (شهروند کانادایی) غیر قابل قبول است. ما باید نشان بدهیم که نه تنها تهدید علیه شهروندان و شرکت‌‌‌‌‌‌‏های ما، بلکه علیه ارزش‌‌‌‌‌‌‏های اساسی ما که در سیستم سازمان ملل بر آنها تاکید شده است عواقبی را به همراه دارد».

مطالب دیگر:

سناتور جیم دمینت: سیاست‌‌‏های مرزی بایدن دلسوزانه نیست

طبق اسناد فاش شده، برخی از مقامات چینی از واکسینه‌شدن طفره می‌روند

کارشناس: احتمال حمله نظامی پکن به تایوان جدی‌تر شده است

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی