Search
Asset 2

نظرسنجی: ۸۰ درصد از کانادایی‌ها از راه‌اندازی خطوط لوله نفت و گاز ساحلی حمایت می‌کنند

یک نظرسنجی جدید نشان می‌‌‏دهد که تقریباً ۸ نفر از هر ۱۰ کانادایی از راه‌اندازی خطوط لوله نفت و گاز در سراسر کانادا حمایت می‌کنند.
(Janos Kummer/Getty Images)

یک نظرسنجی جدید نشان می‌‌‏دهد که تقریباً ۸ نفر از هر ۱۰ کانادایی از راه‌اندازی خطوط لوله نفت و گاز در سراسر کانادا حمایت می‌کنند.

نظرسنجی انگوس رید نشان داد که ۷۹ درصد از پاسخ‌دهندگان با این ایده موافق هستند که «کانادا باید از احداث خطوط لوله نفت و گاز دریایی در سراسر کشور اطمینان پیدا کند.»

این ایده به‌ویژه در آلبرتا محبوبیت دارد و ۸۹ درصد از مردم از آن حمایت می‌کنند. با این‌حال، پاسخ‌دهندگان دیگر استان‌ها از جمله کبک و بریتیش کلمبیا نیز با اکثریت آرا از این ایده حمایت کرده‌اند. این درحالی است که این استان‌ها پیش‌تر مخالف راه‌اندازی خطوط لوله بودند.

میزان حمایت در ساسکاچوان نیز ۸۶ درصد بود. منیتوبا، انتاریو و کانادای آتلانتیک نیز با حمایت ۸۰ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. ۷۶ درصد از پاسخ‌دهندگان بریتیش کلمبیا به این نظرسنجی پاسخ مثبت دادند و در کبک نیز ۷۴ درصد موافق بودند.

پاسخ‌دهندگان روستانشین نسبت به شهرنشین‌ها احساس عمیق‌تری نسبت به احداث خط لوله ملی داشتند، به‌طوری که ۸۸ درصد از روستانشین‌ها و ۷۸ درصد از شهرنشین‌ها به این نظرسنجی پاسخ مثبت دادند.

براساس یک نظرسنجی آنلاین که هزار و ۸۱۱ کانادایی در آن شرکت کردند، آقایان نسبت به خانم‌ها نگاه مثبت‌تری داشتند، به‌طوری که ۸۲ درصد از آقایان و ۷۷ درصد از خانم‌ها به این نظرسنجی پاسخ مثبت دادند.

کانادایی‌ها با سطح درآمد و تحصیلات مختلف با اکثریت آرا از این ایده حمایت کردند.

فشار برای احداث خط لوله

نتایج این نظرسنجی در مقطعی انتشار یافته که برخی از رهبران استانی به دولت کانادا فشار می‌آورند که ساخت پروژه خط لوله «انرژی شرق» را که از مدت‌ها پیش بلاتکلیف مانده از سر بگیرد.

ایده این خط لوله ۴ هزار و ۶۰۰ کیلومتری اولین‌بار در سال ۲۰۱۳ برای انتقال نفت خام آلبرتا از طریق شش استان به پایانه صادراتی سنت‌جان در استان نیوبرانزویک مطرح شد. این پروژه در سال ۲۰۱۷ به دلیل موانع نظارتی از جانب شرکت تی‌سی انرژی متوقف شد.

۹۷ درصد از نفت خام کانادا در سال ۲۰۲۳ به آمریکا صادر شد. تیم هیوستون، نخست‌وزیر استان نوا اسکوشیا، و دنیل اسمیت، نخست‌وزیر استان آلبرتا، می‌گویند این مسئله کانادا را در قبال تعرفه‌های احتمالی آمریکا آسیب‌پذیر می‌کند.

هیوستون و اسمیت می‌گویند احداث این خط لوله باعث می‌شود که کانادا وابستگی کمتری به آمریکا داشته باشد و به اندازه قبل آسیب‌پذیر نباشد. آن‌ها معتقدند که این خط لوله با ایجاد فرصت برای صادرات نفت به کشورهای خارجی، اقتصاد کانادا را تقویت می‌کند.

فرانسوا لگو، نخست‌وزیر کبک، چندی پیش گفت که احداث خط لوله نفت در این استان «فاقد مقبولیت اجتماعی» بوده است، اما اگر تعرفه‌های آمریکا ایجاب کنند، می‌توان در این امر تجدیدنظر کرد.

او در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز ۳ فوریه گفت: «البته شرایط اقتصادی و اقدامات ترامپ ممکن است وضعیت را در آینده تغییر دهند. از این‌رو، اگر مقبولیت اجتماعی داشته باشیم، از این پروژه‌ها استقبال خواهیم کرد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، چندی پیش تعرفه ۱۰ درصدی انرژی وارداتی از کانادا را که در روز ۱ فوریه وضع کرده بود، به حالت تعلیق درآورد. این اقدام در پی توافق رئیس‌جمهور آمریکا و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، درخصوص افزایش بودجه طرح ۱.۳ میلیارد دلاری امنیت مرزی اتاوا صورت گرفت.

اگر ترامپ از عملکرد کانادا ناراضی باشد، تعرفه‌ها در آینده دوباره به اجرا گذاشته خواهند شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی