Search
Asset 2

فوت ۸۷ نفر در تصادفات ۴ روزگذشته در ایران؛ خودروهای بی‌کیفیت داخلی و چینی و ضعف زیرساخت‌های جاده‌ای چگونه جان مردم را می‌گیرند؟

جانشین رئیس پلیس راه راهور فراجا از کشته شدن ۸۷ نفر و زخمی شدن ۳ هزار ۷۵ نفر بر اثر تصادفات طی ۴ روز اخیر خبر داده است.
(rokna)

جانشین رئیس پلیس راه راهور فراجا از کشته شدن ۸۷ نفر و زخمی شدن ۳ هزار ۷۵ نفر بر اثر تصادفات طی ۴ روز اخیر خبر داده است.

سیاوش محبی ضمن بیان این مطلب به ایلنا گفته است: «بیشترین تصادفات در این ایام در ساعت ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است؛ یعنی زمانی که رانندگان خسته‌اند و باید استراحت کنند، ولی متأسفانه به مسیر خود ادامه می‌دهند و تصادف اتفاق می‌افتد.»

او علت افزایش سوانح رانندگی در ایران را به عدم توجه به جلو، ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از خستگی و خواب آلودگی، انحراف به چپ و تغییر مسیر ناگهانی نسبت داده است.

براساس آمارهای رسمی، تصادفات رانندگی بعد از بیماری‌های قلبی – عروقی و سرطان‌ها بیشترین دلیل مرگ‌ومیر سالانه در ایران با حدود ۲۰ هزار مرگ را به خود اختصاص داده است و اولین دلیل بیشترین مرگ‌ومیر جوانان محسوب می‌شود.

مقامات جمهوری اسلامی اغلب در اظهارات خود دلیل آمار سوانح بالای رانندگی و مرگ‌ومیر ناشی از آن را به خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان و بی‌توجهی ذکر می‌کنند، در حالیکه کیفیت ضعیف خودروهایی که رانندگان و سرنشینان را به سوی مرگ می‌برد و کیفیت ضعیف زیرساخت‌های جاده‌ای در ایران را نادیده می‌گیرند.

براساس آخرین گزارش رتبه‌بندی کشورها از نظر کیفیت جاده‌ها، ایران از میان ۱۴۴ کشور در رتبه ۷۷ جهان قرار دارد، یعنی از جمله ضعیف‌ترین کشورها از نظر کیفیت جاده‌ها است.

شواهد نشان می‌دهد که ضعف کیفیت جاده‌ها و فرسودگی معابر می‌تواند منجر به خطرات مختلفی مانند چاله‌ها، سطوح ناهموار و عدم وجود علائم مناسب شود. این مسائل نه تنها احتمال وقوع حوادث بلکه شدت تصادفات را نیز افزایش می‌دهد.

در بازار خودرو در ایران به دلیل خروج شرکت‌های خودروسازی بین‌المللی از ایران، خودروهای چینی در نبود رقبا در ایران با کیفیت‌های پایین و قیمت گزاف به فروش می‌رود. هر چند کیفیت ضعیف این خودروها با انتقاد مصرف‌کنندگان در ایران مواجه شده است، اما بازار خودروهای چینی همچنان در حال رشد است و نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار داخلی ایفا می‌کند.

براساس گزارش رسانه‌های داخلی ایران، علاوه بر واردات خودروی ساخت چین، قطعات خودروهای چینی نیز در حال تسخیر بازار مونتاژ خودرو در ایران است. در سال ۱۴۰۱، خودروهای چینی حدود ۵۰ درصد از کل تولید خودرو در ایران را به خود اختصاص دادند.

ماهنامه صنعت حمل‌ونقل در مقاله‌ای با تحلیل وضعیت ایمنی خودرو در کاهش تصادفات جاده‌ای در ایران نوشته است: «بیش از ۱۲ برند چینی وارد کشور شده است که بعضی از آن‌ها از جمله «ام.وی.ام» در تست تصادف و ایمنی موسسه ایمنی بزرگ‌راه‌های آمریکا مردود شناخته شده‌اند، ولی صنعت خودروسازی کشور همچنان با تولید این آلت‌های قتاله، امنیت مردم و جاده‌ها را به خطر می‌اندازند و هیچ سازمانی هم ناظر این ناامنی‌ها نیست. توصیه می‌شود که تحلیل‌گران تصادفات جاده‌ای از این به بعد در گزارش‌های خود آمار کشته‌شدگان تصادفات‌ جاده‌ای را برحسب نوع و مدل وسیله نقلیه نیز مورد ارزیابی قرار دهند. با این ترتیب می‌توان خودروهای ایمن و ناایمن را شناسایی و در برنامه‌ریزی توسعه ایمنی خودروها از آن استفاده کرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی