Search
Asset 2

استارلینک همزمان با سرکوب خشونت‌آمیز، دسترسی رایگان اینترنت را در ایران فعال کرد

گروه فعالان ایرانی «نس‌نت» در پستی در شبکه ایکس گفت استارلینک ایلان ماسک پس از گفت‌وگوهایی میان نس‌نت، استارلینک و مقام‌های ایالات متحده، هزینه اشتراک کاربران در ایران را لغو کرده است.
آنتن های ماهواره استارلینک در نمایشگاه بین المللی Funkausstellung (IFA) در ۳۱ آگوست ۲۰۲۳ نماش داده می‌شود. (ODD ANDERSEN/AFP via Getty Images)

گروه فعالان ایرانی «نس‌نت» در پستی در شبکه ایکس گفت استارلینک ایلان ماسک پس از گفت‌وگوهایی میان نس‌نت، استارلینک و مقام‌های ایالات متحده، هزینه اشتراک کاربران در ایران را لغو کرده است. در این بیانیه آمده است: «پس از هفته‌ها تلاش مستمر، مذاکره و گفت‌وگو با تیم استارلینک و مقام‌های ایالات متحده، توانستیم دسترسی رایگان به استارلینک را برای خدمت به انقلاب فراهم کنیم.»

این گروه به کاربران ایرانی توصیه کرد: «تنها کاری که باید بکنید روشن‌کردن دستگاه است. فراموش نکنید استتار فیزیکی، مخفی‌کردن آی‌پی استارلینک و تغییر نام شبکه بی‌سیم را انجام دهید.»

گروه «فیلتر‌بان»، یک نهاد ایرانی فعال در حوزه حقوق دیجیتال و دسترسی به اینترنت، با بازنشر بیانیه نس‌نت در شبکه‌های اجتماعی تأیید کرد که کاربران ایرانی اکنون به اینترنت استارلینک به‌صورت رایگان دسترسی دارند.

فیلتر‌بان در شبکه ایکس نوشت: «این یک واقعیت است و دیگر شایعه نیست.»

نس‌نت روز ۲۱ دی اعلام کرد که با تیم فنی استارلینک همکاری کرده است تا میزان از‌دست‌رفتن بسته‌های داده ناشی از تلاش‌های حکومت برای اخلال سیگنال را از ۳۵ درصد به نزدیک ۱۰ درصد کاهش دهد؛ اما هشدار داد تلاش‌های مداوم حکومت برای ایجاد اخلال در سیگنال‌های استارلینک می‌تواند همچنان باعث افت کیفیت خدمات اینترنت شود.

این گروه در شبکه ایکس نوشت: «مسئله پارازیت یک بازی همیشگی موش و گربه است؛ بنابراین ممکن است شرایط دوباره تغییر کند یا حتی بدتر شود. با این حال، ما تلاش‌های خود را متوقف نخواهیم کرد.»

اپک تایمز برای دریافت نظر با اسپیس‌ایکس تماس گرفت؛ اما تا زمان انتشار پاسخی دریافت نکرد.

استارلینک که توسط اسپیس‌ایکس اداره می‌شود، پیش‌تر در کشورهای دیگری که با ناآرامی یا درگیری روبه‌رو بوده‌اند، از جمله اوکراین، مورد استفاده قرار گرفته است. این شرکت اخیرا پس از یک عملیات نظامی ایالات متحده که به دستگیری نیکولاس مادورو، رهبر ونزوئلا، و همسرش سیلیا فلورس انجامید، خدمات خود را در ونزوئلا رایگان کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز ۲۱ دی به خبرنگاران گفت که درباره بازگرداندن دسترسی اینترنت در ایران با ایلان ماسک گفت‌وگو خواهد کرد. او در هواپیمای ایر فورس وان گفت: «همان‌طور که می‌دانید، او در این‌جور کارها بسیار خوب است. او شرکت بسیار خوبی دارد. بنابراین ممکن است با ایلان ماسک صحبت کنیم؛ و راستش را بخواهید، به محض اینکه گفت‌وگویم با شما تمام شود، به او زنگ می‌زنم.»

رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که اگر حکومت استفاده از نیروی مرگبار علیه معترضان را تشدید کند، ایالات متحده مداخله خواهد کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی